Massa Kınandı Ancak Ceza Yok!

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Avrupa GP hakemleri tarafından kınandı ve para cezası aldı ancak galibiyetini etkileyen bir ceza yok.

Hakemlerin pit alanında yaşananların ardından Massa’nın durumunun inceleneceğini açıklaması sonucunda galibiyet şüphe altına girmişti.

Brezilyalı pilot ikinci pitini yapmasının ardından pit alanından çıkarken neredeyse Adrian Sutil’e çarpıyordu ve hakemler bu olayı tehlikeli buldular.

Bu olay sonucunda Massa kınandı ve 10.000 avro para cezasına çarptırıldı.

 

Massa Pit İnceleme


Yorumlar

  1. Eger Massa farkı 10 sn yeye çıkartmasaydı 4-5 sn civarında olsaydı bu olay onu liderlikten edecekti.

  2. geçen yarışta vettel alonso'yu pit çıkışında hallaç pamuğu gibi atarken, 2006 italya'da kubica-alonso pitte yarış yaparken, nakajima pit çıkışı ismini unuttuğum bir pilota vurup kanadını kırarken… bu akıllı hakemlerin aklı neredeymiş acaba? resmen delinin kuyuya taş atması gibi uydurdular bir taraflarından. ayrıca pistte böyle uçan balon gibi ırkçı alman medyasının şişirmesiyle kendini bir halt sanan sutil önce takım arkadaşını geçsin. ondan sonra tur yediği yarış liderine aklınca hazımsızlık yapsın. sana f.india bile çok, adı bir ara mclaren ile anılmıştı, amca kendini fezada sanmış demek ki.. albers'e winkelhock'a şuna buna hava yapması kolay, fisi'ye gelince niye çuvalladın?? şişirme bir balonsun hepsi bu..

  3. ceza gelmesini beklemiyordum gelmedide FIA saçma cezalar verdiği oldu ama bu sefer saçma ceza vermedi 🙂 aynı şey McLaren için olsaydı karar aynı olur muydu merak ediyorum doğrusu ama doğru kararın bu olduğunu düşünüyorum.

  4. Öyle yarışın sonucuna etki edecek bir ceza gelmesi saçma olurdu ztn, çok da komik olurdu, normal olan buydu.. Ama bazı arkadaşlar çok gülüyolarmış, çok eğlenmişler herhalde.. Biz, geçen sene takım içinde sadece pilotların arasında geçen bir çatışmadan dolayı suçlu görülen pilotun 5 sıra geriye düşürülmesine ve daha da vahim olanı takımın o yarıştan alacağı puanların silinmesine hiç gülememiştik, ve hatta hiç de eğlenememiştik.. FIA'dan nasıl kararlar çıktığını unutmuyoruz arkadaşlar, bu kadar kolay gülüp eğlenmeyelim bence..

  5. gurcan hezer avatarı

    Geçen sene maacaristan gp sinde mclaren kendi pilotları arasında bir bekleme yaptığı için alonso 5 sıra ceza aldı ve sezon sonuna bakın ,şampiyonanın gidişatı değişti..2006 monza ve alonsoyu da hatırlarım…
    Engelleme yada kural ihlali varsa ceza verilsin yoksa hiç incelemeye almasınlar ,kınama filan komik oluyor ..
    Yarış dışındaki tavırlar kınanır ,yarış içinde kurallar geçerlidir,ilk defa yarış içinde bir kınama gördüm…

  6. bende bir mclarenli olarak ceza almamasına sewindim arkadaşlaar biraz objektif oloalım bu yarışı açıkça massa haketti. böle fanatikliğe gerek yok zaten orda az da olsa zaman kaybedip mağdur olan massa ceza werseler yazık olurdu. gerçi bunu bi mclaren yapsa nolurdu bilmem ama genede ii olmuş

  7. irfanyavuz-61 avatarı

    massa buhareketi daha güçlü bir takım ve pilota yapsaydı cezası daha büyük olurdu mclarenin hakkının yendğini düşünüyorum

  8. Bencede cezalık değildi.Massa yı tebrik ederim.

  9. yanlış anlaşılmasın ben ferrarici değilim kesinlikle ama gökhan demir bunlar ilahi adaletse mclarenin daha önce son turlarda yaşadığı bir kaç kaçan galibiyet ne oluyordu?

  10. Gökhan Demir avatarı

    Bunların cezasını ilahi adalet veriyor,Son turlarda motor patlattırarak..

  11. Gökhan Demir avatarı

    Tabi ki ceza almaz, McLaren' de yarışmıyorki..

  12. Tehlikeli bir olay olduğu doğrudur ama ceza verilmemesi de doğru. Kasıtlı yapılmış bir hareket yok sonuçta…

  13. helal massaya ona söylediklerim için kendimden utanıyorum kaliteli bir pilot kimi bitti artık massa ve hemılton çekişmesi izleriz rai toyata ve renault ile çekişir hepsi bu saygılar

  14. zümrüt hazar avatarı
    zümrüt hazar

    pitte bayrak ile ilgili kurallar nasıl işliyor?normalde pistte tur yiyen pilot pitte böyle bir durumda yol vermeli mi?böyle bir kural var mı?

  15. Bu bile abartı bir ceza bana kalırsa. Verilebilecek en ağır cezada bu olabilirdi zaten.

  16. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    TRF1 yönetimine cezaların ağırlaştırılması talebinde bulunuyorum.
    FİA gibi sert olun birazzz:)))))

  17. Bu bile fazla ama maksimum verecekleri buydu başından beri söyledik

  18. arkadaşlar dikkat edin burada hiç bir takım ya da pilota "feroş" gibi kelimelere izin verilmiyor. üstüne basa basa bunları söylemekten vazgeçin. Teşekkürler.

  19. forzaferrari avatarı

    tabi tabii hatta fia girmiş pitte ferrari kazansın diye heikkiyi oyalamış, lewisinde aslında daha 10 turluk benzini vardı ama fia gece garajda boşaltımış:)))

  20. forzaferrari avatarı

    çok gülüyorum:))

  21. kaan kaanhan avatarı

    bişe çıkmaz zaten söledik.. neden kastınız bu kadar 😀

  22. Zaten Verilecek Ceza Durumuda Yok Sutilde Sıkıstırdı Massayi 🙂 Ama Cok Guzel Bir Haber Sevindim

  23. forzaferrari avatarı

    olamaz yaa fia ferrariyi tutuyooooo:pppp

  24. oh bea harbıden derın nefes aldık.

  25. Dogrusu buydu.

  26. heralde cezaa yok yaaa..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir