Formula 1 Takımları, Motorların Dondurulması Tarihini Yeniden Görüşecekler

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları, yeni motorların dondurulma tarihinin ileri alınması konusunu masaya yatırmaya hazırlanıyorlar.

Anlaşmaya göre mevcut motor üreticilerinin bugün motor ünitelerine dair örnekleri bugün FIA’ya teslim etmeleri gerekiyor.

Özellikle Renault’nun yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Renault takımlarının bu tarihin uzatılması ya da kurallarda bazı değişikliklerin yapılmasını teklif etmesi bekleniyor.

Şu an için motorlar planlandığı gibi dondurulacak ancak Renault kullanıcıları, sene içerisinde Renault’ya daha fazla değişiklik yapma hakkının verilmesini isteyecekler.

İlgili teklifler bugün yapılacak olan Strateji Grubu toplantısında görüşülecek. Bunun yanında çifte puan, sıralamalarda düzenleme gibi konular da görüşülecek.

2015 motor kurallarında değişiklik için takımların büyük çoğunluğunun onay vermesi gerekiyor. Bu sene bir değişiklik olması için ise tüm takımların onay vermesi gerekiyor.

Renault, bugün öğlende yaptığı açıklamada 2014 motorlarının dondurulduğunu açıkladı. Renault’dan Remi Taffin dün yaptığı açıklamada motorların dondurulmasının sorun olmadığını, gerekli düzenlemeleri kurallar dahilinde yapabileceklerini söylemişti.

Ancak Renault Başkanı Carlos Ghosn öyle düşünmüyor. Haberlere göre Ghosn FIA Başkanı Jean Todt ile bizzat görüşerek olayın ciddiyeti konusunda onu ikna etmeye çalıştı ve kurallarda bazı değişikliklerin olması gerektiğini söyledi.


Yorumlar

“Formula 1 Takımları, Motorların Dondurulması Tarihini Yeniden Görüşecekler” için bir yanıt

  1. isterim ki renault da iyi motor üretsin, pistlerde tam bir rekabet izleyelim. ayrıca renault’a da gram dahi gıcığım filan yok.

    ama iş ne zaman motor dondurmaya gelse renault başlıyor sızlanmaya. yok dayanıklı değil, yok performansı düşük, yok burasını yapamadım şurasını yetiştiremedim. v8 motor döneminde benim bildiğim (ki fazlası bile olabilir) tam 3 kez resmi izin aldılar motor gelişiminde. ittire kaktıra mercedes ferrari ve dönemin diğer motorlarını yakalayabildiler.

    kardeşim, adam gibi motor yapamıyorsan hiç bulaşma o halde bu işe. mecbur muyuz her yeni motor kuralında renault mızmızlığı çekmeye? bilene danış, mühendislerini arttır, ne bileyim tesislerini filan güncelle ama bir kere olsun zamanında bitir işini.

    kural kuraldır. ve ne zaman planlanmışsa o tarihler kanırta kanırta uygulanmak zorunda olmalıdır; eğer f1 gerçekten disiplinli ve profesyonel bir organizasyon ise. yapan yapar, yapamayan derdine yanar. bu iş böyle. ve kesinlikle söz konusu renault olduğu için söylemiyorum, kurallar herkes için geçerli olmalı. söz konusu ferrari, mercedes ya da diğer motor üreticileri olsa bile sporun ciddiyeti açısından ödün vermemek gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir