Ferrari: “2014 Araçlarını Tamir Etmek 2 Kat Uzun Sürüyor”

Ferrari, 2014 Formula 1 araçlarında herhangi bir sorun oluşması halinde onu tamir etmenin eskisine göre 2 kat daha uzun sürdüğünü söyledi.

Jerez ve Bahreyn’de gerçekleştirilen testlerde araçlarında sorun yaşayan takımların o sorunları çözmeleri çok uzun zaman almıştı.

Pat Fry “Araçlar çok karmaşık ve sorunları bulmak biraz zaman alıyor.”

“Sorunu bulmak, değiştirmekten daha zor bir hale geliyor. Geçmişte olanlara benzer bir durum söz konusu.”

“Bizim 4 saatte çözdüğümüz sorun eskiden yarı süresinde halledilebilirdi.”  dedi.

Fry ayrıca sorunu bulup tamir etmenin çok uzun sürmesi nedeniyle bazı takımların normalde olduklarından daha fazla sorun yaşıyorlarmış gibi görünmelerine sebep olduğunu düşünüyor.

Fry “Araçlar piste çıktığında oldukça fazla takım iyi seviyede dayanıklı olduğunu kanıtladı.”

“Şu anda asıl sorun araçları çalışan noktaya getirmek. Ancak onun da zamanı gelecektir.” dedi.

Bu durum zamanla iyileşecektir ancak özellikle sezonun ilk yarışlarında, sabah seansında sorun yaşayan ya da ciddi kaza yapan araçların öğleden sonraki seansa katılmaları artık daha zor hale gelebilir.

Marussia’dan John Booth “Motor değişimi gibi konularda zaman daha da düşecektir ancak yine de eski Cosworth’lerin değişimi gibi olmayacak.”

“Yedek parça eksikliği nedeniyle burada motoru toplayamadık ve motoru değiştirmek şu anda 10 kat daha uzun sürüyor.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari: “2014 Araçlarını Tamir Etmek 2 Kat Uzun Sürüyor”” için 6 yanıt

  1. Son zamanlardaki en işe yarar açıklama olmuş. Ama taraftarlara bakılırsa yapılmaması gerekiyor. Ferrari hiç konuşmasın. Tıp.

  2. Maalesef öyle örneğin : ERS sisteminin bataryalarında olası bir arızada yakıt hücresinin altına ulaşılıp sistemin onarılması ve toplanması üç saat sürüyor.

  3. Aslında Formula 1’de sezon içi testleri yasak-sınırlı olmasaydı, isteyen istediği gibi test yapabilecek özgürlüğe sahip olsaydı; 2014 arabaları şu anda olduğundan çok daha hızlı olabilirdi. Mühendislerin yeteneklerini sergilemek için iyi bir fırsat, ama adamların kafalarını kısıtlamamak lazım.

  4. aynen ya bikere de olumlu bir yorum yada iyi bi tur zamanı rekabetçi olduğumuzu gösteren bi ışık verseler şaşıcam.

  5. 2014 araçları konusunda Ferrari ve Mercedes’in Jerez testlerinden beri hep sorunlar yaşayacağını düşündüm, keza düşüncelerimi destekler nitelikte açıklamalar bunlar. İstencim ne Ferrari (ki bizim asıl rakibimizdir) ne de Mercedes’in yarışın ortasında mekanik sorunlarla kalakalmalarıdır. Bu temennim bizim için hep var olmakla birlikte yine de son testler gösterdi ki sağlam olmamamızı gerektirecek bir sorun yaşamadık. Göreceğiz, bekliyoruz.

  6. La bizi rahatlatacak açıklama yapacağına
    daha fazla germe fry

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir