Alonso, Lastik Performansı Üzerine Test İstedi

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonu Fernando Alonso, lastikleri daha iyi kullanıp kullanamadıklarını tam olarak anlamaka amacıyla Renault’tan bu hafta Monza’da bir test ayarlamasını istedi.

Nelson Piquet’in güvenlik aracının arkasındaki bir sürecin ardından Almanya’da iyi bir tempo ile ikinciliği almasından bu yana takım, lastiklerin ilk sürüşlerinde bir kaç yavaş turun, daha uzun mesafelerde istikrarlarını arttırdığına inanıyor.

Bu da, Alonso ve Piquet’in Macaristan ve Valensiya’da Cumartesi sabah antrenmanlarında lastikleri hazırlamak için bazen çok yavaş turlar atmalarının, bazen 20 saniye daha kötü, nedeni olarak görülüyor.

Antrenmanın kesin bir yarar sağlayıp sağlamadığı sorulduğunda Alonso, emin olmadığını ve daha uygun bir evrime ihtiyaç duyulduğunu hissettiğini söyledi.

Alonso: "Bilmiyoruz. Macaristan’da sonuçlar normalden daha iyiydi ve lastiklerin performansından oldukça memnunduk. Ama Pazar günü herkes lastiklerin performansından memnundu. Çünkü Macaristan’da tutunma artıyordu ve O pazar günü herkes için iyiydi."

"Lastikleri gerçekten karşılaştırmak için bir teste ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum, belki de bu hafta Monza’da. Çünkü, yarış haftasonlarında Cuma’dan Pazar’a koşullar çok fazla değişiyor. Yaptıklarımızın işe yarayıp yaramadığını asla bilemiyorsunuz"

Diğer takımlar da Renault’un ilgilendiği konuya bakıyor ama aynı konsepti uygulamak için henüz ikna olmuş değiller.

Honda Racing takım patronu Ross Brawn: "Olay, yarış için lastikleri daha dirençli yapmak için onları hassas bir çevrime sokmaktadır. Bu yüzden, onların yaptıklaının nedeni bu diye tahmin ediyorum"

"Yararını görebiliriz. Ama bu, başarmak istediğiniz diğer herşeyi dengeliyor. Muhtemelen bu, şu anda kullanılan lastiklere veya aracınıza bağlı"


Yorumlar

  1. şu anda michelin geri dönse biz yine başa oynarız ama nerde ama alonso bunuda üstesinden gelecektirr fernando alonso

  2. Alonso nun lastik kullanımı konusunda şüpheleri bitmemiş.Eğer hala şüphesi varsa reno nun bu konuda mutlaka eksiği vardır.Lastik sorununu 2 senedir aşamadılar.Bahsettikleri direnç arttırma durumu oldukça ilginç.Valencia antrenmanında raikonen çok yakın derece yapmasıda acaba bundan mı kaynaklandı.Eğer böyleyse reno gerçeken lastiklerde hala önemli sorun yaşıyor demektir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir