2015 Ford Expedition

yazar:

kategori:

EcoBoost motorlu 2015 model Ford Expedition, DFW Otomobil Fuarı’ndan önce resmi olarak görücüye çıktı.

Gelecek sene satışa çıkarılması planlanan SUV, yeni farların çevrelediği ön ızgara sayesinde daha agresif ön tasarıma kavuşmuş. Ayrıca, yapılan makyajlama işlemleri krom egzoz ucu eklenmesi, tekrar gözden geçirilen tekerlek ve bagaj kapağı tasarımı ile opsiyonel LED sis farlarını içermektedir.

Önceden olduğu gibi 2015 model Expedition’ı da iki versiyon şeklinde satın almak mümkün. İlki, 3022 mm dingil mesafesine sahip standart model. Diğeri ise, 3327 mm açıklığın kullanıldığı Expedition EL.

İç mekanda yapılan rötuşlar kimine göre kısıtlı kalmış gibi görülebilir, ancak ön konsol ve burada bulunan düğmelerin revizyon geçirdiğini söylemekte fayda var. Dikkat çekici diğer donanımların başında LED ortam ışığı, Intelligent Access (Akıllı Erişim-buton yardımıyla ateşleme yapılması), 10 hoparlörlü Sony ses sistemi ve MyFord Touch adı verilen bilgi-eğlence sistemi geliyor. Ford bunlara ek olarak, Platinum adını verdikleri üst seviye bir donanım paketi oluşturduklarını ve buttery! deri koltuklar vb. inceliklerin bu pakette satılacağını doğruladı.

Motordan bahsedecek olursak, kaputun altında 6 silindirli haşmetli bir Ecoboost makine yatıyor. Teknik detay verilmezken, 2015 Lincoln Navigator’de olduğu gibi en az 370 beygir güç ve 582 Nm tork üretileceği tahmin ediliyor. Yeni Expedition’la ilgili eldeki verilerden bir tanesi de hükmedilecek olan gücün 6 kademeli Selectshift otomatik şanzımanın yardımıyla aktarılacağı yönünde.

Son olarak arabanın yönetim kısmında ise, elektrik destekli direksiyon ve konfor-normal-spor seçenekleri sunulan süspansiyon sistemi görev almakta.

Kaynak: logo


Yorumlar

“2015 Ford Expedition” için 2 yanıt

  1. Fosil yakıtların hızla tükendiği bir dünyada klasik Amerikan israfı.

  2. büyük SUV’lar artık ABD’de bile popüler değil.

    hibrid veya elektrikli olursa belki alan olur ama petrol fiyatları böyle giderse birkaç seneye bu 5 metrelik koca araçlar tarih olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir