Ferrari Mühendisleri, Kimi'nin Aracındaki Riskin Farkındaydı

yazar:

kategori:

Ferrari, Kimi Raikkonen’i Valensiya’daki Avrupa GP’de yarış dışı bırakan motor sorununun, Macaristan’da Massa’nın başına gelen piston kolu sorunu ile aynı olduğundan şüphe ediyor.

Valensiya’da iflas eden Ferrari 056 motorunun ilk analizindeki sonuç, bir piston kolu sorununu doğruluyor. Yani Massa’nın Macaristan’dabaşına gelen ile aynı.

Motorun ileri safhadaki incelemesi, iflasa neyin neden olduğunu ve Massa’nın motor iflasına neden olan piston kolu serisinde aynı imalât hatasının sonucu olup olmadığını anlamak için takımın Maranello’daki fabrikasında çalışmaya başlamış durumda.

Ferrari tarafından yayınlanan bildiri: "Mühendisler, kullanılan piston kolunun Felipe’nin motorunda kullanılan ile aynı seriden olması nedeniyle genel açıdan Kimi’nin aracında ikinci yarışına çıkan 056 motorununda potansiyel bir risk olduğunun farkındaydı."

"Kimi’nin aracındaki motoru değiştirmek Fin pilotun, geçişin imkansız gibi görünen bir yerde gridin çok arkalarına düşmesini sağlayacaktı. Formula 1’i, olağanüstü yarışlar olsun diye fantastik bir yerdeki bir cadde pistine taşımanın yeterli olmadığı da görülmüş oldu."

Raikkonen, Fransa’da egzoz sorunu yaşamasının ardından Silverstone’da motor değişikliği için joker hakkını kullanmıştı.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı

    Nedeni piston kolu çıkacak ….

  2. Ben Rai`nin Trulli`yi takip ederken cok zorladigini ve virajda ters bi hareket yapip motoru patlattigini dusunmustum, Umarim yanilmisimdir, Dayaniklilik sorunu icin tespit yapildiysa bir sekilde halledilir, yeterki nedeni bulunsun..

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    neyse lewis'in de dediği gibi 2 kötü motor denk gelmiş oluyor. piston kolunu umarım bir daha sorun olmaması üzere hallederler.

  4. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    sağol…

  5. kaan kaanhan avatarı

    piston kolunu değiştirmek için mühürü sökmen lazım, buda kural dışı, yani imkansız.

  6. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    piston kolunun sorun yaratabileceğini tahmin etmişler onu değiştirme şansları yok muydu. yani piston kolunun değişmesi motor değişimi anlamına geliyoda kural gereğimi değiştirmediler????

  7. kaan kaanhan avatarı

    macaristanda Rai nin son turlarını ve massa nın halini gördükten sonra bu riskin farkında olmayan varmıydı desek daha doğru olurdu herhalde.

  8. Ben karıştırdım arkadaslar pardon her yıl bir seyler degiştiriyorlar tabi kafa mı karışmaz.:)

  9. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    massa son turlarda bile hızlı turlar atıyordu bunun sebebi massanında motor problemi yayamalarından korkmalarıdır. ferraride ters giden bi şeyler var

  10. yanlış bilmiyorsam cuma günkü serbest antremanlar yarış haftasından sayılmıyor dolayısıyla cuma günleri motor kullanımı ile ilgili bir sınırlama yok. kiminin cuma günkü antremanlardaki performansı oldukça iyiydi acaba iş sıralama ve yarışa gelince motorda performans kısıtlamasınamı gittiler?

  11. recep ivedik avatarı

    allah korusun..

  12. Yani 🙂 Bende noluyo diyom, kafami karistirdiniz yahu 🙂

  13. yukardaki yazıyı okuduysanız kimi zaten bu motorla 2. yarışına çıktı.Yani patlasada patlamasada spa da yeni motorla yarışacaktı.

  14. ozan yalçınkaya avatarı
    ozan yalçınkaya

    ne alaka grid cezası adam zaten motor patlamış patlak motorlamı cıkıcak yarısa ceza şöyle gelır eger yarış bıtırırsın son yarısa motor degıstırıısen ceza alırsın antreman seansında bıle motor patlarsa c eza yok sıralamada patlarsa ceza var ok

  15. tolga soydan avatarı

    yarışta motor sorunu yaşayan pilot motoru değiştirebilr ama ceza almaz diye biliorm

  16. neden bahsediyosunuz ya
    klasmana girmedi
    motoru değitirebilir
    grid cezası da almaz

  17. Mclarenlede fark kapanmış durumdayken tabi kötü olacak ama bu cezanın Valenciada veya Macaristanda gelmesinden iyidir Spada zorlayıp yükselir Kimi.

  18. Ahmet Bridges avatarı

    Yazik oluyo cok yazik daha bisey diyemiyorum

  19. Kimi Spada o zaman grid cezası alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir