Kubica "Podyum Zaferi Konusunda Sıralama Kilit Noktaydı"

yazar:

kategori:

Robert Kubica, Avrupa Grand Prix’inde elde ettiği podyum zaferinde sıralamada gösterdikleri performansın kilit nokta olduğunu düşünüyor.

Kanada’daki zaferinin ardından podyuma çıkamayan Polonyalı son yarışlarda takımının en güçlü performanslarından birisini sergiledi ve Massa ve Hamilton’un ardından üçüncü isim oldu.

Kubica startta Hamilton’u zorladı ancak yapacağı son hamle çok riskli olabilirdi.

Kubica, " Oldukça iyi başladık ancak ilk virajda körblerin üzerindeydim ve Lewis 2. virajda çok yakındı ve dürüst olmak gerekirse geçmek istiyordum."

"Ancak Felipe’nin erken fren yaptığını gördüm ve bu çok riskli olacaktı. Eğer virajı kaçırsam ona vurablirdim bu yüzden olduğum yerde kalmayı tercih ettim. İki araçtan oldukça geride bitirdik ancak bu sonuçta kilit nokta sıralamalardı. Pole derecesinden sadece 0.3 sn önemliydi. Bu bizim gerçek performansımız. Biraz gerideyiz ancak yine de elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız." dedi.

BMW Sauber pilotu 12. turda bir an korku yaşadı. Plastik poşet aracın altına girmişti ve aracın kontrolünü tamamen değiştirmişti.

Kubica "Uçan bir plastik poşet gördüm ve bundan sakınamadım. Aracın altına girdi ve bir anda iki virajda artık aracı döndüremiyordum. Çok aşırı seviyede tehlikeliydi ve hiç böyle bir şey yaşamamıştım."

"Şanslıydımki yüksek hızlı viraja geldiğimde bundan kurtuldum ancak cesaretim gitmişti. Yaklaşık 3 saniye kaybettim. Pit stoplarda hr şey geride kaldı. Kovy’nin ne zaman duracağını bilmiyorduk ve zorlamaya devam ettim." dedi.


Yorumlar

  1. Evet heidfeld kredisini fazlasıyla doldurdu bunu artık kendi de biliyor. Kubica çok iyi o poşet araca da takılmasaydı öndekilerle de arası hiç açılmayacaktı.

  2. bncede heidfeld kredisini doldurdu 4. lük için oynayan takılmlardan birinde yer bulmalı bnce

  3. Kubica zaten alıştığımız gibi ama Heidfeld kredisini doldurdu artık. Takım arkadaşın rahatça 3. olabilirken senin puan alamaman çok saçma. Zaten Thiessen ısrarla gelecek seneki pilot dizilimini açıklamıyor, çıkacak birşeyler bunun altından.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir