Motor Dondurma Konusunda Renault’nun İstekleri Kabul Edilmedi!

Renault’nun ve Renault motorlu takımların, motorların dondurulması kurallarında bazı değişiklikler yapılması yönündeki teklifi takımlar tarafından kabul görmedi.

Yeni turbo motorların gelişiminin dondurulması için bugün son gündü. Motor üreticilerinin bugün yeni motorlarına dair örnekleri FIA’ya teslim etmeleri gerekiyordu.

Motor örneklerinin teslim edilme işlemi tamamlandı ancak bugün çıkan haberlerde Renault motoru kullanan takımların, motordaki sorunlar nedeniyle diğer takımlardan bazı değişikliklerin yapılmasına müsade etmeleri teklifinde bulunacakları ortaya çıkmıştı.

Bugünkü F1 Strateji Grubu toplantısında bu konu da gündem maddeleri arasındaydı ancak bu teklif takımlar tarafından kabul edilmedi. Bu da Renault’nun sadece kurallar kapsamında motorunda bazı değişiklikler yapabileceği anlamına geliyor.

Bunun yanında Bernie Ecclestone, son yarışa çifte puan verilmesi kuralının son 3 yarışta geçerli olması için teklif yapmıştı.

Bildiğiniz üzere bu senenin son yarışı Abu Dhabi GP’de sürücülere, yarış sonucuna göre 2 kat puan verilecek. Ecclestone bu uygulamanın son 3 yarışta olmasını istiyordu ancak takımlar bu öneriyi de reddettiler.


Yorumlar

“Motor Dondurma Konusunda Renault’nun İstekleri Kabul Edilmedi!” için 4 yanıt

  1. Helmut u falan cagirin o ne yapar eder ozel izin koparir

    Hatta sezon arasina kadar v8 ile yarismayi falan teklif edin

  2. ForzaFerrari avatarı

    2015 e hazırlanmaya başlayın bence şimdiden. Eee keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Siz az çalmadınız Ferrarinin Mclarenin yıllarını. Yetiştiremiyorsanız seneye odaklanın canım.

  3. Son 3 yarışa çifte puan nedir ya hepsini geçelim de. 1 yarışa bile katlanamazken 3 yarış ne kadar saçma. Heyecan arıyorsan çifte puanda değil heyecan Bernie.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir