Takımlar, Yaz Arasını Korumaya Çalışıyor

yazar:

kategori:

Patronlar Formula 1 takım idarecilerinden, bir yaz arası geneleğine devam etmek adına gelecek senenin takvimini tekrar düzenlemenin en iyi yolunu bulmalarını istediler.

Gelecek senenin takvimi, Mart ayının sonundan başlayıp Kasım ayının ortasına kadar devam ediyor ama önceki takvimlerin içeriğinde bulunan yazın olan 3 haftalık arayı kapsamıyor.

Aranın olmamasıyla bazı takımlar, çalışanları arasında bitap düşmelere neden olmamak için takım üyelerinde rotasyona gidip maliyetlerin artmasından endişeli.

McLaren patronu Ron Dennis daha önceleri şöyle konuşmuştu: "Bu ara, seyahat eden her insan için olmazsa olmazdır. Aileleriyle geçirecek kadar zamanları yok ve bu (ara) da onlara, atölyede veya ofiste olmadıklarında en azından bir haftaları olması için bir fırsat veriyor."

"Bu, gelecek senenin onlar için zor kılan takvimi gösterirken insanları motive olmuş ve mutlu tutmak için kilit formüldür. Bu duruma destek için insanları rotasyona sokmamız gerekecek. Sezon boyunca hep orada olmaları beklenemez."

Bununla ilgili endişeler Valensiya’da takım başkanları tarafından görüüldü ve takvimde daha büyük bir boşluk yaratmak için yeniden düzenlemeye gidilmesinde fikir birliğine varıldı.

Takım idarecilerinin en iyi çözümü bulmak için görevlendirilmesi kararı alındı. Çünkü onlar, insanları ve ekipmanların taşınmasında takım başkanlarından daha ilgili.

Avustralya GP’nin yerini değiştirme üzerine sunulan ilk fikir, Bernie Ecclestone tarafından onaylanmadı. Çünkü 39 Mart tarihi, Avrupa’da bu yarış için daha fazla televizyon izlenimini sağlıyor ve yaz saati değişimi ile çakışıyor.

Anlaşılan o ki şimdi odak noktası, ya 2009 Almanya ya Macaristan ya da Türkye yarışının tarihinin düzenlenerek bir boşluk yaratmak.

Bir olasılık, Almanya ve Macaristan yarışlarını 12 ve 19 Temmuz’da ard arda yapmak ve sonrasında 2 Ağustos’ta Türkiye ile devam etmek. Bu şekilde 23 Ağustos’ta Valensiya’daki yarış öncesinde br aralık yakalanmış oluyor.

Toyota takım başknı John Howett: "Sezonun başlangıcında uzun bir araya sahip olacak gibiyiz ve herhangi bir yaz arası olmadan. Takımlara yüklenme açısından, yarış takvimini uygun bir hale getirmek adına daha fazla görüşmenin yapılması gerekiyor."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir