Ferrari Zayıf mı Yoksa Oyun mu Oynuyor?

2014 Formula 1 sezonu öncesinde Mercedes en güçlü motor olarak manşetlere çıkarken Renault ise en yavaş ve sorunlu olarak ön plana çıktı. Peki ya Ferrari nerede?

Ferrari testlerde daha çok iki üreticiyi kullanan takımların arasında göründü. Bu da düşük profilli bir kış geçirmesine neden oldu. Peki ya Ferrari gerçekten o kadar yavaş mı? Bir kesim Ferrari’nin Mercedes’e karşı yeteri güce sahip olmadığını düşünürken bir grup Ferrari’nin bir şeyler sakladığına inanıyor.

Bunun yanında Ferrari motorunun, Mercedes motoruna karşı 75 beygir daha az güce sahip olduğu yönünde de iddialar çıkıyor.

Bu rakamın söylenmesi üzerine Kimi Raikkonen “Size bu konuda dürüst bir şey söyleyemem çünkü pek dikkat etmedim.”

“Diğer araçları sadece geçerken ya da geçilirken gördüm ancak aradaki farklar konusunda rakam veremem.” dedi.

Mercedes motorlu araçların güçlü olduğu açık. Bu kapsamda geçen sene tarihinin en kötü dönemini geçiren Williams garajındakiler bile oldukça mutlu bir tablo çiziyorlar. Hatta Williams’ın Ferrari’den daha güçlü bir pakete sahip olduğunu söyleyenler bile var.

Ancak Williams pilotu Valtteri Bottas Ferrari’yi göz ardı etmiyor. Bottas “Ferrari de güçlü görünüyor. Dayanıklılıkları fena değildi ve Renault’nun da geliştiğini göreceğiz.”

“Kimseyi göz ardı etmemeliyiz.” dedi.

Peki ya size göre bu sene sıralama nasıl olacak?

 


Yorumlar

“Ferrari Zayıf mı Yoksa Oyun mu Oynuyor?” için 21 yanıt

  1. Site yonetiminin dikkatine!! Site mobil cihazlarda surekli crash ediyor. Lutfen kontrol ediniz.

  2. Mustafa Sar avatarı

    ne yazık ki bu senede Ferrari’nin aracını görüp vaaavvvvvv diyemedik..
    Dominicalli’ye duyurulur…

  3. Ferrari en az mercedes kadar dayanikli.ama dayaniklilikta williams ve mclaren de iyi.valla en hixlisi kim acikcasi anlasilmiyor.gecen testte 1.33u goren mercedes bugun 138-140li turlar atiyor anlamini bilemiyorum.

  4. İlk testlerde alonso’nun 1.35 li bir dereceden 1.6 saniye daha hızlı gelirken son sektörde yavaşlayıp derece kaydetmediğini yazdı f1 çevreleri. Eğer bu doğruysa mercedesin çok ciddi bir rakibi var demektir. Ama tüm takımların attığı yarış simulasyon turları kafamı karıştırıyor benim. 1.41-1.42 gibi dereceler var. Eğer Pole pozisyonu 1.33 hatta 1.32 lere inecekse yarışta 10 saniye yavaşlaması enteresan olur. Geçen sene de yavaşlıyordu ama 6 saniye falan yavaşlıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

    1. yakıt sınırlmasından dolayı bu fark oluşuyo muhtemelen.

      1. Olabilir , aklıma gelmemişti bu. Yakıt modu ile motor haritalaması arasında nasıl bir ilişki var acaba? Eğer değişmediyse sıralama turunda kullanılan motor haritası üzerinde değişiklik yapılamıyordu. Yakıt tasarruf konularından dolayı acaba sıralamalarda da araçların gerçek hızını göremeyebilir miyiz 🙂

  5. Ferrari oyun oynuyormuş oyunu oynuyor bence.

  6. Arkadaşların düşüncelerine katılıyorum. Belki Mercedes fark yaratır ama şahsi düşüncem Ferrari’nin hızlı tur atmaktan ziyade yarış simülasyonu yapmak olduğunu ve yarışta yakıtı özellikle nasıl etkili kullanabileceklerini düşünüyorum.

  7. Bugün alonso nun attiğı 1.35 li tur ferrarinin bahreynde attiği en hızlı tur oldu.ilk bahreyn testlerinde rosbergin 1.33 lü turundan 2.4 sn kadar yavaş ama alonso rosberrgin en iyi dereceyi yaptığı günün sonunda mercedesin formu bizi endişelendirmiyor demeci ve iki kez en hızlı ilk sektörle gelip yavaşlaması akılları karıştırıyor hız konusunda tam fikir vermedi ama dayanıklı olduğunu gösterdi çok sorun yaşamadılar

    mercedes ise en hızlı turu en çok turu atan hem motor hemde araç oldu mercedesin bahreynde attığı en hızlı turun dahada ötesinde hıza sahip olduğu söyleniyor

    redbull bana kalırsa hala güçlü ve hızlı ama paketi motorla uyumlu değil sorun yaşıyorlar bugun hızlı turlar atmaya başladılar ama yarış temposunu kaldırır mı işte orası soru işareti

    benim düşüncem ferrari mercedes ve mclaren en hızlı üc araç ve birbirlerine yakın olurlar aralarında büyük hız farkı olmaz sürpriz takım ise force india ile williams tan biri olur ama ferrari motoruna bağlı olarak marussiada sürprizli yarışlar bitirebilir.

  8. Ferrari birinci bahreyn testlerinde genel olarak yarış simulasyonuna odaklanmış durumdaydı. Takım genel olarak ilk testte buna önem verdi ve Uzun stintlerde çok istikrarlı turlar attıklarını söyleyebiliriz. Takımın zaten yakıt tasarrufu için geliştirdiği bir sistem var. Bu sistemle beraber Ferrari’nin yarışlarda bir + sı olabilir. Zaten ellerinde Formula 1’in iki büyük şampiyonu var. Bu iki pilotta yarışlarda aracından maksimumu almayı başarıyor ve buda Ferrari için ikinci bir +’dır.

    İkinci bahreyn testlerine gelirsek, Ferrari ilk testlerde elde ettiği verilere uygun yep yeni parçalar ve güncellemelerle buraya geldi. Hergün yeni bir parça denediler. Dün ön kanat bugün arka kanat. Arka tarafta ufak parçalar aracın üstündeki parçalar gibi. Takımın tek tur performansını bir kenara bırakıp uzun turlar attığını söyleyebiliriz. Çünkü takımda çok iyi biliyor ki bu sene yarış performansı, yeni lastiklerle uyum çok daha önemli olacak. Takımın tek tur performansını son gün veya yarın göreceğiz. Bu iki günde atılan turların hiçbiri takımın net hızını göstermedi. Diğer takımlarda dahil.

    Kısacası takımın bu iki gün boyunca yarış simulasyonu yaptığını söyleyebiliriz. Alonso’nun attığı 122 turdan da bunu anlayabiliyoruz. Takım hergün yep yeni parçalar deniyor ve verim aldığı her parçayı daha da geliştiriyor. Takımın şuan ki hızı diğer takımlarda olduğu gibi hiçbirşey ifade etmiyor. Ama yarış simulasyonunda attıkları turların çok istikrarlı olduğunu söyleyebiliriz.

    Örnek vermek gerekirse, Bugün Alonso ve Perez aynı zamanda piste çıktı. Tabi ki lastiklerinin ve yakıt yükünün ne durumda olduğunu bilemeyiz. Fakat Alonso ve Perez’in aynı zamanda attığı 10 turun ardından aralarında 1 saniyeye yakın fark vardı. Dediğim gibi lastikleri ve yakıt yükünü bilemeyiz ama Ferrari’nin yarış hızında diğer takımların önünde olduğuna inanıyorum

  9. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Merhaba arkadaşlar,nasılsınız?Ben,askerliğimin acemiliğini tamamladım ve bugün itibari ile yemin törenimi tamamladım.Şu an Isparta Eğirdir Sabancı Öğretmen Evinde evci iznimi geçiriyorum.Son 4 buçuk ayım burada.F1 de ne oluyor ne bitiyor bir yana dünyada ne olduğundan birhaberim.Direk işim f1 sitelerine dalmak oldu.Fırsat buldukça da f1 bağlantılarımı ankesörlü telefondan arayarak geri kalmamaya çalıştım.Hemen TRF1.NET e bağlandım.Gördüklerim biraz şaşırtıcı ve açıklaması zor.Biraz sörf yapıp kendimce bir özet,analiz vs yapabilirim.Belki yorumlarımı özleyenler vardır 🙂

    1. Fer.Alo|Yavuz| avatarı
      Fer.Alo|Yavuz|

      Hayırlı olsun hocam. Allah sağ salim gidip sağ salim dönmeyi nasip eder inşallah.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Aminnnnnn,sağol 🙂

    2. Hayırlı olsun, hayırlı teskereler kardeş.

    3. Ne ara bitirdin 🙂 Hoşgeldin.

    4. oo özlettin burak abi, yapabilirsen bi teknik analiz özel köşede gerçekten iyi olur

  10. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    1-Mercedes
    2-Mclaren
    3-Force India & Ferrari & Williams
    6–RedBull & Lotus
    8-Toro Rosso & Sauber
    10-Marussia
    11-Caterham

    Aynı satırdaki takımlar güç olarak birbirine yakın ve herhangi birisi diğerini geçebilir olarak yorumladım.

    Bunlar benim tahminim sadece kesin bişey konuşamam.

  11. Bence Ferrari biraz daha hızlı olabilir, ancak mercedesden hızlı olduğunu söylemek için çok erken rol yaptığını sanmıyorum bunlar geçen senede olmuştu, ancak gerçekleri hiç yansıtmamıştı adamlar neden saklasınlar hızlarını bunlar gerçek turlar ve motor konusunda sadece biraz daha mercedes den geride olabilirler asıl sorun araç tüm yarış boyunca dayanıkcakmı yakıtlar azaldı yakıt yeterli olacakmı bunlar asıl sorun olan bakalım mercedes ferrariden daha cok tur atabilir ancak onlar 4 takım biz ise sadece 3 takım ferrari motoruna sahibiz 3 takım ile karsılastırma yaparsanız ferrari daha çok atmış oluyor.
    Ferrari Motoruna sahip takımlar : Marussia – Sauber – Ferrari – Mercedes: Mercedes- Force india -Williams – Mclaren. Birde şu var marussia düsük takım olduğu icin az tur atabilirler bence gerçek tablo ilk yarısda belli olur sadece Mercedes daha hızlı gibi o kadar.

  12. zayıf da değil.
    oyun filan da oynamıyor.

    bu duruma yorum getirenler (padoktakiler ve otoriteler) daha çok temennilerine dayanarak subjektif kalıyor olabilirler belki. hatta ferrari’nin lehine ve aleyhine olacak şekilde bilerek bu tür demeçler veriyor da olabilirler.

  13. ferari her sene bunları yapıyor. geçen sene haberlerine ve testlerine bakarsak yine aynı tablo gözler önüne gelecektir ve yine aynı polemik konusuydu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir