Button, Yanlış Lastik Seçiminden Yakındı

yazar:

kategori:

Jenson Button, Valencia’da koşulan Avrupa Grand Prix’i sıralama turlarında yanlış lastik seçimi yapılmasından dert yandı.

Honda pilotu haftasonunun çoğunda rekabetçi bir görüntü sergiledi fakat sıralama turlarının ilk seansında elenip 16. olunca günü hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Buttun aldığı başarısız sonucun son turundaki yanlış lastik seçimind kaynaklandığına inanıyor.

" Gerçekten hayal kırıklığına uğradığım bir sıralama turlarıydı, özellikle bütün haftasonu güçlü olmama rağmen. Son turumda kullandığım yumuşak lastikler iyiydi fakat Q1’deki son turum için basitçe yanlış lastiği seçtik. Opsiyon lastikleriyle tutunamıyordum bzim için çok rekabetçi değildi."

" Son turum, ilk tura oranla daha yavaştı, her zaman gelişen pistte olmaması gereken bir durumdu. Gerçekten büyük hayal kırıklığına uğradım çünkü aracı geliştirdik fakat bugün çoğunu yapamadık."

Takım arkadaşı Rubens Barrichello da Honda adına sıkıntılı bir gün yaşadı, Brezilyalı pilot aracın denge sorunu ile boğuşurken girdde ancak 19. sırada kendisine yer bulabildi.

" Giderek moral bozucu bir gün oldu bizim için. Bu sabahki antreman seansında aracın dengesini bulmayı başaramadık bu da sıralama turlarımız için yaptığımız hazırlığı etkildi."

" Bu öğleden sonra özellikle arka tarafın kilitlenmesiyle boğuştum bu da çok fazla zaman kaybetmeme neden oldu, pist üzerinde atak yapamadım. Buradaki ilk yarışta gridin çok arkalarından başlamak gerçekten de büyük bir hayal kırıklığı."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir