Renault, Yarın Motorların Dondurulacak Olmasına Rağmen Endişeli Değil

yazar:

kategori:

Renault, yeni motorların yarın dondurulacak olmasına rağmen endişeli olmadığını açıkladı.

Formula 1 motor üreticileri, yeni motorlarına ait örnekleri yarın FIA’ya teslim etmek zorundalar. FIA, teslim edilen motorları donduracak ve motor gelişimi böylece dondurulacak.

Ancak “dayanıklılık, güvenlik ve harcamaları düşürme” gibi sebeplerle motorlarda düzenleme yapabilecek olması nedeniyle motor üreticileri pek endişe duymuyorlar.

Renault’dan Remi Taffin “Son 6-7 seneden bildiğimiz üzere, yeni motorlar olduğunda dayanıklılık sorunları yaşadığınızda bunu adil ve eşit bir şekilde kurallar dahilinde çözebiliyorsunuz.”

“Son 6 seneye baktığınızda, V8 motorların parçaları başlangıca göre % 95 değişmişti. Yine aynı hikaye olacak.”

“Yarın Melbourne motoru için başvuracağız ve gereken tüm belgeleri sunacağız.”

“Açıkçası çözmemiz gereken sorunlar olursa daha önceki süreçteki gibi davranacağız.” dedi.

Yeni motorun performansı ve dayanıklılığı hakkında Taffin “Oldukça büyük adım attık çünkü bugün makul seviyede performans gösterebileceğimizi gördük.”

“Ancak bu şekilde sürüşe başlayınca yeni sorunlar görüyorsunuz. Bu yüzden bu test sürecine devam etmeliyiz.”

“Biraz geciktik, bu yüzden hala bu tür sorunlar var ancak onlarla yüzleşip çözüyoruz. Şu anki sorunlar öncekiler gibi değiller. Onları belli sürede çözmek çok zordu.”

“Artık her gece verileri inceleyip sorunları çözeceğiz. Daha yapılacak bazı şeyler var. Durum hala zor ancak istediğimiz yere yaklaşıyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Renault, Yarın Motorların Dondurulacak Olmasına Rağmen Endişeli Değil” için 10 yanıt

  1. Bzı arkadaşlar çok bilmişlik taslıyorlar ama bildikleri yanıldıklarına yetmiyor kurallar ortada ve de en güvendiğim TRF1 net de çıkan haber ortada buyurun buda linki http://www.trf1.net/formula1_haberler/33925-fia-2014-de-motorlarda-asiriya-kacilmasini-engellemeye-calisiyor.html

    Haber de ne diyor : FIA’nın gelişimi dondurma planı 2015 itibariyle güç ünitesinin parçalarının %8′inin dondurulmasını belirtiyor. 2016′da bu oran %23′e, 2018′de %35′e ve 2018′de %95′e çıkması planlanıyor. Gelişim tamamen durmayacak bunu anlayalım yeter. 2007-2013 V8 motorlarında ki gelişimi durdurma yada motoru tamamen dondurmak söz konusu değil V8 Motorların da motor üreticisi egzoz sistemini geliştire biliyordu haritalama sistemi ile oynaya biliyordu gaz kelebeği ile oynaya biliyordu buda yanmayı etkileyip bir nevi gelişim elde ediliyordu sınırlar içerisinde. V6 motora baktığımız zaman tamamen farklı motora bağlı ERS sistemi geliştire bilinir, turbo geliştirile bilinir gaz kelebeği yanma geliştire bilinir ve bu uzar gider bunu da sezon içerisinde göreceğiz. Üzerine basa basa söylüyorum gelişim tamamen durmayacak kurallar ortada.

    1. Aynen katılıyorum Skype ye gel bekliyorum kardeşim skype adım breet6
      Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  2. hangimizin soru işaretleri yok ki kafasında Taffin? sizinki bir tutam, yok yok bir kaç tutam, yok o da değil epey bir fazla sadece 🙂

    1. senin RENAULT ile bi sorunun yok dimi varsa skype ye gel ayrıntılı dertleşelim eskileri yadedelim skype adım breet6 bekliyorum kendi takımına bi bak sonra renaulta bi şeyler kalırsa yazarsın…..
      Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

      1. Skype duellolarina gelmem, buradan derdini paylasabilirsin. En doğal hakkım olan eleştiri hakkımı kullanmam sizleri rahatsız etmesin efendim. Bana neye eleştiri yapacağımı dikte edip direktifler buyurmaniz renaulta eleştiriler buyurmaktan geri kalacağım anlamına gelmez. Sağlıcakla 🙂

        1. eleştiri yapacaksan seviyeli ol Örn: (MALdonado) gibi hatırladın sanırım senin takıma da uyduracak kılıf cok ama yazmıyoruz burada seviyeli ol yeterrr…..
          Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

          1. Sonuna kadar renault f1 yazmaktan bikmadin mi? Zira f1 de böyle bir takım yok. Evet yazdım bu latife anlasilamiyorsa denilecek laf yok keza yakın zamanda bir maldonado haberinde yine yazarım 🙂

  3. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Yüzsüzlükle bi alakası olduğunu düşünmüyorum fanatik yorumu yapmayın kurallar varmış adamlar da ona nazaran birkaç parça değiştirebilir.Sanki Ferrari veya Mercedes boş mu duracak sanıyorsunuz.Kural varsa üreticiler bundan maksimum avantajı elde etmek ister.

  4. Abi yüzsüzlüğün bu kadarı, bari yalandan endişe numarası çekseydiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir