Kovalainen "Podyum Çok Daha İyi Olurdu"

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, takım arkadaşının podyuma çıktığı bir yarışta daha podyuma çıkamadı.

Kovalainen 5. sıradan başladığı yarışın startında Kimi Raikkonen’i geçmesi ile elde ettiği 4.lüğü yarış sonuna kadar korudu ve 4. olmayı başardı.

Kovalainen "Startım iyiydi ve ilk viraj öncesinde Raikkonen’i geçebildim. Ancak yarışın benim açımdan ilerleyişinden memnun değilim çünkü ilk ve 2. bölümde lastiklerimin yol tutuşunda sorunlar yaşadım ancak son bölümde lastiklerim daha iyi çekişe ve yol tutuşuna sahipti."

"Sonuç olarak Kubica ile olan farkı biraz kapatmayı başardım. En azından 5 puan kazandım ve Lewis’in 2.liği, benim 4.lüğüm ile bir çok puan kazandık." dedi.

Takım patronu Ron Dennis "Vodafone Mclaren Mercedes olarak bugün bir diğer güçlü yarış daha çıkardık ve bu sonuç ile şampiyona puanlarımız da yükseldi ancak gerçekte biz galibiyeti dün sıralamalarda kaybettik. Bana göre eğer Lewis, Felipe ile aynı seviyede yakıt ile sıralamalara çıksaydı yarışı onların önünde kontrol edebilirdi."

"Ancak pistin yapısı onun geçişinin zor olacağını gösteriyordu ve aynen bu şekilde oldu. Oldukça erken bir şekilde şampiyona stratejisi açısından 2. sırada kalmayı tercih ettik."

"Macaristan’daki galibiyetinin ardından Heikki de güçlü bir yarış çıkardı ve markalar klasmanında puanlarımızın artmasına yardım etti. Kimi’den gelen baskıya iyi cevap verdi ve 4.lüğü tamamen hak etti." dedi.


Yorumlar

  1. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    AHHH KOVA AH :))) kimi gibi yarisiyorsun üzerinde ölü topragi var sanki söyle bir kendine gel yaff takim arkadasina bak ilk sene 1 puanla samp kacirdi bu sene lider belki samp olcak sen vidi vidi …bas gaza kova bas gaza

  2. birisi şu kova'ya oturduğu yerden podyuma çıkamayacağını, bunun için macaristan'daki gibi hami-massa-rai-ve kubi'ye birşeyler olması gerektiğini öğretsin. yada adresine bir kupa resmi yollayalım. onu bile haketmiyor ya! barrichello bile Schumi'nin yanında böyle göze batmıyordu.. ayrıca dennis 2 inci kalmayı tercih ettik demiş.. etmesen ne olacak starttan itibaren yanına bile yaklaşamadı her tur 0,3-0,5 saniye yiyordu felipe'den.

  3. saygı duyulcak tipte yorum yazdıgı zmn eyw

  4. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    levent kardeş seni destekliyorum.neden adama bu kadar yükleniyorsunuz ki? gayet doğal bir şekilde fikirlerini söylüyor.artık bırakın şu futbol seyircisi muhabetlerini..****…biraz saygı lütfen

  5. ya levent her eyrde sacmaladıgın gibi burdada sacmalıon bütün şampiyonda iddalı olanları çürüğe cıkarmıssın snn zekana göre heikkinin acık ara şampiyon olması lazım puan bile alamayan heidfweldi zor gecen bir pilot heikki onun koltugunda kubica veya rosberg olsa blki sampiyon olr sni baska sitedede biliom dünyanın en sacma yorumları snden glr

  6. raikkonen ve kovalainen agırdı zaten…

  7. hemen neden agır yakıt oldugunu söyleyeyım arkadaşlar daha önce f1 racingte okudum kadarıyla bunun pilot ve takımın ortak kararı oldugu ve daha cok pilotun opsiyonuna bırakıldıgı yazıldı.yani bunu ısteyen aslında pilot.arastırmalarda farklı kaynaklarada baktım.kimi raikkonen kendisini pist uzerınde daha fazla gormek ıstıyormus cunku yarıs perfonmansında en ıı pılotlardan bırısı olduguna ınanıyormus.massa ise sıralama turlarının onemını dusunup az yakıtla baslayıp yarısı ole surdurmek ıstededıgınden bu tıp taktıkler secılıor

  8. MClarende Heikki ye Ferraride Kimiye nie bu kadar fazla yakıt koyuyorlar hiç anlamış değilim.Mclarende özellikle Heikki sezon başından beri oyle,Ferraride kimide son 4-5 yarıştr hep ağır kalkıyo sonuçlar ortada.Bana kalırsa finliler 2.planda kaldı artık :S

  9. Dennis amca, günaydın.heikiye ne kadar ödüyorsunuz bilmem, ama yarış performansı dela rosanınkinden iyi değil..sıralamalarda hamiden iyi olduğu zamanlar oluyor, ama sağolun siz deposunu fullediğiniz için bu da bir işe yaramıyor.

  10. levent arkadasım yorumların cok ilginç geldi bana.hamilton şampıyona lideri üstelik ist park ve almanya yarıslarında massayı geçti bilgidin uzere.yanı ham heıkıden dha fazla ferrari geçtigine emınım.heıkı bahreyn startında geçilip kimiye bi ara tekrar geçti ama sonra geri verdı yerını.yine fia ferrari lafları.işte bizim seyircimiz.

  11. Ya levent sen formula 1 izleme yorum da yapma.git futbol sitelerine orada sana uygun kişilerle muhatap ol

  12. aysel!!! kovalainen çok iyi bir pilot ve onu 2005 ten beri hayranıyım ve f1'i bırakana kadar desteklicem asıl hamilton'a bak!!!hangi ferrari pilotunu geçmiş!!!raikkonen desen hiç iyi pilot degil massa'da şans var zaten bunu biliyorlar fia ferrariye ceza bile vermedi!!!fia ferrariyi destekliyor!!!

  13. Aysel Cildaş avatarı

    Sana dördüncülük bile süper derece bu yetenekle Kovalainen .

  14. altındaki arabaya yazık yarışamıyorsan çekilde rosberg gibi yeteneklere yer ver sönüp gitmesinler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir