Renault, Geride Kaldığını Kabul Ediyor

Renault, Bahreyn testlerinin ilk haftasının da sorunlu geçmesinin ardından şu anda ilk testlerin ortasında olmaları gereken seviyede olduğunu kabul ediyor.

Renault Bahreyn’de 4 günde 4 takımla ancak 619 tur atabildi. Mercedes ise 4 takımla 1147 tur attı.

Rob White “Motorun performansı ve araçtaki çalışması açısından bazı gelişmeler oldu. Şu anda Jerez testlerinin ortasında kabul edilebilecek seviyedeyiz. Bazı sorunları çözdük, bazı sorunları bulduk.”

“Henüz programımıza yetişemedik ancak doğru yönde ilerliyoruz. Yaptığımız sürüşler çok değerliydi. Gelişme hızı bizim için mücadeleci olacak çünkü olmak istediğimiz yer ile şu anki bulunduğumuz konum arasındaki fark büyük. İstediğimiz noktadan bir kaç hafta gerideyiz ve güç ünitesinden tam performansı çıkarmamız biraz zaman alacak.”

“Oraya yaklaşmak için çalışıyoruz ve başarmaya kararlıyız. Güç ünitemizden ve alt sistemlerinden hala eminiz. Sadece şu anda istediğimiz noktada değiliz.”

“Hem bizim açımızdan hem de şasi açısından biraz zaman kaybettik ancak bazı önemli sorunları aştık ve takımların araçlarıyla deneyim kazanmasını sağladık.”

“Çok küçük hataların zaman kaybına sebep olduğunu ve bunu telafi etmenin zor ya da imkansız olduğunu gördük. Özellikle son gün umduğumuzdan fazla zaman kaybettik.”

“Operasyon ya da performans olarak istediğimiz noktada olmasak da artık çalışabileceğimiz daha sağlam bir temel var. Doğru yönde ilerliyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Renault, Geride Kaldığını Kabul Ediyor” için 13 yanıt

  1. Uğur Serhan GAZİOĞLU avatarı
    Uğur Serhan GAZİOĞLU

    hami1
    Şub 23, 2014 at 14:12 Cevap ver
    Red-bull un hiçbir yere geleceği yok.

    RedBull taraftarı arkadaş iyi yarışlar temenni ediyor, sen kin kusuyorsun. Bu bir spor ve sana hesabına kimse bişeyler yollamıyor. Tadını çıkar dostum. Kim kazanırsa kazansın ama hile ile oyun ile komplo ile kazanmasın. Herkesin yeni sezonu hayırlı olsun.

  2. Bir çok pilotun ve F1’in önde gelen isimlerinin söylediği gibi Renault durumu toparlayacaktır. Jerez’de olanlar ile Bahryen’de olanlar arasında dağlar kadar fark var. Viry elinden gelenin en iyisini yapacak ve sıkı çalıştıklarına inanıyorum motor gelişime devam ediyor ve sezon içerisinde de gelişim olacaktır. 27 Şubat Bahreyn testine yarış motoruna yakın bir motor ile gelecekler ve bunun önemi çok büyük. Program olarak gerideyiz bu bildiğimiz şey. Minardi’nin geçenki açıklamasının asılsız çıkması ayrı bir güzel.

  3. Elbette Renault kendini hazır hale getirecektir, ancak bu hazırlık süreci sezon ortasına kadar sürecek gibi görünüyor ondan sonrası da içinde muammalar taşıyor. Domine edilmiş bir Mercedes yılına hazır olmak lazım. Yarışlar Ferrari’yi çözemediğimizi sayarsak Force İndia , Mclaren ve Mercedes arasında geçecek gibi ve şu an saf hız konusunda Mercedes diğer ikilinin önünde görünse de dayanıklılık konusunda Mclaren yarış içinde daha avantajlı gibi görünüyor. Williams da ferrari gibi henüz çözemediğimiz iki takım.

  4. Renault sorunu kendisi kabul ediyor ama burdaki arkadaşlar kabul etmiyor.
    Renault motorunu burdaki top secret ajanlardan daha iyi mi bilecekler canım.
    Sanki Renault kendi geliştirdi motoru da geride olduklarını kabul edicekler. Peh..
    .. Bi saniye ya, kendileri geliştirdiler zaten değil mi ? Neyse farketmez. Bilemezler yine de. Burdaki arkadaşlar daha iyi bilirler.

  5. Evet merhaba arkadaşlar eski şifremi unuttuğum için yeni adres aldım herkese selamlar./Redbull01) GErçektende mercedes önde şuanda ve sanırım dayanıklılık problemleri yaşamazlarsa ilk birkaç yarışı domine edecekler gibi(umarım ilk birlaç yarışla kalır).Yoksa 4 senedir RBR baskınlığını mercolar yaşatır bu sene.Takım motor konusunda ciddi sıkıntılar çekiyor umarım en kısa zamanda düzeltiriz.Güzel,keyifli ve heyecanlı bir yıl olması temennisiyle.

  6. Red-bull un hiçbir yere geleceği yok.

    Ölü doğan bir motor bu motoru entegre etmek için performanstan ödün veren yeni tasarım yer şey mükemmel gitse bile en fazla Mercedes motorlu takımlarının hızına ulaşılır.Çünkü bir tarafta sorunsuz motor geliştirilmeye devam ediliyor diğer tarafta daha ısınma sorunu çözülemedi.

    O yüzden Red-bullu bu sene en fazla geçen senein Mclareni olarak görün boşu boşuna umutlanıp kendinizi harap etmeyin

  7. konu dışı ama internet yasasıyla birlikte torrent oyun film vb şeyler indirmek ceza mı ve cezasıda nedir biri beni bu konuda aydınlatırsa sevinirim

    1. Rahat olun görende 70 milyonu her dakika izleyecekler sanıcak 🙂 Adamlar izlemek istedikleri adamları ilzyecek seni beni Ahmeti neden takip etsinler 🙂

      Torrentten birşey indirdiğiniz de 2 saat sonra eve gelip hapse atıcaklar sizi 😀

      1. tmm ama şu sıralar torrentten uzak durmakta fayda var gene ne olur ne olmaz

  8. Renault tarafında 1.5 testlik bir geriden gelme durumu olduğu söylediklerinden anlaşılıyor.Buda güzel bir haber nihayetinde ilk testlerde oluşan durumun travması en az 2 test 1-2 yarış olarak düşünüyorduk.

    Biraz sıkıntı olsada V6 motoru üzerinde yinede iyi veriler analiz ettik.Bir çok takımın olması bu yönden güzel oldu.Her şasi ve haritalandırma düzeni bizlere daha fazla veriye ulaşmamızı sağladı.

    Son test aralığında toparlanma sürecinden ilk yarışa hazırlık sürecine geçileceğini biliyoruz.Bu ilk yarışta Mercedes motorlarının baskınlığı olabilir arkasından büyük ihtimal Ferrari veya Renault motorları gelicektir.Renault son test sürecine motor ve enerji sistemlerinden elde ettiği veriler ışında tam devir uygulamasına geçebilir.RBR ve Lotus ta aero ve rüzgar tüneli verilerine göre çeşitli parçaları getiricektir zaten.Lotus yöneticilerinin söylediği rüzgar tüneli verileri aracın Rbr tarzı bir yapıda yüksek aero temelleri barındırdığını söylemekte tabi gelişim için Rüzgar tüneli verileri takımlara ciddi katkı sağlamakta.Eğer motor kompanentleri şasi uyumu ile birleşirse bu testlerdeki yeşil sıvının RBR deki aero düzeninin nasıl mükemmel uyumunda çalıştığını görüyor isek aynı şekilde bunu Lotusta da görebiliriz.

    Bakalım son testler 27 Şubat ilk yarışa dair güçlü sinayller vericek ama şunu unutmamak lazım.Gerçek gelişim sezon içi olur testlerde değil.Testler kurallara göre oluşturulup birleştirilen parçaların doğru çalışmasını sağlamaya yönelik faliyetlerdir.Gelişim ise sezon içerisindeki rakipleriniz ile aranızdaki farkı oluşturmaya veya eritmeye yarayan tasarımların geliştirilmesidir.

    Güzel bir sezon bizi bekliyor.

    1. Bir geriden gelme durumu var ama 1.5 test değil, eğer mercedesle karsilastirirsak ilk Testdeki performansına dahi geçemedi Renault motorlu araçlar.Bence en az 2 yarış bir sonuç alınamayacak.Birde şu var yarış temposu.Yarış temposunda bir test değil şuanki ve yarışa çok az bir süre kaldı.Çok fazla yarış dışı göreceğiz ve bence performanstan çok dayanıklı olan ilk 6 yarışı domine edecek sonrasında ise zaten Renault da toparlandıkdan sonra özellikle Redbull çok iyi gelecektir.

      1. Mercedes şu an dayanıklılık ve motor konusun en önde olan taraf ama yarışta neler olur bilemiyoruz.Dediğin gibi yarış temposu ve hadiseler ap ayrı bir dünya. Belki Renault bu konuda dayanıklı çıkabilir veya Ferrari yada Willams bir süpriz bekliyorum açıkcası bu yarışta Renault un yaşadığı sorunların bir benzerini bir ara yanlış hatırlamıyorsam Mclarende yaşamıştı sezona zayıf girileceği düşünülürken Abu dabi gp de adamlar ilk 5 e araçlarını sokmuştu.Ondan sonra bu başarının ivmesi ile ilk 3 içerisinde epey güçlü bir performans sergilediler.Birde yarış için hazırlanan motorlar tam olarak paketlerle beraber ortaya çıkmadı.Son testler bu yönde oldukça önemli.Çünkü ortam ve stratejilerde değişti yeni kurallar ile birlikte .1.5 test olayı katedilen km-data bazında söylüyorum yanlış anlaşılmasın zaten bunu kendileride bunu ifade ediyor açıklamada.Ben daha geriden geldiğimizi düşünüyordum bu konuda.

        Lotus bu testlerde motoru tam güç çalıştırdı ve bir sıkıntı olmadı 5.5 saniyelik bir fark pekte inanılır değil ama sanırım bizimkiler aerodan çok motorun devir gücünün dayanıklılığı ile ilgilendiğinden bu fark oluşmuş vaziyette.Hızlı tur atmadıklarından ötürü aradaki farkın ortalama 0.5 ile 1 saniye arasında olduğunu düşünüyorum.

        Umarım baskın değil arada küçük farklar bulunan yarışlar izleriz 0.2-0.5 pilotajın ön plana çıktığı yarışlar Mercedes Mclaren bu savaşa en hazır gözüken takım Ferrari ve Renault da bu ortama ayak uydurursa gerçekten bu sezon çok güzel yarışlarla tamam F1 e doyduk diyebiliriz.

    2. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Sezonun ikinci yarısı ve çifte puanla bu işi götürürüz yine

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir