Renault İçin Unutulması Gereken Bir Hafta Sonu…

yazar:

kategori:

Şampiyonada 4.lüğü kazanmak isteyen Renault, Avrupa GP’sinde unutmayı tercih edeceği bir yarışı geride bıraktı.

Kendi evinde yarışan Fernando Alonso dün sıralamalarda yaptığı hatanın ardından bugün ilk turda Nakajima’dan aldığı darbe ile yarış dışı kalırken son zamanlarda yükselişe geçen Piquet yarışta yok gibiydi.

Sonuç olarak Renault, 4. sırada bulunan Toyota’nın 10 puan gerisine düştü.

Alonso "Dünkü sıralamaların ardından hafta sonunun zor olacağını biliyordum. Startta Nakajima ile temas yaşadım ve arka kanadımı kaybettim. Mekanikerlerim devam edebilmem için her şeyi yaptılar ancak yarışım çoktan bitmişti."

"Tamamen hayalkırıklığına uğradım çünkü kendi evimdeki 2. yarışımın beni desteklemek için buraya gelen taraftarlarım için özel olmasını umuyordum. Artık sezonun geri kalanına ve Spa’da yapılacak olan sıradaki yarışa odaklanmak istiyorum." dedi.

Piquet "İlk tur zordu çünkü ortalardaydım ve bir çok pozisyon kaybettim. Daha sonra mücadele etmeye çalıştım ancak ön kanadım zarar gördü ve geçiş yapmak zordu. Son 10 arasına kalamamak utançvericiydi ancak Spa’da daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Flavio Briatore "Unutulması gereken bir hafta sonu… Hedefim hâlâ 4.lük için mücadele etmek ve geride kalan yarışlara odaklanmalıyız." dedi.


Yorumlar

  1. bu arada nakajima gibi sponsor destekli reklam panolarını oturtmayın kardeşim o araçlara. bırakın çocuk parkında 3 tekerli bisikletle dolaşsınlar. en azından günahsızları yakmamış olurlar.. yazık oldu alonso'ya kendi taraftarı önünde..

  2. arkadaş bir de şu laflara sinir oluyorum. pike : aracımın ön kanadı zarar gördü. sutil: araçta fren problemi yaşadım virajı alamadım…. eskiden ralf bu şekilde konuşurdu sürekli. araç viraja tepki vermedi arkadan kaydı. gibi. atmayın kardeşim kafadan. o kanat kendi kendine kırılmaz, adam gibi fren yapsan araç durur, viraja doğru açıyla girsen spin atmaz.. kendi hatalarını sanki uzaydan gelen biri yapmış gibi hiç üstlenmeden anlatıyorlar. tilt oluyorum bu tür açıklamalara..

  3. Nakajima zaten kamikaze gibi bu sezon kaç kişiye çarptı. Hiç utanmıyor mu bu adam.

  4. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    bizamanlar trulli sürekli renolara çarpardı o bitti nakajima başladı ya sabır !

  5. bir gün mutlaka zamanı gelecek

  6. kardei bizim için berbat bir hafta sonuydu ama 4 lük bizim dirr

  7. Yarıştan sonra görüşeceğimiz REnault taraftarları nerde:) Toyota götürdü yine puanları:) Alonso için üzüldüm tabi ama piqe nerde

  8. evet kesinlikle unutulması gereken bir yarıştı bizim için hala çok yarış var önümüzde bundan sonra hata yapmamalıyız 4 lük bizim olacaktır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir