Ferrari Daha Fazla Motor Sorunu Beklemiyor

yazar:

kategori:

Ferrari’den Felipe Massa, takımının son 2 yarışta yaşadığı motor sorunlarını geride bıraktığı konusunda emin.

Macaristan’da yarışın bitmesine 3 tur kala Massa’nın motorunun iflas etmesinin ardından Valensiya’da Raikkonen’in motoru aynı şekilde piston kolunda yaşanan sorun ile patlamıştı.

Ancak Massa Macaristan’da yaşadığı sorunun 3. parti bir firmadan kaynaklandığını ve artık bunun tekrarlanmayacağına emin olduğunu söyledi.

Ferrari Valensiya’da ise motoru değiştirip 10 sıra cezası almaktansa aynı motorla yarışma riskini aldı.

Massa "Artık lanetli olan o piston kolu kullanılmıyor ve kullandığımız parçalar üzerinde çok detaylı incelemeler gerçekleştirdik. Sorunların her ikimiz için de bitmiş olmasını umuyorum." dedi.

Takım Patronu Stefano Domenicali’de La Gazetta Della Sport’a yaptığı açıklamada "Hata tekrarı yaşanmayacak." dedi.


Yorumlar

  1. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    domanicalli sanki macaristan dan sonra da bidaha motor sorunu yaşamıcaz demişti.

    ahhh todt ahhh nerelerdesinnn…..

  2. Ferrari işte hep başkalarında arıyor sorunu.Bu seferde 3.parti firmadan önceki de mclaren ecu dan. Onları incelemeyen insanlar masum

  3. hakıkaten suyu cıktı.bu ıkı yarısta yasamazsak bı sorun gerısını daha kolay geçeriz.cunku en cok motoru zorlayan pıstler gelıor.artık hatanın telafısı yok

  4. daha öncede duymuştuk böyle bi haber.. umarım son olmuştur valenciyada ki motor sorunu.. artık yeter yani

  5. Şener  SALİH avatarı

    Teşekkür ederim ve bir şeyi ilave edeyim Valenciada motor değiştirmesi durumda kazanacağı 1/2 puan dan ziyade Ferrari evinde ve Belçikada yarışacağı iki pisti düşünerek ve orada kazanabileceği muhtemel puanları düşünerek davranmıştır bence ayrıca bu pistlerde motorlar ne kadar zorlansada genelde motoru bitiren soğutma sorunları bu pistlerde yok çünkü tam gaz geçişler fazla fakat motor parça arızası çıkarsa (ümit etmedikleri) o zaman yazdığım gibi hem hüsran hemde artık Ferrari kendini sorgulamalı ….

  6. tifosi olarak sana katılıyorum arkdasım
    madem valensıa da bu sorunu bılıyordun ozaman rısk alıp motor degıstır tek pıt stop yapıp hıc olmazsa bır yada ıkı puan alabılrdın sonucta boyle yarıslarda bır puannın bıle onemı var

  7. Şener  SALİH avatarı

    Yazdığım gibi piston kolu çıktı ;bir parti üründe hata olunca partideki diğer ürünleride etkiliyormuş demekki ayrıca denetim konusu diyorlar biraz ihmal var gibime geliyor bu konularda inşallah tekrar yaşanmaz özelliklede bir yarışın SPA (Kimi sever orayı) bir diğerininde MONZA (Ferrarinin evi diye tabir edilir) olduğunu düşünürsek sonuç hüsran olur ….

  8. buna benzer bir haberde valensiya öncesi çıkmıştı yine spada motor patlarsa ferrari ne yapar artık bilemem 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir