Kubica, BMW Sauber'in Hızından Memnun

yazar:

kategori:

Robert Kubica, Avrupa Grand Prix’si sıralamalarında gösterdiği performanstan memnun ve BMW Sauber’in önceki yarışlara göre burada güçlü olacağını söylüyor. Polonyalı pilot, yarınki yarışı üçüncü sıradan başlayacak.

Takımının burada diğer yarışlara göre daha iyi performan sergileyeceğini söyleyen Kubica, McLaren ve Ferrari ile aradaki farkın hâlâ büyük olduğunu kabul ediyor.

"Birkaç şanssız yarışın ardından benim için ve takım için çok iyi bir sıralama oldu. Burada Valensiya’da aracın hızı önceki yarışlar gibi çok kötü değil ama yine de Ferrari ve Mclaren’a göre zaman kaybediyoruz."

"Sıralamalar biraz olaysız geçti. Sadece hava durumu biraz rol oynadı. Gelecek seansa geçmeye yetecek kadar iyi bir tur zamanı atmak için herkese dikkat ettik. Yağmur etkili olmadı. Sadece ikinci seansta onuncu virajdan sonra birkaç damla oldu ama bir etkisi olmadı."

Kubica’nın takım arkadaşı Nick Heidfeld ise yarışa sekizinci sıradan başlayacak. Konu ile ilgili olarak Heidfeld şunları söyledi:

" Sıralama turlarını sekizinci olmak iyi bir sonuç değil fakat yakıt yükünü hesaba katarsak bugün için olabilecek maksimum olasılık buydu. Q1’de Timo Glock’u benim çizgimde görünce déja-vu yaşadığımı düşündüm. Hızlı aracın bizim ne kadar saniye arkamızda olduğunu takım radiodan bilgilendirdi, bizi geçecek olan pilotlar hakkında. Görünüşe göre her takımda aynı durum yaşanmıyor. Turumun mahvolabileceğinde korktum fakat bir an önce ikinci turumda bunu yapmayı başardım ve oldukça yeterliydi. Q2 fena değildi, üçüncü en hızlı isimdim ve hızımın orada olduğunu görebiliyordum. Genel olarak konuşursak bugün aracımdan oldukça memnunum. Cuma günü çok fazla sorunlarla boğuştum, fakat şimdiye kadar çok fazla değişiklik yaptık."

BMW Motorsportları Başkanı Mario Theissen cumartesi gününden memnun ayrıldığını ifade etti:

" Yeni ve dikkat gerektiren bir pist, Robert sırlama turlarında yine harika bir iş çıkardı ve griddeki üçünçü pozisyon için mücadele etti. Nick sıralama turlarının ikinci kısmını geliştirmeyi başardı ve aracını Q3’e en iyi üçüncü dereceyle yerleştirmeyi başardı. Turu tam anlamıyla kusursuz değildi, ikinci sektörde biraz zamankaybetti. Buna rağmen sekizincilik iyi bir sonuç. Bu pozisyonlar önemli ilk pit stoplara kadar yarın neler olacağını göreceğiz. Sıralamalr boyunca herhangi bir teknik sorun yaşamadık."

Teknik müdür Willy Rampf ise pilotlarının gridde elde ettikleri pozisyonlardan memnun olduğunu ve her ikisinin de şansa sahip olduklarını dile getirdi:

" Heyecan verici bir sırala turları seansıydı. İlk bölümde biraz yağmur damlacıkları vardı ve ikinci bölümde süreler birbirine yakındı. Her iki aracımızında sırlama turlarında ilk on içerisinde yer alması pozitif bir durum. Nick Q2’de çok hızlı kullandı ve Q3′ kalmayı kolaylıkla başardı. Robert da çok güçlü bir performans sergiledi. Üçüncü sırada başlayacak, yarış için iyi bir pozisyon ve Nick de şansa sahip olacak. Çok çalışmaktan memnunum Macaristan’daki yarıştan bu yana iyi işler ortaya koyduk."


Yorumlar

  1. Yok bu öyle 5 turluk bişey gibi değil. Monaco 2007de böyle pole turundan 2.5 sn falan yavaştık, ondada tek pit yapmıştık. BMW, bir normal birde SC'li strateji hazırlamış gibi duruyor, neyin nasıl olduğunu yarın anlarız artık.

  2. heidfeld nerdeyse her zaman kubicadan 4-5 tur ağır zaten ama niyeyse bana bu sefer fark biraz daha fazla gibi geldi. tek pit için güvenlik aracı gibi bi riski göze almaları gerek. roberti tekrar basın toplantısnda görmek çok güzel onu yarın da dinlemeyi umuyorum.

  3. Heidfeldin ağır olduğu çok açıkta, tek pit mi olur orası meçhul.

  4. bu adam hiedfielde göre bence barız ustun.yıne cok ıı ıs cıkarttı.tebrıkler

  5. Heidfeld tek pit yapacak büyük ihtimalle. Turu hem yavaştı hemde sert hamurlarla attı.

  6. sana podyum yakışır kubica.

  7. Bir podyum bekliyoruz artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir