Raikkonen Pitte Yaşananlar İçin Sorumluluğu Üstlendi

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, bugün Avrupa GP’sinde pit alanında yaşanan kaza ile ilgili sorumluluğu üstlendi.

Dünya ŞAmpiyonu pilot 2. pitlerde yakıt pompası araçtan çıkmadan kalkış yaptığı için bir mekanikerin yaralanmasına neden oldu.

Raikkonen hatasını kabul etti.

Raikkonen "Söyleyecek fazla bir şey yok. Pitten biraz erken çıktım. "

"Benim hatamdı ve talihsiz bir şekilde yakıt pompasındaki kişiyi ezdim. Gerçekten ne olduğuna bakmalıyız." dedi.

Kazanın ardından Raikkonen 6.lığa geriledi ancak Fin pilot daha sonra motorunun iflası ile yarış dışı kaldı.

Raikkonen şampiyonada lider Hamilton’un 13 puan arkasında kaldı.

Raikkonen "Ben iyiyim. İyi bir hafta sonu değildi ancak bu ilk kez gerçekleşmiyor. Şampiyonada biraz kötü durumdayız ancak sorunları çözersek geri dönme şansımız var. Sadece işleri istediğimiz gibi yapmamız ve tekrar denememiz gerekiyor." dedi.

Raikkonen ayrıca sıralama sorunlarını geride bırakması gerektiğini düşünüyor.

Raikkonen "Sıralama sorunlarını çözmeliyiz. Hâlâ şansımızın iyi olduğunu düşünüyorum ancak önümüzdeki yarışlarda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalıyız ve sonrasında nerede olduğumuzu göreceğiz."

"Sorunun ne olduğunu biliyoruz ancak henüz çözemedik. Umuyorum önümüzdeki testlerde biraz çalışabilir ve bir çözüm bulabiliriz. Eğer sıralamaları düzeltebilirsem bunun çok fazla faydası olacak." dedi.


Yorumlar

  1. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    Kimiiimmm üzülme sen biz de sana en az ferrari kadar güveniyoruz sen şampiyonumuzsun bizim arkandayımm her zaman:))

  2. tolga soydan avatarı

    az yakıt al sıralamalarda.en azından 3. başla sorunun varsa.zaten yarışlar da hep hızlısn.yani koskoca ferrari ve kimi düşünemiyomu anlamırom =)

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    valla hep söylenir kimi bir sene iyi bir sene kötü diyee gerçekten bu doğrulanıyo bu senede
    2003 2005 2007 de iyiyidi 2004 2006 da kötüydü bu senede kötü geçiyor işte…

  4. bi montoya hastası olarak kimi'nin şu anki durumunu 2006 Mclaren deki Montoya'nın durumuna benzetiyorum. ve kimiyi aslında sevmeme rağmen şu anda onun için üzülüyorum. içinde bulunduu durumu da ahmin edebiliorum.. bence kimi şu anda o takımda çok huzursuz onun yeri şanssız da olsa uğursuz da olsa McLaren di. çünkü o takımda onu anlayan ve onun isteklerine göre takımı şekillendiren insanlar vardı.. eğer böyle giderse kimi en iyi ihtimalle kontratını tamamlayıp bırakır f1 i. ama bu en iyi ihtimal.. daha öncede bırakabilir. McLaren'in en büyük hatası 2005 yılındaki o süper kadroyu bozmak oldu…

  5. tifosi_sercan  avatarı

    kiminin sıralamada hiçbir problemi yok… massayla aynı benzin olsa polü alacak gibiydi.. ( hesap yaparsak )

    geride kalıncada normalen yarış bitiyor onun için… bunu biz görüyoruz, yarış mühendisi ve kimi görmüyor mu anlamıyorum……!!!

  6. evet kendi çekti hemen oraya.hatta daha viraja girerken vites düşürürken bitti motor,çıkışta baktı gitmiyor hemen sola kırdı.

  7. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ferrari hizli deyildi ama bakti mclaren hizli dayaniklilikdan fedakarlik etdiler sonuc ortada dayaniklilik sorununu cözseler bu seferde yavas kaliyorlar kiminin dediklere söze dikkat edin (Şampiyonada biraz kötü durumdayız ancak sorunları çözersek geri dönme şansımız var. Sadece işleri istediğimiz gibi yapmamız ve tekrar denememiz gerekiyor." dedi.) bu sözlerin altinda cok seyler yatiyor kendilerini ele veriyorlar …

  8. kimi gibi soğukkanlı ve tecrübeli bir pilot, rahatça önünde çıkabileceğini bildiği halde kırmızıda gazlıyorsa, bu kimi'nin nasıl bir baskı altında olduğunu gösterir. ve bence bu yıl yetenek açısından değil ama psikolojik olarak geri dönmeyi başaracak gücü kalmadı kimi'nin. kaldı ki son zamanlarındaki sorunları azalacağı yerde sürekli artıyor, çözüm üretemiyor. hızlı olamadığından ağır benzinle çıkmak zorunda kalıyor, ama bu da fayda etmiyor. durumu hiç içi açısı değil.

    ancak şunu yazmadan geçemeyeceğim, dikkat ettiniz mi bilmem, kimi hızlanamadığını anlayınca tamamen sola çekti, motorun yağları yarış çizgisinden öteye döküldü. belki de araç o tarafa kendi gitmiştir problemden dolayı ama kimi yarış çizgisini kirletmemek için böyle yaptıysa vallahi helal olsun.. kocaman bir tebrik benden centilmenlik adına..

  9. startların berbat, korkakça sürüyorsun, risk alamıyorsun, uyuşuksun, ilk pitstoplardan sonra massa önüne çıktığında kendini bir kenara atılmış çöp gibi hissetmişsindir herhalde, dolu depoyla senden daha hızlı sürüyordu, ikinci plana atılmak sana göre değil ama elinden bir şey gelmiyor, buz adam eriyor bizede vah vah demek düşüyor.

  10. aliokan yılmaz avatarı
    aliokan yılmaz

    kimi'ye uzulmemek elde degil.
    Lakin sıralamalara ısrarla ağır cıkıyor.
    son uc yarıstır aynı ve takılıp kalıyor.
    strateji üretmiyor, "olmadı ama umutluyuz" diyor. Takımda desteklimiyor gibi, felipe'ye oynuyorlar.spa son sansı

  11. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    kimiciler burdaa
    orada bi engelleme falan yoktuu.massa liderlik için savaştığı için kimi zaten geçmye çalışmadı normal olanda buyduu..
    🙂

  12. ya bu admada gittiği yeri kurutuyo war bi uğursuzluk bunda… monacoda sutile yapacağını yapıp 5 puandan etmişti. şimdide kendi mekanikerini yaraladı. yakında intiharda eder bu adam:D

  13. tolga soydan avatarı

    sıralamayı çözmeye gerek mi var acaba.massa kadar yakıt alsan bbişe mi olur.4 tur bu

  14. Herkes burda Abdullah Kardes Motoru İflas Eden adamın neyini tartıscaksın seninkide laf yani xD

  15. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    daha doğrusu olsa bekletebilirdi…

  16. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    massa'nın olayındada lolipop adam bekletebilirdi…

  17. FeRRaR!_k!msTeR #1 avatarı
    FeRRaR!_k!msTeR #1

    bnce ferrari kimiden önce kendine gelmeli!!

  18. Düşüncemin doğru olduğuna sevindim. Ferrariye bir lolipop adam gerek ayrıca.

  19. Bu olayın tek sebebi ferrarinin hız için dayanıklılıktan feragat etmesidirr..saygılar…

  20. Şaka maka Ferrari nin bu gidişi hayra alamet değil. Bu takımda bi sorun bi huzursuzluk var. Motor sorununa gelirsek. Bu ikinci yarışımıydı bu motorun bilmiyorum ama. Artık pek dayanmıyor bu motor. Yeni eklenen parçalardan olabilir. Tekrar gözden geçirsinler. En büyük rakibimiz olarak Ferrari ye saygı duyuyoruz. Bir McLaren fanı.

  21. bir ara massa raikkoneni engelliyo muhabbetleri dönüyordu ancak sanırım henüz massa raikkonen'e pitten çıkarken niye yol vermedi gibi birşey demedi 😀 yoksa kimiciler ortalıklarda yokmu ne 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir