Stewart, Massa'ya Verilen 'Hafif' Cezayı Eleştirdi

yazar:

kategori:

Sir Jackie Stewart pazar günü Avrupa Grand Prix’ini kazanan Felipe Massa’ya verilen hafif cezayı sert bir dille eleştirdi.

Üç kez dünya şampiyonu takım sahibi İskoçyalı eski pilot Ferrari pilotunun İspanya’nın liman şehri Valencia caddelerindeki performansından övgüyle bahsederken pit alanında yaşananların Brezilyalı pilotun hası olduğunu söyledi.

FIA yetkilileri Felipe Massa’nın ikinci pit stopu bitişinde Ferrari pit ekibi tarafından tartışmalı biçimde ‘güvenli olmayan’ bir şekilde piste gönderilmes sırasında Force India’dan Adrian Sutil ile yaşadığı tartışmalı olay ile ilgili araştırma kararını 57 turluk yarışın ardından açıklayacakalrını bildirmişti.

Sonrasında yapılan spekülasyonlarda Massa’nın galibiyeti ve on puannı kaybedebileceği gündeme gelmişti fakat yetkililer Ferrari takımına 10,000 euro para ve kınama cezası verdi.

İsviçre’den Motorsport Aktuell’e konuşan Stewart: " Bence yarışın kilit noktasıydı."

" Takım ya da pilottan hangisinin hata yaptığını bilmiyorum. Fakat öncelikle yetkililer konu ile ilgili kararı neden yarıştan sonra açıklama gerekliliği duydu."

" Yarış boyunca olayla ilgili yargılamayı yapabilecek ihtiyaçları olan bütün bilgilere sahip." olduğuna inanıyor.


Yorumlar

  1. bu eski pilotlar şimdiki formula 1 den anlamıyor gibi geliyor bazen. Onlar kafalarında hala kendi zamanlarını yaşıyor heralde.

  2. Gökhan Demir avatarı

    Kim ne derse desin bu durumu yaşayan bir McLaren pilotu olsa bence farklı bir yaklaşım sergilenirdi.Bu benim fikrim..Daha saçma örneklerini gördük çünkü.Ama önemli değil acısı sonra bir şekilde çıkıyor nasılsa onlardan..

  3. Burada pitten çıkan massayı pit ekibinin riske etmesi başta saçma zaten… 1 sn geç bırakın sorun olmasın.

    Tamam diyelim ki pit ekibi hatalı. Sutil onun çıktığını görüyor ve Ferrari olduğunu biliyor ayrıca tur da yediğini neden birazcık frene dokunmuyor veya gazdan çekmiyor. Burada hata kimde? Bunla göz önüne alınarak ceza verilmiştir ve Massa'nın değil Pit ekibinin suçudur. Massa'da onların suçunu araca vurmayarak ve yol vererek kapatmıştır.

  4. Fatih Gülmez avatarı

    Bu adamda hamilton fanı oldu çıktı. Otorite olarak kabul ediliyorsan milliyetçiliği bir kenara bırakmak lazım.

  5. İngiliz fanatikliğine veriyorum ben bu lafı. Saçmalamış Stewart resmen. Hem Massa haketti kazanmayı deyip hemde ceza ile yarış kazanma hayalleri kurmak saçma geliyor bana. Bunu ne McLaren ne Hamilton ister sanırım.

  6. yaw o çıkışta tehlikeli bir durum olduğu konusunda aksi yönde bir şey söylemek zor. yanyana geldiler fakat çarpışacak kadar yada tehlikeli bir durum yaratacak gibi birşey değildi. massa belki sutil yol verir die düşünmüştür ama her ne kadar tur bindireceği bir pilot olsada sutile yol verdi bu harekete kınama gelmesi şaşırtıcı doğrusu. yaw bide FIA = FERRARI diolardı e aalll bu neee :D:D

  7. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    tunç aynen dediğin gibi bu olayı daha fazla uzatmasalar iyi olur.

  8. tunç ayoğlu avatarı

    ben bu olayı anlamadım gerçekten adam güzelce çıktı sutille yan yana geldi ve sutilin ondan bir tur geri olmasına ragmen yol verdi ve çıkıştada tur bindirdi aslında sutilin ona yol vermesi gerekiyodu neden massa ya ceza veriliyoki bazen FIA çok saçma kararlar alabiliyo

  9. Sir Jackie Stewart bu söyledikleriyle kendi tribünlerine oynamış,İngiliz halkına şirin gözükmek istemiş,Massa daha ağır bir cezayı kesinlikle hak etmiyordu…

  10. adam ne yaptıki ışık yandı çıktı ve bide yol verdi adama daha ne yapsın elini ayağınımı öpsün massaya sevmeye başladım bu arada bir alonso cu olarak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir