Massa, Spa'da 'Joker' Hakkını Kullanabilir

yazar:

kategori:

Ferrari, pazar günü Valencia’nın galibi Felipe Massa’nın motor değişikliği konusunda ‘joker’ olarak adlandırılan kuraldan yararlanması konusunda aracın dayanıklılık sorunlarına çözüm bulmak adına değerlendirmeyi düşünebilir.

Brazilyalı pilotun V8 motoru Budapeşte’de damalı bayrağın sallanmasına üç tur kala iflas etmişti, buna benzer bir durum bugün Avrupa Grand Prix’inde takm arkadaşı Kimi Raikkonen’in başına geldi.

2008 kural yönetmelliklerine göre her bir pilot sezonda bir kereye mahsus olmak şartıyla herhangi bir cezaya maruz kalmadan plansız bir şekilde motorunu değiştirebiliyor.

Valencia’da 2.4 litrelik motorunun iki yarışlık döneminin ilk yarışını geride bırakan Massa, iki hafta sonra koşulacak Belçika Grand Prix’inde herhangi bir sorunun yaşanmaması adına Spa-Francorchamps’ta ‘joker’ hakkını kullanabilir.

27 yaşındaki pilot konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: " Eğer gerçekten bir sorunumuz varsa joker hakkını kullanıp kullanmamanın önemli olup olmayacağını anlamak adına çok fazla çalışmamız gerekiyor."

Takım arkadaşı Raikkonen ise Valencia’da altıncı sırada yarışı sürdürürken yaşadığı motor arızası nedeniyle yarış dışı kaldı ve Massa’nın 7 şampiyona lideri Lewis Hamilton’ın 13 puan gerisine düştü.

" Beklendiğim bir haftasonu değildi umutluydum fakat artık şampiyonluk yarışı dışında kaldığıma inanamıyorum buna karşın artık herşey daha karmaşık."


Yorumlar

  1. kaan kaanhan avatarı

    7 mayıs 2006 Europe gp, montoya. 10 eylül 2006 italya de la rosa. motor arızası yaşamışlar. F1 resmi sitesine göre. yani 2 yıldır sağlam gidiyor.

  2. kaan kaanhan avatarı

    eğer rai nin monacoda tünel öncesi virajda sola çektiği yarışı diyorsanız orda heat shield görevini yapamadığından egzosun sıcaklığı kabloları yakmıştı yani motor arızası diyemeyiz, ondan önceki yarışlara bakmak lazım. ben unuttum en son ne zamandı 😀

  3. Ferrari'ler içlerini rahat tutsunlar. Motor sorunu çözülecektir. Çünkü adı geçen takım "Ferrari".

    Ayrıca, 2006 Monako'da Kimi'nin yanan motoru değil, elektrik aksamıydı diye hatırlıyorum.

  4. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Raikkonen nereye gitse motorlar patlıyo sorunlar çıkıyo,bakın mclaren e zamanında üflesen patlayan araba tabk gibi 2senedir 🙂 var bu çocukta bi tuhaflık:)) işin şakası tabi bu ama düşününce insan vay gerçektende öyle diyo 🙂

  5. Schumi dönemindeki tanklar eridi gitti.:(

  6. hey gidi yılların ferrarisi hey.seni bu haldedemi görecektik 🙂

  7. maalesef serkan. ama ben şöyle düşünüyorum. risk ile yarışıp performansı arttırıp 1. olmaktansa, riski yok edip dayanıklılığı arttırıp 2. olmak daha mantıklı bence. son turlarda motor patlicak mı endişesi ile beklemek ömrümü yiyor..

  8. rezil ederek falan diye konuşmayalım yalnız, ayıp oluyor. o zaman ben de derim ki potenza lastiklerini patlatma becerisini 2 kez hami, 1 kez de heiki'den başka başaran yok. lastik kullanma özürlüsü mi diyelim biz de mclaren'e?? lasik patlatıp rezil oluyorlar, bunlara tanklardaki gibi çelik palet takalım mı diyelim??

  9. massathebest arkadaşım, onlarda biliyor fazladan soğutma yarıkları açmayı ama bu tür şeyler aracı yavaşlatır, ferrarinin henüz dayanıklılık ile hız arasındaki ince çizgiyi bulamadığını düşünüyorum, motoru limitlerinin üstünde kullanıyo olabilirler..

    eğer bu iki hafta içinde bu soruna kesin bi çözüm bulabilirse motoru değiştirmeleri daha mantıklı olur, ama ciddi bir geliştirme yoksa motor konusunda işte o zaman ya spada ya da monzada patlar, değiştirmenin bi anlamı kalmaz. mclarenimiz motoru 2 yıldır patlamıyo hakkaten, ama paso lastik patlatıyoruz, ferrari motora yükleniyo, bizde lastiklere

  10. irfanyavuz-61 avatarı

    bence bu jokeri monzaya saklasınlar yoksa onları evinde rezil ederek yeneriz

  11. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ferraride korku basladi diyelim gelecek haftayi gectiler monzaaa da ne olacak :)))

  12. arkadaşın dediği gibi ondan sonraki yarış monza. resmen motor katili. spa'da değiştirsen monza'da daha da tehlikeli olur motor. spa'nın nispeten düşük sıcaklıkta olduğunu varsayarsak, yapılacak iş sidepodları birazcık genişleterek fazladan birkaç soğutma yarığı açmak. motoru değiştirmeyip korumak için neler yapılabilir ona bakmalı ferrari..

  13. maşallah deyin nazar değicek 😀

  14. 2006 monaco sanırsam o yarışta 2. gderkenn sanırım güvenlik aracı girmişti hareret gösteren motor iflas etmişti yanlış hatırlamıyosam.

  15. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    mclaren en son ne zaman motor patlattı hatırlayan var mı arkadaşlar???

  16. eğer bu hakkı kullanırsa Brezilyada yeni motorla yarışamaz..

  17. Valla motoru değiştirsede spa dan çıkmış bir motordan sonra kimi ve massaya monza da ne olacağını tahmin edebiliriz bu gidişle,jokerde kalmadı,bide monzada olursa domenicali yi süpürge sapıyla kovalarlar

  18. iyide spanın üstüne bir hafta sonra monza var, orda nolucak 🙂 ferrari 2 hafta içinde yepyeni bir motor mu üretecek

  19. Massa bu yarışta güvenli moda geçmedi Macaristan'da olan olay tekrarlanır korkusuyla. Son turlarda bile oldukça hızlıydı. Ferrari ne kadar hızlı olsada izleyenlerde sürekli bir "şimdi patlıcak motor" korkusu var. Değişsin bencede, bu yarış motorlar çok yıprandı.

  20. işte bu cok ıı olur.havaların bazen kapandıgı bu pıstte hakkı varken kullansın derim.cunku motora yıne cok ıs dusucek.beygır gucu ıcın ıı.ben olsam deiştirirdim:)cok hızlı ve uzun bır pıst 7.004m.kiminin hakkı ise malesef yok.ingilterede bildiginiz uzre deiştirdi:(

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir