Dennis "Hamilton F1'deki En İyi Pilot"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, deneyimsiz olduğu dönemde bile aldığı başarılardan dolayı zamanı geldiğinde F1’in en iyisi olarak adlandırılacak.

Bu görüş Hamilton’un bulunduğu yere gelmesinde büyük emek sarfeden Mclaren takım patronu Ron Dennis’e ait.

Dennis "Pilotlardaki bu gelişimi görmek beni eğlendiriyor çünkü bana göre pilotun performansını değerlendirirken F1’de bulundurduğu süreyi dikkate almak önemli."

"Onu bu kadar yukarıda tutan başka bir neden değil, o şu anda F1’in en iyi pilotu. Onun ne kadar az deneyime sahip olduğunu dikkate alın, bu onu farklı kılıyor."

"Bu onun diğer pilotlardan çok hızlı olduğu ya da baskın olduğu anlamına gelmiyor. Onların ne kadar süredir F1’de olduğunu dikkate almanız gerekiyor." dedi.

Dennis ayrıca Hamilton’un geçen sene şampiyonluğu elinden kaçırmasının ardından çok gelişmiş bir pilot olduğunu söyledi.

Lewis şu anda 1 sene önceye göre daha gelişmiş, deneyimli ve güçlü. Sadece bir aptal tüm pilotlar içerisinde yaşa saygısız olur ve her gün bir şey öğrenildiğinin farkına varmaz."

"Bu yarış pilotu için de farklı değil çünkü onlar tüm hayatlarını yarış araçlarında geçiriyor ve sürekli daha fazlasını öğreniyorlar. Formula 1’de tüm pilotlar öğrenme aşamasındalar. Ne kadar uzun süre kalırlarsa daha gelişirler."

"İlk 29 yarışında 8 yarış kazanan bir başka pilot olduğu konusunda şüpheliyim. Onu nasıl eleştirebilirsiniz? " dedi.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı

    29 yarıştaki veya ilk 2 yıldaki total puan durumuna baksak (bu da bir bakış açısı) belki Ron amcayla aynı kanaate sahip oluruz fakat oradada karşımıza şöyle bir ikilem çıkacak yarıştıkları şartlar ,eldeki imkanlar ve onun içindirki genel kabul görmüş deyim olan ''tarihsel olaylar gerçekleştikleri yılların şartlarına göre değerlendirilir'' ortaya çıkar ve bakış açısı ona göre olmalıdır bence ….

  2. Hamilton JV ye göre çok daha disiplinli.

  3. Fatih Gülmez avatarı

    JV yi adam yerine koyan yok şimdi :)) kendi etti kendi buldu.

  4. Bu arada dostum Ron amca sanırım yanılmışsın, kusura bakma…

    Ron Dennis "İlk 29 yarışında 8 yarış kazanan bir başka pilot olduğu konusunda şüpheliyim. Onu nasıl eleştirebilirsiniz? " dedi.

    Jacques Villeneuve, ilk 29 yarışında 9 galibiyet:

    4-ü 1996da geriye kalan 5i 1997'de. 1997'de ayrıca 2 yarış daha kazanıyor.

    daha ayrıntılı bilgi JV hakkında burada:
    http://www.trf1.net/forum/viewtopic.php?f=74&t=3332

  5. Ya kardeşlerim, boşuna tartışıyorsunuz. Adam kıstas vermiş. Neymiş o? Katıldığı ve kazandığı yarış sayısı. Ron Amca'nın, verdiği kıstasa göre söylediği doğru. "En iyi pilot bu şekilde belirlenmez" derseniz, o ayrı.

  6. Arkadaşlar. Asıl amacım küçümsemek değildi. Bazen böyle sinirlerime hakim olamıyorum. Bu tarz yazıyorum. Özür dilerim. Ama bazı arkadaşların da olaylara geniş bakamaması sadece kendine yontmaları beni çok sinirlendiriyor. Konu yaş değil tabiki. Demek istediğim genç arkadaşların daha önce olan şeyleri bilmeden anlamadan sadece gördüğü kadar yorum yapmaları ve herşeyi biliyormuşcasına konuşmaları bu yorumları yazdırıyor bana. Tekrar özür dilerim arkadaşlar. Amacım sorun çıkarmak değildir.

  7. "edip doğan" kaç yaşındasınız bilmiyorum ancak insanlara yaklaşımınız biraz saygısızca. bilmem şu dönemden itibaren izleyenler çocuk demek bana göre hiç hoş değil. ki çocuk da olabilir bu yanlış bir şey mi? çocuksa eğer yorum yapmayacak mı? yorum yapması için sizinle aynı yaşta olması mı gerekiyor? ya da aynı fikirleri paylaşması? schumacher ile başlayanlar muhtemelen artık birer gençtir.schumacher zaten bırakalı 2 sene oldu, yarışıtığı dönemde son 2 sene de şampiyon olamadığı için en az 4 sene olması gerekiyor f1i izlemeye baslamaları için bu bahsettiğiniz kişilerin. 15 yaşında da izlemeye başlamış olsalar şu anda 19-20 yaşında kişi olurlar..

    konumuz bu değil ama dennisin sözleri.. dennisin hamiltonu markalaştırma çalışmaları ve başarı kazanmaya çalışması.

    nedir yani çocuk olsa ne olacak? 4 seneden bu yana raikkonen ve alonso ile son 2 senedir ise hamilton ile bu sporu takip etmeye başlayanlar, çocuklar(!) takip etmesinler mi bu haberleri ve yorum yapmasınlar mı?

    artık şu hep biz biliriz, biz hak ederiz, biz haklıyız düşüncelerini geride bırakmanın tam zamanı.

    ben kimmiyim? schumacher döneminde (2001-2002) bu sporu izlemeye başlayan ve Türkiye'de bu sporu en yakından, gönülden takip eden ve ettirmeye çalışan kişilerden birisi..

    Saygılar

  8. Arkadaşlar ben öyle 10 şampiyonluk felan alacagını düşünmüyorum çünkü artık çekişme üst seviyelerde Hamilton rakipsiz olmayacak en basitinden Kubica ,Vettel belki Rosberg iyi bir takıma geçerse bunlar rakibi olacak Gp2 den gelen pilotlar olacaktır yani Hamilton rahat rahat üstüste şampiyonluklar bana göre alamaz.

  9. EDIP DOGAN düzgün yorum yapmanı öneriyorum arkadasım öyle Schumachere döneminin sansıydı felan laflar bunlar olmuyor tamam mı biraz saygı duy!

  10. Burda Abuzer diye bi arkadaş vardı. Sürekli atıp tutardı. Yarış sonunda o gördü anyayı konyayı. Asıl biz sizi görürüz.

  11. F1 kariyerlerindeki ilk 2 yıllarında topladık toplam puanlar
    Lewis Hamilton = 179
    Kimi Raikkonen = 33
    Felipe Massa = 16
    Fernando Alonso = 55

    2007'den itibaren 4 pilot'un kazandığı puanlar:
    Lewis Hamilton = 179
    Kimi Raikkonen = 167
    Felipe Massa = 158
    Fernando Alonso = 127

  12. Şener  SALİH avatarı

    Hamiltondan Schumacherin yaptıklarını beklemek yanlış olur sebebi gayet aşikar 3 yılı dominant olarak geçirmesi lazımki şu anki durumda ve fianın ilginç değişiklikleri ile bu biraz zor ;fakat Ron Dennise katılmamakta bir hayli zor ….

  13. Büyük kısmını rakipsiz bir şekilde 16 yıl yarışırsa ve takım arkadaşı sürekli arkasını kollarsa 10 şampiyonluk kazanır. Ama normal şartlarda her sezon bu kadar iyi bir araçla yarışırsa rakiplerinin ve takım arkadaşının mücadeleci olacağını ve stratejik nedenleri de göz önünde bulundurarak bazı rekorlara ortak olma ihtimali var. 3-4 şampiyonluk olabilir. (Prost vari)

  14. Gülen arkadaşlara puan tablosunda lider kim var baksın derim önce.Geçen senede kaç oldugunu bir hatırlasınlar

  15. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    ha bu arada youtube yi açamayan yada proxy kulanan arkadaşlara. proxylerde bazı linkler açılmıyor bazı vidyolar takılıyor. dns değişince de internet aşırı yavaşlıyor diyenler için windows ta yapacakları küçük bi ayarla youtubeyi reklamsız direk açabilecekler. şimdi şöyle yapıyoruz.
    Bilgisayarım–>C (sistemin yüklü olduğu sürücü)–>windows–>system32–>drivers–>etc klasörünün içnde host diye bi dosya var onu not defteriyle açıyoruz ve en alt satıra bunları ekliyoruz

    208.117.236.70 youtube.com
    208.117.236.70 http://www.youtube.com

  16. kaan kaanhan avatarı

    zamanında Alonsoyuda kabullenemedi bazıları B.alonso diyerek dalga geçtiler ama er geç kabul etmek zorunda kalıyorlar bundan kaçış yok. Haminin öğrenecek çok şeyi olduğu doğrudur,gayet doğal. kumaşı kaliteli olan pilotlar kendilerini hemen belli ederler, Mika yarışta kimiyi takip ederken çok iyi bir pilot olduğunu anlamıştı "bu çocuk harika demişti" herkes zor günler geçirebilir, kimi de hamide,alonsoda.. bunlar gelip geçici. ancak iyi pilot oldukları gerçeğini değiştirmez.

  17. kardeş vdeolar için saol çok teşekkür ederimm

  18. çok doğru söylemişsin ron amca:D:D HAMİLTON EN İYİSİ!!!!!

  19. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Bakın daha ikinci yarışı malezya izleyenler bilir grid de 4. sıradaydı ve startta iki ferrariyide geçti ve daha ikinci yarışında massa ya karşı nasıl savunma yaptığını gördük massa bu çaylak karşısında pistin dışına çıktı. oysa ondan hata yapıp massanın geçmesini bekliyorduk. yağmurdaki pilotajını tartışmaya bile gerek duymuyorum. Yağmurda bi alonso tanırım bide hamilton şu anda. evet ilk kez yarıştığı pistleri aldı kanada da alonso geçmek için ço uğraştı savunma yaparak geçtirmedi. monzada 30 m den kimi yi geçti. massayı geçtiklerini yazmıyorum onlar iki iyi arkadaş:))

  20. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    eee bn nicke mutlu kökçü yasmamıstım isim cıkıo herhalde ama neyse sağlık olsunnn 😉

  21. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    arkadaslar tijs_wervest in yorumuna %100 katılıorum,,bu arada bn mutlu_kökçü nickli kişiyim, bayadır üye olarak giremiordum,şifreyi unutmuşum,kac kere üye oldum ama kabul olmadı kısmet bugünmüş,,,tekrar yorumlarınızın arasındayım 😀 😀 😀

  22. ozan yalçınkaya avatarı
    ozan yalçınkaya

    kimi kaçmadı mersedesden sadece artık şampıon olması lazımdı ve oldu bunu mersedes yapamadı ferro yaptı hem beyler herkes kımıye yüklenıo yok motordu yok sıralamaydı beyler uyanın kimiyi sevmeyıp hamıltonu tutanlar kimi mersedes için çok sey yaptı bunu kımse ınkar edemez ne culthaart ne montoya baş edebıldı ronunun 1 ogluda bence kımıdır hamılton 2005 de nerdeymış kımı yarısırken 14. kalkıp 1. oldugunda kımıyı kımse küçümseyemez ve ayrıca 2005 de süspnsıonu kırılan 1 mersedes motor patlatan mersedes ve 2006 da arka spoylerı uçan mersedes kımıye ugursuz ayrıca kımı bu yıl şampıon olucak pozısyonda ben bu sporu 91 den berı ızlıom hamılton sadece arabası eskı mersedes dııl dayanınıklı ınkar etmıoz yagmurdada yere basışı mersedes tartısılmaz

  23. recep ivedik avatarı

    bir takım patronu nasıl bunu söyler…bunu söylerken heikkinin motivasyonunu düşünmesi lazım..hamilton bu zaman kadar pist üstünde tüm kozlar oynanırken iş sadece pilotaja kaldığında hiç görmedim başa güreşenleri geçtiğini…ama ron amca öle diyorsa öyledir..

  24. Ahmet  Keleş avatarı

    http://www.dailymotion.com/video/x416nb_formula-1-ayrton-senna-crash_auto

    bu videoda Sennanın tam olarak 1.14 saniyesinde başını oynattığı görülüyor ama tekrar hareket etmiyor.

  25. Eddie Irvine avatarı

    sanırım insanlardaki hamilton saplantısın nedeni onun nasıl bu kadar iyi olduğunu kabullenememeleri..daha çaylak yılında,'çifte sampiyondan' daha hızlı olan hamilton değil miydi??mclaren gibi güçlü bir araçla yarışmak onun için bir şans olduğunu kabul ediyorum ama elde daha önemli bi veri var ki alonso'yu yendi..hayatında ilk defa yarıştığı pistlerde bir bir kazandı. sampiyonluğu nasıl kaçırdığı muamma olsa da iddasını son yarışa kadar götürmesi bile büyük bir basarıydı.bu seneye gelirsek ferrari su ana kadar 1-2 pist dışında mclarenden hep daha iyi göründü.kazandıkları bütün yarışlar araçlarının saf gücünün eseri..fakat ne zaman yağmur.güvenlik aracı gibi araç üstünlüklerini ortadan kaldıran, sartların ortaya geldigi durumlar oluştu hamilton güle oynaya kazandı.. belki iddalı olcak ama bi ferrari sürüyo olsaydı şampiyonluğunu şu sıralarda ilan etmek üzere olurdu 😀

  26. Ahmet  Keleş avatarı

    http://www.metacafe.com/watch/83758/last_lap_aerton_serner/

    arkadaşım bu sennanın hayatının son dakikaları kazayı yaptığı turu araç üstü kameradan seyredebilirsin tam araç yoldan çıkarken kayıt kesiliyor kaydın o kısmının neden kesik olduğu çok tartışılmıştır çünkü suikastten şüpheleniliyor.

    alttaki linkte ise izlediğimde bi çocuk gibi ağladığım kareler var alttaki yorumumda bahsettiğim 1992 yarışında Sennanın Erci Comas'ın kaza yaptığını görünce aracından inip can havliyle onun aracına koşması ve doktorlar gelene kadar elinden geleni yaptığını izleyebilirsin ve 1994 te kırmızı bayraklar sallanıyor araçlar artık pist içinde değilken bir araç çıkıp geliyor görevliler onun önüne doğru kırmızı bayrağı sallıyorlar yarışa devam ettiğini sanıyorlar ama onun amacı vefa borcunu ödemektir ama başaramaz…

    http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/2377015418fdeea5b4537f4e325a30bc934c9365569ee7c6f48eacf402dd2d7ee94eb0d4739cd91c17151

    youtube kapalı olduğu için vtunnel den link verdim kusura bakmayın ama mutlkaa görülmesi gereken kareler.

  27. ahmet keleş kardeş beni ağlattın ya helel sana be kardeşim kardeş vdeo varsa atarmısın

  28. Ahmet  Keleş avatarı

    Kazadan sonra insanlar onun önce kollarını sonrada kendini kokpitten sıyırıp çıkmasını ve padoka yürümesini beklerken onun sarı kaskı önce sağa doğru hafif yan yatar ve hareketsiz kalır.Kazayı tekrar izleyin bu sahne benim hep içimi burkar ve ağlarım. İnsanlar çıkmamasına şaşırır pist görevlileri gelip aracın içinden çıkarır ve aracının yanına yatırırlar. ve orada sarı kaskı asfalta kırmızı akıtır.

  29. Ahmet  Keleş avatarı

    http://www.autocentre.ua/ac/04/19/images/16/SENNA-A94003.jpg

    yarış durdurulmuş, ilkyardım ekibi senna yı kurtarmaya calısırken, onlarca kişi senna nın etrafında, ambulans helikopter de pistin uzerindeyken gerilerden bir araç son sürat kalabalıgın arasına girer. sennanın hayatını kaybettiginden habersiz spiker o sırada bu aracın pilotuna sövmektedir. "boyle rezillik olmaz", "kırmızı bayraklar sallanırken nasıl yarısa devam eder", "inanılır gibi degil" gibilerinden saydırır.

    oysa bilmez ki o gerilerden gelen pilot, daha once sennanın kendisine yardım edebilmek icin yarısı bırakıp pistin ortasında kosturdugu erik comas tır.

    comas, belki yardım edebilmek, belki pesinden kosabilmek belki de elinden bir sey gelmeyecegini bilse bile en azından orda olabilmek, geçmişi unutmadıgı gosterebilmek icin oraya gelmiştir….tabi ki artık cok geçtir.

    Senna'yı bu şekilde konuşacaksanız ağzınıza bile almayın adını. O F1'in en büyük efsanesidir.

  30. nerdeyse her 3 yarışın birini kazanmış, helal diyelim:) seviyoruz seni hamilton:)

  31. bişi atıp tutmuyorum ki kaybolucak bir durumda yok kaybedersek rakibimizi tebrik ederiz çamur atmayız..

  32. mclaren mercedes arkadaşım sene sonuda böyle atıp tutacakmısın bilemiyorum
    kaybedince hepiniz kayboluyosunuz nedense

  33. katılıyorum dennis e

  34. her pilotun ilk 2 yılı hızlı olurmuş şimdi Lewis ilk 5 yılında da böyle devam ederse her pilot ilk 5 yılında böyle hızlı olur olucak dimi arkadaşım :DDD

  35. 12 yaşından belli diyip duruyorsunuz kanıt varmı yaa ayrıca bir alonso gibi b,r sumi gibi bu adam olamaz hemıltını 2 yıl sonra görün bakim eski hali kalacakmı her pilotun ilk 2 yılı çok hızlı olur ama sonra söner hepsi buuu hamıltın daha dünküü

  36. evet çaylak oğlu 2.senesinde herkesten üstün fark bu zaten 😀 Kiminin koltuğunda Nakajima olsa şuan daha çok puan toplamıştı hadi bakalım 😀

  37. yaa ron amca oğlunu bu kadar savunma ya. oğlun f1 en iyi arçaların biriyle başladı tabiki ii olcak gelksni redbula felan bakam öle hemen herkes ii pilot olamıo kimi alonso massa gibi pilotlar kaç seneden beri f1 içinde daha senin çaylak oğlun 2, senesinde yapma ne olursun bee :))))

  38. arkadaşım asıl fanatik sensin
    ben kimiciyim diyorum ama massa ve alonsoda büyük çaba sarfederek gelmiş diyorum
    ama siz mclaren camiası tamamen hamiltona yoğunlaşarak fanatik bir şekilde öyleki 7 dünya şampiyonluğu olan bi adamdan bile daha iyi olduğunu söylemeyi normal görüyosunuz asıl fanatik sizsiniz geçen senede böyle konuşuyodunuz sene sonu hepiniz kayboldunuz ben ronun yaptığını eleştirmiyorumki istediğini alır yetiştirir ben diyorumki yarışan hiçkimse hamilton kadar hazırlanarak gelmedi f1e niye bundan gocunuyosunuzki?
    senin sporseverlik paçalarından damlıyo kimide bugüne kadar tüm takım arkadaşlarını yendi alonsoda
    kıyasın buysa zaten bu adamlar katıldığında f1e gp2 falan yoktuki
    formulanın bilinmeyen alt serilerinden gelip test yaparlardı iyi derece yaparlarsa biraz daha denenip karar verilirdi ama senin gibi f1 üstadları çok ii bilir biz nede olsa pilot fanatiğiz dimi

  39. Ayrıca,f1 sadece pistlerde süregelen bi yarış değil..bi çok boyutu var bunun..geçen seneki casusluk davası sebebiyle, hamiltonun şampiyonluğunun mclaren tarafından ( büyük ihtimalle takımın başına daha fazla dert açmaması sebebiyle, belki de ferrari ile varılan bi anlaşmayla) engellendi..max mosleyin " hamiltonun şampiyonayı kazanması işleri içinden çıkılmaz halde getiriridi" türünden açıklamaları,hamiltonun son yarışta yaşadığı, ve takımın sebebini bi türlü açıklamadığı o vites sorunu..

  40. Cüneyt Ay, ve olayı işine geldiğini gören, işine gelmeyeni ters çevirip kaka diyen bir mantıkla ( ve malesef ortalamanın altında) değerlendiren diğerleri, Ron Dennis neden sizi değil de Lewisi destekledi 12 yaşından beri? Lewisin, sizde,bende ve çoğu pilotta olmayan yeteneği sebebiyle olabilir mi acaba??? yoksa, durduk yerde Ron un canı sıkıldı, dur ben şu çocuğu alıp yetiştireyim mi dedi? Hayır, 12 yaşından beri destekleniyor diyorsunuz, 12 yaşından beri yarışıyor diyorsunuz,sanki mclaren bunun beynini açıp içine yetenek çipi yerleştirmiş :)) Fanatiği olduğunuz pilotların ( çünkü sporsevr değilsiniz, sadece fanatiksiniz) kaç yaşlarında yarışmaya başladıklarını bile bilmiyorsunuz..sanki hamilton anasından doğduğunda beşik yerine f1 aracına konulmuş, de, sizin fanatiği olduğunuz pilotlar ilk senelerinde bi arabayı ilk defa f1 pistinde görmüşler..Ron Dennisin açıklamaları tartışılabilir, fazla iddialı olduğu söylenebilir, hamiltondan daha iyi bi kaç pilotun olduğu iddia edilebilir bunlar normal şeyler..ama, şu ana kadar katıldığı tüm serilerde takım arkadaşını geçen ( ki, bunların arasında rosbesg,sutil, ve yanılmıyorsam kubica da vardır) bi pilotun yeteneğini-sanki o pistlerde hep f1 aracı kullanıyorken rakipleri de bahçelerinde top sektirerek bu yaşa gelmişlermiş gibi saçma sapan tuhaf yorumlar yaparak-görmezden gelmek maharet ister,sizi tebrik ediyorum :))

  41. yeni bomba şampiyonluğu bilerek kaybettiğiniz yani
    hazımsızlığın bu kadarı olamaz ya inanılmaz fanatikliğin boyutlarını aşmışsın sen bi kere hamilton gibvi aşırı hırslı bi adam elindeki şampiyonluğu bilerek kimseye bırakmaz
    aynı şekilde mclaren ve ron kaç senedir şampiyon olmadıklarını göz önüne alırsan böyle bi olayı yapamazlar bu bitek senin aklına gelmiştir f1 camiasında!
    ramazan arkadaşım kovada 1 sene gp 2 sonra test pilotluğu istikrarsız bir 2007 reno aracı sonrası geldi mclarene hamilton kadar sağlam bi altyapıyla gelmedi ayrıca bariz şekilde 2.pilot muamelesi görüyo nasıl bi başarı bekliyosunki sence hamilton pistte iddialı bi konumdayken kovanın yarış kazanma şansı varmı elinizi vicdanınıza koyun geçen seneki son 4-5 yarışın sıralama derecelerine bakın alonsoyla hamilton arasında karşılaştırma yapın gerçekten alonso hamiltona göre o kadar yavaşmı?
    zaten pistteki hiçbir pilot schumide dahil f1 e bu kadar hazır başlamadı benim iddiam bu
    o yüzden bu adamın hızlı gelişmesi normal
    biz şampiyonluk adayı değil demedikki aday tabi 3 aday arasında şu an en güçlü aday ama sezon sonu ne olacağı belli olmaz gelecek senede ne olacağı belli olmaz 1996-97 de villenue dahada ii başlamıştı şimdi ne oldu?

  42. yok yaa yılların elnanosu bux adamı bunlar kolaylok değildir ron

  43. nedense dikkatini çeken tek şey motor patlamasıı.. massanın da patladıı örnek olarak. ne var yanii biz patlamadı mı diyoruzz.kiminin de takımında kendine gelmesi şart bu bariz şekilde belli oluo ona bişe diyemeyz cnkü bazıları gibi hayalci değiliz. fakatt artık acımasız saçma sapan ortalığı gerginleştirmek için yazılan yorumlardan sıkıldık !

  44. Hamilton'ı çekemeyenler saldıraya geçmiş bakıyorumda 😀 Kimse bulunduğu yere şans eseri gelmez gelemez hele ki McLaren koltuğuna1! Lewis 12 yaşından beri sürekli çalıştı vidyoları takip ettiyseniz Ron'a bir gün senin takımında yarışıcağım demişti gerçekten insan şaşırıyor bu bir azmin öyküsü..Her katıldığı organizasyonda şampiyonluk yaşamış bir pilot ve henüz 23 yaşında ama daha Formula 1 deki ilk senesinde herkese nasıl bir pilot olduğunu gösterdi her şey araca bağlı değil aracı iyi olupta bir şey beceremeyenleride görüyoruz mesela: Kovalainen..Rakipleri ondan çok daha tecrübeliydi Kimi 8 yıldır fln Formula 1 deydi aynı şekilde Alonso ve Massa'da uzun süredir F1'deydi ve hangi rakibinin altında rekabetçi olmayan bir araç vardı???Çaylaklığına rağmen gösterdiği başarı ortada şanssız bir şekilde şampiyonluğu kaybetti belkide bilerek kaybedildi şampiyonluk çünkü sürekli Hamilton'ının şampiyonluğuna şaibeli gibi laflar edilcekti ama Lewis yılmadı Alonso'nun set-uplarından faydalandığı söylenen LEWIS bu sene Alonso olmadan da nasıl set-up yaptığını gösterdi ve şuan 6 puan lider..2007den beri en fazla puan kazanan pilot şuan LEWIS HAMILTON'dır…Onun ne kadar iyi olduğunu herkes biliyor kabul etmeyenlerde kıskançlıktan etmiyordur..Kim ne derse desin bu sene Lewis şampiyonluğun en büyük adayı..

  45. kimi ecem mclarendeyken motor patlıyor ferrarideyken motor patlıyor bu pilot hatalı değilse kesin ugursuz:)

  46. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    yetenek oldumu kötü araçlada bi yerlere kadar gelebilirsin 2006 yılında olsa ve en azından podyuma çıksa başka bi şey uyduracaktınız. bu ölçü değil o 2007 yılında geldi f1 e ve 29 gp yarıştı ilkez yarıştığı bi pistte 1. oldu. japonyada çaylak haliyle yağmur altında 1. lik aldı

  47. Bu arada senna shumi bu pilotları karıstırmadan yorum yapalım.Hepsi kendi doneminde efsne isimler şu zamanla özelliklede hamiltonla hiçbir alakası yok Tüm arkadaslara söylüyorum her haberde aynı şeyleri tartısmayalım.Birisi bir laf atar mutlaka ciddiye almayın

  48. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    cüneyt bak kovalainende en iyi araçlardan birinde ama onun puanlarına bak hamiltonun puanlarına bak. işte bunun için mükemmel pilot. körü körüne yorum yazmayalım 2006 yada 99 farketmez

  49. işinize geldiğinde acındırıyorsunuz kendinizi Massa kimi nasıl yetişmiş acaba.Brezilyalı fakir bir ailenin cocugumuymuş.yarışta bunların bir onemi yok.f1 aracının benzerini nerede kullanıyorlar.Geldiği senede gayet büyük bir başarı göstermiştir.Diğerleri küçük takımdan başlayıp herşeyi yaşayıp öğrenirken onun mclarende başlaması dezavantajdır.

  50. senin şanslı dediğin kiminin başına neler geldi bu sene haberin yok galibaa millet f1 izlerken sen yorummu yazıyodun burdaa?? tamam bizde biliyoruz sevdiğimiz pilotuda zaman zamn eleştiriyoruz öylede olması gerekiyo zaten. kimi performans düşüklüğü yaşıoo fakat bunun altındaa sadece onun hataları var dersen sen bence boşuna f1 falan izleme zaten. hem diyosun hamilton a karşı herkes kinini kusuyo diye senin yaptığın nedir bana bi acıklarmısın ? hamilton haberinin altına bile kimii yazıyosun insaf ya. sakin ol biraz eleştir yorum yaz bunlara bişey söyleyemeyz tabiki ama hayal dünyasında gezinme derim ben. bi sürü gercek war.. hepsini bi kaç yarışta silip atamassn ..

  51. Gökhan Demir avatarı

    Desteklenme olayını hala anlamamış arkadaşlar var..Bir çocukta yetenek görüp, gelecek için elinden tutmak, ona destek olmak, yetiştirmek, onunla başarılar kazanmak size niye bu kadar zor geliyor.İnanın bu hazımsızlığı anlamıyorum..Ve gurur duyuyorum Dennis ile şımarık bir Alonso' dan çok çok daha iyidir HAmilton..En azından içimizde yetişti.

  52. Schumacher zamanında ferrariyle yarışacak araba yokmuş,96-2000 arasında schumacherin diğerleriyle yarışacak arabası yoktu. 2005 te zaten yoktu. schumacherin birçok yarış kazanarak kaybettiği şampiyonluk sadece 98 ve 2006 dır. O kadar yılda olsun o da : ) Ayrıca Senna yaşasa şampiyon olacağı ne garanti. Senna manselli ve prostu geçebilmiş miydi o yıllar bu kadar kolayca. İkisi rekabet içinde olurdu ancak kimin geçeceğini söylemeniz abes olur. Ortada tek bir gerçek var. Schumacher ve Senna 2 defa tam sezon olarak birlikte yarıştılar. 92 ve 93, 92 de schumacher sennayı yenmişti.93 te senna schumiyi. Üstelik hem 92 de hem 93 te Mclaren benettonu markalarda geride bırakmıştı. Şimdi hamiltona dönersek bence şu anda gridde olanlardan efsaneler listesine girmeye aday tek pilottur. Bazı pilotlar için vakit geçmiştir(Massa ve kimi gibi) Bazıları için de yanlış kararlar sonucu şans azalmaktadır(alonso gibi) Ancak hamilton yarışmaya başladığı ilk günden beri zirvede yer alıyor ve bu da onu kariyerinin sonunda en azından alain prost seviyesinde bir yere getirecektir bence. Ancak performans açısından pisttteki herkesten iyidir diyemem. KAriyer açısından ise tahminimce öyle olucaktır 😉

  53. arkadaşım saydığım pilotlatrın destekçisi falan yoktu
    olsaydı alonso minardiden sonra 1 sene test pilotluğu yapmak zorunda kalmazdı
    yada kimiye ilk yarışından önce sadece 3 yarışlık lisans verilmezdi
    yada massanın başına gelen gibi sauberden kovulup test pilotluğu yapmazdı
    hamiltona bak tüm kategorileri sırayla adım adım aştı hamiltonın yeteneğine lafım yok ama hamilton kadar desteklenerek f1e gelen başka pilotda yok o yüzden bu açıklama saçma bi açıklama
    gp2de hamilton nelsonla yarışıyodu şampiyonluk için nelson şimdi ne halde?
    buna bakıp nasıl schumiden iyi diyebiliyosunki?
    geçen senede mclaren daha güçlüydü ne oldu o araçla şampiyon olamadı hamilton vede son yarışlarda takım hamiltonı desteklemesine rağmen?

    ben kimici olmama rağmen massanın hamiltondan çok geliştiğini düşünüyorum
    adam sürüş stilini değiştirdi çekiş kontrole alıştı kimi-alonso-hamilton gibi içgüdüsel yeteneği çok yukarda olmasa da çok çalışarak arayı kapattı

  54. Bencede şu an F1 deki en iyi pilot. Ama Kubica fazla arkada değil.

  55. Gökhan Demir avatarı

    Ve unutmayın bu sene Kimi geçen seneki gibi şanslı olmayacak..Çünkü gerçekten hatalarından ders alan bir rakibi var artık..Ama önce takım arkadaşını yenmeli..

  56. Gökhan Demir avatarı

    Söylediğim şey bu işte..Burada millet Hamilton' a karşı bütün kinini KUSARKEN..Başkaları Kimi' nize neden birşey söyleyemiyor.McLAren' de motor patlatan buz adam İtalya' da görülmüş..Bence dikkatli olun sonunuz bize benzeyecek..Bu ne kıskançlıktır anlamadım.Adam ilk senesinde şansızca şampiyonluğu kaçırdı.Var mı onun gibi bir pilot söyleyin bana…

  57. Massada 12 yaşından beri Mclaren de kollansa egitilse böyle olurdu sen hiç merak etme.

  58. Garip gercekten adam geliyor gp2 dan ilk yarısında massa ya ders veriyor.Bütün pilotlar mclarende başlasa böyle olurdu şüphem yok

  59. evett ..

  60. Ahmet Bridges ondan hiç bir sekilde emin olamazsın.

  61. recep ivedik avatarı

    büyük takıma hamilton gibi gelen varmı…o şans başka bir pilotta varmıydı ?

  62. Ahmet Bridges avatarı

    nasil kimse yokdu ya kimi nin michael in 1 puan arkasinda sampiyonlugu kacirdigini da hatirliyoruz bence de burda michaele camur atmayalim
    ama gelmis gecmis en iyi pilot deil di
    bence en iyisi senna dir ve öyle kalicak
    adam genc vefat etmeseydi bence michael bu kadar basarili olamazdi
    bence ölmeseydi bi üc yil daha sampiyon olurdu senna bu da michael in sampiyonlujk sayisini azaltirdi

  63. ILGIN CELEBİ avatarı

    bencede cok komik olmus bu michaelle kıyaslama.ayrıca o zaman onla yarısacak adam yok muydu? asıl cekişme, asıl efsaneler o zamandı. senna? prost? hakkinen? bunları küçümsüyorsun galiba. Ayrıca irfanyavuz nickli kişi, gp2de mclarenle değil ama en iyi takım olan art gp ile yarısıyodu. yani durum cok farklı diildi.

  64. irfanyavuz-61 schumiyle yarışacak araba yoksa yok bu Schumiyide bizide hiç ilgilendirmez takımlar Ferrariden daha çok çalışıp daha iyi araba yapsalardı.

  65. ya yok artık yaa schumiden iyi dedin sen bu adamaa.. hahahha 😀

  66. irfanyavuz-61 avatarı

    arkadasım sen heralde hamılton f1 gelmeden önce gp 2 yarıslarını izlemiyodun bu adam bence michealden bile iyi nedenini sorarsan michaelin döneminde ferrariyle kapiscak araba yoktu micheal rekorlarını bu dönemde kazandı şu anda yarıssa kim gercek kim yalan ortaya cıkar

  67. o zaman soyle karsılastırın.buyuk takıma gecince hamilton gibi olan kac pilot var.Yetenekli pilot herkosulda kendini farkettirir zaten bakınız Vettel.Ayrıca bazıları demiş hamilton desteklendi diğerleri de kendi yetenekeleriyle cıkmıs:D komedi hepsinin arkasında destekcileri vardı.Hamilton gp2 dada mclarenle yarıstıgı için ilk senesinde sampiyon oldu 😀 işinize geldiğinde düz işinize geldiğinde tersten yazın sonucu değiştiremezsiniz

  68. Hamilton 6 yaşından bu yana Ron Dennis tarafından maddi ve manevi olarak destekleniyor =) Bunlardan bahsetmemiş hiç.

  69. cüneyt yorumun için tebrik ediyorum senii ! 🙂

  70. ILGIN CELEBİ avatarı

    "ilk 29 yarısta 8 yarıs kazanmak" evet boyle soyleyince cok büyük bişe gibi geliyo. ama ron, neden ondan önceki yıllarda gp2de, f3te, alt kategorilerde gelişmesinden ve uzuuun yıllardır onu bunun için hazırladıgından bahsetmiyorsun!? sanki hiç bir alakası olmamasına ragmen dogal bi yetenek hamilton! pistteki bi çok pilottan daha tecrübeli, sadece adını F1 olarak koymamıstı bunun. ama F1 gelince bazı farklılıklarla karsılastı ve tüm o aptalca hataları yaptı. işte hamilton bu! en iyi pilot felan hikaye! ve ron'un inanmadıgı bişeyi acıkladıgı cidden cok belli. çünkü basından beri bildigimiz gibi, onun gözde 2 pilotu Kimi ve Alonso ki o bunu rüya takımıydı.. aa buna ulasamayınca elindekiyle yetinip, ulasamadıklarına camur atıyo.

  71. alonso, massa, kimi, kubica geldikleri noktaya salt kendi çabalarıyla geldi
    hamilton 12-13 yaşından beri destekleniyo mercedes tarafından sürekli f1 e hazırlanıyo
    kimi ilk yarışına çıktığında toplam 23 formula tarzı yarış deneyimi vardı
    hatta coulthard yarıştan önce bu kadar acemi biriyle start almak çok tehlikeli demişti
    alonso yanlış bilmiyosam minardide yrıştı renoda test pilotluğu yaptı, önde giderken hatalar yaptı spin attı böyle gelişti
    en yakın örnek massa 2006 nın ilk bikaç yarışına bakın ve şimdiki massayla karşılaştırın
    hamilton küçük yaşlardan beri f1 e hazırlanıyo gerekli desteği alıyo bide 2007 ve 2008 arabaları çok iyiydi
    acaba hamilton 2006 da mclarende olsa ne yapardı?
    ron gene böyle konusurmuydu?
    ronun tek sansı hamilton artık
    kimi montoya alonso hepsi kaçtı bitek hamilton var

  72. Fatih Gülmez avatarı

    Tıpkı JV gibi 🙂 Allah sonunu benzetmesin

  73. Dennis iyi hoşta karşılaştırma yaparken biraz da insaflı ol. İlk 29 yarışında gridin hızlı araçlarından birine ilk sezonun kim oturdu ki 8 yarış kazansın bunu da bi düşün istersen.

  74. tijs_wervest avatarı

    2005 yılı veya daha önceki yıllar da f1 de olsaydı lewisi görürdük o zaman 🙂 sıralama nasılsa yarışlar artık öyle bitiyor aracı zorlamaya pek gerek kalmıyor ancak daha önceki yıllar fazlasıyla zorlamak gerekiyordu.ve hiç bir pilot lewis kadar şanslı degil dayanıklı ve hız bir araca cuk diye oturdu bunuda hesaba katmak gerek tabi V8 motorlara geçilmeseydi lewis sürekl, motoru yada aracın degişik yerlerini parçalayabilirdi be ron amca seni severim bilirsin :)ama uçma

  75. :D:D:D çok güldüm yaa

  76. GAMZE IŞIKLIOĞLU avatarı
    GAMZE IŞIKLIOĞLU

    :)) hıı öyle mi.fazla iddialı bir açıklama olmuş…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir