Formula 1 Sıralama Formatı Değişiklikleri Takımlar Tarafından Kabul Edildi

Formula 1 takımları, yeni sezon öncesinde sıralamalarda 3. seansın daha heyecanlı geçmesi için planlanan değişiklikleri onayladılar.

Bir süredir takımlar, sıralamalarda son seansın daha hareketli geçmesi için fikir alışverişinde bulunuyordu.

Sıralamaların son seansında, lastik saklamak için pilotların garajda kalmaları sebebiyle sıralamalarda değişiklik yapılması teklifi masaya yatırıldı.

Önerilen teklife göre 3. seansa geçen sürücülerin yarışa, 2. seansta en iyi dereceyi elde ettikleri dereceyle katılması; birinci seansın 2 dk kısaltılarak son seansın 12 dakikaya çıkarılması gibi değişiklikler masaya yatırıldı.

Bu görüşler bugünkü F1 Strateji Grubu toplantısında görüşüldü ve takımlar önerileri onayladılar.

Bu kuralların şimdi FIA Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından onaylanması gerekiyor ancak bu onayın formalite icabı olduğu; FIA’nın bu değişiklikleri desteklediği biliniyor.


Yorumlar

“Formula 1 Sıralama Formatı Değişiklikleri Takımlar Tarafından Kabul Edildi” için 4 yanıt

  1. Site yonetiminin dikkatine!! Site mobil cihazlarda surekli crash ediyor. Lutfen kontrol ediniz.

  2. Yahu ozaman ucuncu seansa ne gerek var.sacmalik bu.

  3. ya direk sıralamara ayrı yarısa ayrı versinler bittsin gitsin

  4. bu senenin en güzel kural değişikliği budur. son seansa hareket gelecek çok şükür.

    fakat, bu kuralın da şöyle bir sakatlığı var gibi.
    2. seansta en iyi dereceyi yaptığı lastikle yarışa başlayacak olan pilot, doğal olarak daha yumuşak lastikle 2. seansta turlayacak ki son seansa kalabilsin. geçen senenin red bull’u gibi çok baskın olmayan hiç bir aracın, q2’de daha sert lastiklerle 2. seansı geçemeyeceği düşünülürse (malum hemen hemen tüm araçlar yumuşak olan lastikle tur atıyorlar), q3’e geçebilmek için yumuşak lastikle turlayacaklar. bu durumda q3’e geçen araçlar otomatik olarak q2’de attıkları turda kullanılan yumuşak lastikle yarışa başlayacaklar ki, böylece sert lastikle ilk 10’dan başlayacak (dolayısıyla işleri karıştırabilecek) kimse olmayacak. ve lastik stratejisi üretme konusunda direkt bir sınırlama söz konusu olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir