Lewis: "F1'de Dayanıklılık Çok Önemli"

yazar:

kategori:

Grip ve boyun kaslarındaki spazmlara rağmen McLaren pilotu Lewis Hamilton ilk kez yarıştığı Valensiya cadde pistinde iyi bir sürüş gerçekleştirerek ikinci olmayı başardı. Fakat İngiliz pilot Massa’nın hafta boyunca durdurulmasının zor olduğunu kabul etti.

Times gazetesine verdiği demeçte: "Aracım hızlıydı,ama onların ki daha hızlıydı. Valensiya’da herkesi geride bıraktık,Yarışta sadece Felipe ve ben farklı bir dünyadaydık, fakat yine de benden biraz daha hızlıydı ve uzaklaşıyordu. Bu duruma yapacak bir şeyim yoktu."

"Araçta çözülmesi gereken bazı şeyler var ve takıma sürekli bu sorunu bir an önce çözmelerini söylüyorum ve onlar da bu konu üzerinde çalışıyorlar. Önümüzdeki yarışa giderilmeyebilir, hatta önümüzdeki yıl ki kullanıcağımız araca kadar bile çözülemeyebilir."

"F2008 çok hızlı bir araç özellikle pazar günkü yarışı kazanan Massa’nın ellerinde, üç hafta önce Macaristan yarışınıda kazanabilirdi ama Ferrari motoru buna izin vermedi. Bu sorun onlara uzun zamanda pahalıya patlayabilir."

"Formula 1’de dayanıklılık çok önemli. En hızlı araca sahip olabilirler fakat dayanıklı değilse bu onların sorunu. Gerçekten güçlü bir pakete ve dayanıklılığa sahibiz. Önümüzdeki iki yarış (Spa ve Monza) sezonun en zorlu iki yarışı. Bu yarışlarda motorlarının nasıl davranıcağını görmek ilginç olacak. Belki de sadece iki kötü motordan kaynaklanmıştır,fakat aynı problemi yaşarlarsa bu sorunu nasıl idare edeceklerini görmek ilginç olacak."


Yorumlar

  1. kaan kaanhan avatarı

    geçen sene bizim kendi elimizle verdiğimiz gibimi :))

  2. hemıltın sen lastik sorununa çare bul kenine bak şampiyonluğu sana ferrari kendi elleriyle vererir yok sa kolay kolay alamassaın

  3. ne sorunu varmış aracın,aracın lastik yemesinden bahsediyor sanırım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir