Turbo Motorunu Hazırlayan Cosworth Formula 1’e Dönmeye Hazır

yazar:

kategori:

Bağımsız motor üreticisi Cosworth, 2014 kurallarına uygun turbo V6 motorunu hazırladığını ve yeni ünitenin çalışmaya hazır oldığunu söyledi.

Cosworth, yeni motorların döneminde zamanında motorunu hazırlayamadı ve bu sene müşterisiz kaldı.

Müşterisiz kalmasına rağmen Cosworth çalışmaları bırakmadı ve yeni kurallara uygun motorunu hazırladı. Hatta geçtiğimiz günlerde çıkan bir iddia, Red Bull’un Cosworth motorunu satın alabileceği yönündeydi.

Cosworth’ün yeni motorunu turbo V6 motor kullanan Indycar’a yönlendirme ihtimali de bulunuyor.

Cosworth’ten Hal Reisiger “Motorun gelişimine sponsor olmak isteyen takım ya da takımlar olmadı.”

“Kesinlikle Formula 1’e dönmek isteriz. Biz insanlara gridde olabilmeleri için düşük bütçeli çözümler sağlıyoruz.  Doğru işbirliğini bulursak bunu değerlendireceğiz.” dedi.


Yorumlar

“Turbo Motorunu Hazırlayan Cosworth Formula 1’e Dönmeye Hazır” için 3 yanıt

  1. Cosworth gelsin tabi canım. Önceki seneki tooned videolarının sonunda Mclaren tüyo vermişti ama şapkadan Honda çıktı.

    Cosworth Red Bull gibi müşteri bulamaz.

  2. Efsane bir motor üreticisi dönmelerini isterim ama maalesef Williams ile bekleneni vermediler Kersi tam olarak motor çalıştıramadı buda en güçlü müşterinin ayrılmasına neden oldu. 2014 Motorları hazır olabilir peki 2015 motor çalışmaları ne ? Ortada çalışmamış bir motor var çalıştığında ne diyeceği bilinmeyen bir motor var. Cosworth ile anlaşan takım 2 yıl sonra ciddi olarak başarılı olabilir bu da 2016 demek.

    Bunlar değilmiydi 2014 de olmayacağız bir hazırlığımız yok diyen şimdide dönme planı fikirler değişebiliyormuş demek ki umarım hak ettikleri bir takımla işbirliği yaparlar.

  3. diego dur allahını seversen zaten ortalık karışık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir