Whitmarsh "Şampiyonlukta Hava Koşulları Kilit Nokta Olacak"

yazar:

kategori:

Mclaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh, 2008 Formula 1 şampiyonasının geri kalan yarışlarında hava koşullarının kilit nokta olacağını söyledi.

Whitmarsh "Sanırım Ferrari pazar günü güneş ortaya çıktığı için memnun kaldı çünkü sıcak olduğunda araç tam istedikleri durumda oluyor."

"Şimdi hava sıcaklıklarının tam olarak kesin olmayacağı ilginç yerlere gideceğiz: Monza muhtemelen sıcak olacak, Singapur serin olacak ancak Spa, Fuji, Şangay ve Brezilya’da çok şiddetli sıcaklar olabilir."

"Tüm bunlara bakmadan Brezilya’ya kadar aracımızda doğru değişiklikleri yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Whitmarsh ayrıca Hamilton2un Valensiya’da yarışmayı neredeyse kaçıracağı yönündeki açıklamaları doğruladı.

 


Yorumlar

  1. herkese hayırlı olsun. cuma-c.tesi yağışlı gözüküyor spa. pazar daha gösterime girmemiş. ama 1 hafta içinde herşey değişebilir tabi.

  2. tolga soydan avatarı

    çin 2 senedir yağmurlu bu sene olmaz inş.brezilya zaten sıcak.SPA sıcak oalbilr geçen sene de sıcaktı.italya hep sıcak olru.gece yarışı tam mclarenlik zatn.hamiltonun gözlerine güveniorz biyere vurur flan =) şaka tabi ki =)

  3. anil uğur alıcı avatarı
    anil uğur alıcı

    bence yağmurlu havalarda mcleren dez avantajlı olur çünkü daha önce başka bir yazıda söykediğim gibi mp4 serisi şasiler tamamen sert sürüşü öne çıkarır va ancak süper pilotlar böyle bir şasiyi yağmurda avantaja çevirebilir.rai o yuzden pite kadar hamiltonun ensesindeydi ingilterede yağmur mclarenin hem en güçlü hem en zayıf noktasıdır

  4. tabıkı sıcaklıga ıhtıyacı olan ferrarının dayanamaması motor ıcın:)lasıtk ısıtmada sorun olmıcak o yonden tam perfonmans alması gerekıyor ferrarinin.sıcaklar ıle bı alakası yok motor olayının nazar degdireceginiz zaten:)

  5. belçikaya sık sık yagmur duser.takvımın en yagmurlu pıstlerınden ancak havalarda cok sıcak suan.ıtalayda ben son yıllarda yagmur damlası bıle gormedım.japonyada daha geçen yıl yagdı ve bır suredırde brezılyada yagmur yok.sıngapur ıcın ıse bıse dıemıcem.zaten gece yarısı.bizim lastıkler donmasında:)

  6. kaan kaanhan avatarı

    geçen sene spa ve monza sof/medium du.

  7. bende bardaktan su boşalırcasına yağmur anlamı çıkardım benimle beraber 5 kişide oyle düşündü belki bizde hata vardır ama nese eğer yorumuma bozulduysan kusura bakma derim saygılar..

  8. id1984 aslında bu mesajlaşmayı buradan yapmamız yanlış ama samimiyetimizden devam ettiriyoruz.

    cümlenin orijinali "but the races at Spa, Fuji, Shanghai and Brazil could just as easily be sweltering as torrential" budur.

    buradan ise benim anladığım aşırı sıcak nedeniyle terden yağmurda ıslanmış gibi bir hale gelmektir.

  9. Abdullah Çelik arkadaşım az once yazının orjinalini okudum..sayın müdürümüz martin withmarsh Spa, Fuji, Şangay ve Brezilya'da çok şiddetli sıcaklar olabilir dememiş çok şidetli yağışlar olabilir demişş…saygılar

  10. geçen sene monza ve spa da hangi lastikler kullanıldı??Soft-Medium mu??Bu sene Medium-Hard kullanılcak bu 2 pistte yani en sert lastikler geçen senede aynı mıydı?

  11. id1984 arkadaşım böyle şeylerde keşke çeviri hatası vardır demek yerine önce bir araştırma yapsanız. yani whitmarsh yanlış diyemez trf1.net yanlış der olacak illaki. çeviri doğrudur..

  12. asıl ilginç olan performans için sıcaklıga ihtiyacı olan aracın sıcaklıga dayanamaması:)

  13. kaan kaanhan avatarı

    monza italyanın kuzeyinde hava durumunun ne olacağı belli olmaz, zaten sıcak olsa bile lastikler sevdiğimiz tipten pek sorun olmaz.

  14. ILGIN CELEBİ avatarı

    aracın performansını tam olarak ortaya cıkarabilmek için yüksek sıcaklıga ihtiyaç duymamız cok üzücü gercekten. Lastik ısıtma problemini daha iyi şekilde çözmemiz gerek :/

  15. Bu yarışların arasında brazilya hariç hiç birinde şiddetli sıcaklıklar görülmemiştir aksine şiddetli yağmurlar görülmüştür…Galiba burada çeviri hatası var..

  16. Ahmet  Keleş avatarı

    bana da öyle geldi geçen sene Shangay la Fuji de hava hiç te iyi değildi zaten fuji fenaydı. Monza'da sıcak olur bir de Brezilya'da bence de ama Matin'in de bir bildiği vardır herhalde 😀 yağmur yağsın ya hepsinde biz yağmurda iyi tutuyoz yolu XD

  17. Monza da da lastikler dayanız zaten. Öyle ümit ediyorum. Ne dandik iş ya. Aracın çok hızlı lastik yüzünden millet seni geçiyor. Sinir oluyorum valla.

  18. Fuji,Şangay,Singapurda nasıl sıcaklık olucak anlamadım Çin ve Japonyada yılın o zamanlarında sürekli yağmur oluyor,Singapurda gece yapılcak birtek sıcak yarış Brezilya ve Monza kalıyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir