Hamilton: "Massa'yı Yenmek Zor Olacak"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Avrupa Grand Prix’sinde Felipe Massa’yı yenmenin zor olacağını söylüyor. Massa, Valensiya sıralamalarında sezonun dördüncü pole pozisyonunu elde etti ve Hamilton’la bu başarısını eşitledi.

Brezilyalı pilot, McLaren’ın yaklaşık 0.2 saniye önünde pole pozisyonunu elde etti. Hamilton da Massa’nın ilk sektörde tüm rakiplerini mahvettiğini söyledi.

"Gördüğünüz gibi Felipe’nin hızlı turunu sadece izlemekle yetindik ve ilk sektörde herkesi mahvetti. Bu yüzden yarın onları yenmek zor oalcak. Fakat bunun için zorlayacağız."

Bu sonuca rağmen İngiliz pilot aracının güçlü olduğunu söylüyor.

"Testler boyunca iyi bir aracımız olduğunu biliyorduk ve Q1 ve Q2’de hiç problem yaşamadık."

"Araç harikaydı ve ben tüm Q3 turlarını opsiyon lastikleri ile attım. İlk tur çok harika değildi. İkinci tura göre neredeyse 1 saniye kaybettim. İkincisi daha iyiydi. Tabi ki, daha iyisi olabilirdi ama bu sonuç yarın için iyi."

"İlk beş virajda açıkcası çok güçlü değildim. Belki de zamanı orada kaybettim. Şok edici bir tur zamanı değil. Ben memnunum."


Yorumlar

  1. cihan çelik avatarı

    Felipe gerçekten ilk sektörde polü sökmüş almış gerçekten massa kariyerinin en iyi yarışlarını çıkarmaya başladı. inş. pazarda yarışda massa startını her zamanki gibi alırsa ilk viraja önde girer ve tur başına 0.1–0.2–0.3 gibi farklar atarsa ve hamilton ile aralarında 2 turluk fark olsa bile massa yerini kaybetmez gibime geliyor arkadaşlar

  2. Ya arkadaş espiri yapmış ne bu kadar uzatıyorsunuz bende bunu anlamadım.

  3. lewis "önümde olacaksa massa olsun bunu kabul ettim bile şimdiden" demek istiyo aslında massa 1. ben 2. olayım kiminin 1. olmasından daha iyi diye düşünüyo haklı da ama massaya da haksızlık etmiyor konuşmasında asla. sezar'ın hakkı sezar'a, massa'nın ki massa'ya 😀

  4. LEwis daha hızlı gidebilirdim dememişki turumdan memnunum demiş Massayı da övmüş daha ne arıyorsunuz anlamıyorum..İlk sektörde aldı Felipe polü takım Massanın turunu incelemeli ve nerede kazandığını anlamalı gerçekten iyi sürüyor 1. sektörde ama 2 ve 3 te zaman kaybediyor Lewise..Ben yarın rekabetçi bir yarış bekliyorum Lewisten Massa ile arasındaki farkı korumalı ve baskı altına almalı Massayı geçemesede startta bence 1 tur ağır olabilir Lewis Massadan..SC girme olasılığıda olabilir ama Ferrari önde başladığı için zor McLaren önde başlasa kesin girerdi 😀 Neyse iyi olan kazansın umarım buda McLaren olur..

  5. Adam dahada hızlı gidebilirim demiş ne varki bunda Bazı pilotlar gibi polden başlayınca ''isteseydim dahada hızlı gidebilirdim'' dememişkii..Zaten hamilton daha önce sıralamalarda iyi olmadığını kendide söyledi zaten aracın potansiyelini sıralamalarda gösteremediğini bizde görüyozz..saygılar…

  6. hayır lost boy arkadaşım, ben lewis'i hiç te hafife almıyorum. hami felipe'nin şampiyonluktaki en güçlü rakibi. ayrıca hami'yi de severim. bunu yazmamın nedeni, polelerden sonra beni gıcık eden daha da hızlı gidebilirdim cümlesi. buyur burada da daha hızlı gitseydin derler adama.

  7. ''Tabi ki, daha iyisi olabilirdi ama bu sonuç yarın için iyi.''

    Massa çok formda ama siz Lewis Hamilton'u hafife alıyorsunuz sanırım.

  8. geçen yarısın hırsı var.polden basladıklarını alan bı pılot genelde.hamın ısı cıdden zor.ama arkadaslar bence cok kesın konusmamk gerekır.işte hepimiz hatırlıyoruz son yarısı.yanı hersey beklenı bu f1den.son ana kadar temkınlı beklıcem acıkcası.inş aksılık olmaz

  9. birşey söylemeyi unutmuşsun galiba hami, ''daha da hızlı gidebilirdim''. gerçekten mi ? :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir