Hamilton: “2014 Rosberg’in Lehine Değil”

Lewis Hamilton, 2014 kurallarına bakıldığında takım arkadaşı Nico Rosberg’in kendisine kıyasla daha avantajlı olduğunu düşünmüyor.

Mercedes takımı şu ana kadar testlerde favori olarak görüldü. Mercedes’te yakıt ve lastik kontrolünü iyi yapan Nico Rosberg’in takım arkadaşına kıyasla avantajlı olabileceğine dair iddialar var.

Hamilton “Şu anda aracın kime daha uygun olduğu ile ilgilenmiyorum. Sadece şu ana kadar yaptığım sürüşlerden daha iyi sürüşler yapmayı planlıyorum.”

“Bu spor tuhaf. Geçen sene Nico mühendislerle bana kıyasla yarım saat ile bir saat arası daha fazla zaman geçiriyordu ancak aynı şeyi öğreniyorduk.”

“Onun her şeyi değerlendirmesi daha uzun sürüyordu. Ancak o daha fazla onlarla kaldığı için insanlar onun daha sıkı çalıştığını düşünüyorlardı.” dedi.

Hamilton, takım içerisinde üstünlük sağlamanın zor olduğunu söylüyor.

Hamilton “Her iki araçtan ortaya çıkan verilerle avantajlı olmak mümkün değil.”

“Sadece bir adım önde olmaya çalışmanız gerekiyor çünkü ortaya çıkan veriler takım arkadaşına da gidiyor. Ya da tam tersi.” dedi.

Hamilton VS Rosberg

  • Hamilton, Rosberg’i 171’e karşı 189 puanla Mercedes’teki ilk senesinde geçti
  • Rosberg 2, Hamilton 1 galibiyet aldı
  • Hamilton 5 pole pozisyonu kazanırken Rosberg 3 pole kazandı ve sıralama sonucu 11-8 oldu
  • Hamilton şu ana kadar takım arkadaşına sadece 2011 sezonunda Mclaren’deyken yenildi

Yorumlar

“Hamilton: “2014 Rosberg’in Lehine Değil”” için 3 yanıt

  1. Görünüşe göre harala gürele sürmek de avantaj getirebilir. Lastikler inanılmaz aşınmazsa viraja agresif giren pilot daha az yakıtla da hızlı olabilir.

    İlk yarıştan yarış dışı kalma ihtimalleri de halen %50’nin üzerinde 😀

  2. Ben Hamilton’a katılmakla beraber Rosberg’e neden aptal dediğini anlamadım araları iyiyken böyle laf çarpmalara gerek yoktu biraz gergin sanırım

    1. Sonuçta bu sene şampiyonluk için kapışabilirler . Aralarının iyi olmasını bekleyemeyiz , ancak sizin de dediğiniz gibi sezon başlamadan daha böyle bir şey yapması ? O.o

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir