Button: “Mclaren Beklentilerin Gerisinde”

Jenson Button, söylenenlerin aksine Mclaren’in beklentilerin gerisinde olduğunu söylüyor.

Mclaren takımı, yeni araçların tanıtılması ve testlerin başlamasıyla birlikte Mercedes ile zirveye oynayan takımlar arasında gösterildi. Button, Mclaren’in hala lansman versiyonu araçla çalıştığını ve Melbourne’de ön sıralarda olmak için geride kalan iki günde daha fazla performans bulmaları gerektiğini söyledi.

Bu sabah vites kutusu sorunu nedeniyle fazla tur atamayan Button “Daha yapılacak çok iş var. Aracın temeli iyi ancak hala güncellemeleri bekliyoruz.”

“İlk yarış paketinin bizi biraz daha öndeki araçlara yaklaştırmasını umuyoruz çünkü şu anda bazı oldukça fazla, muhtemelen beklediğimizden fazla, takımın gerisindeyiz ancak endişeli değilim.”

“Bu aracın kesinlikle potansiyeli var. Araç çok iyi hissetmenizi sağlıyor.”

“Yeni güç ünitesini ve ERS’nin nasıl kullanılacağını iyi anladık ancak şu anda saf performans üzerinde çalışmamız lazım.”

“Şu anda yeteri kadar hızlı değiliz ancak lansman aracıyla devam ediyorsanız her zaman öyle olur.” dedi.

Button ayrıca Mclaren’in Bahreyn testleri bitmeden Avustralya paketini ortaya çıkarmayacağını işaret etti.

Button “Bu testlerde bazı parçalar olacak ancak hepsinin olacağından emin değilim.”

“İlk yarış için araca çok fazla şey eklenecek ve umarım o parçalarla Melbourne’de mücadelenin içerisinde oluruz.” dedi.


Yorumlar

“Button: “Mclaren Beklentilerin Gerisinde”” için 9 yanıt

  1. Yani diyor ki aero filan sallamadık, sadece motora ve yakıta odaklandık. Aero kısmı yıllardır bildiğimiz şey, ilk yarışa veya ikinciye bir güncellemede işi çözeriz.

    Diğerleri başka bişi yaptı sanki.

  2. Anahtar kelimeler ”lansman aracı” olsa gerek. Eğer hala lansman aracı ile tur atıyorsa takım bunun iki nedeni olabilir; ya gerçekten güncellemeleri yetiştiremiyorlar (McLaren için bu imkansız) ya da gerçekten saklamak istedikleri birşeyler var. İyice merak ettim doğrusu.

    1. emrecanzilfi avatarı

      Kopyalanabilecek şeyler var ise bu takımların ellerinde, ilk yarış ve sonrası curcuna olacak. Senelerdir tüm sezondan aldığımız zevki tek yarışta bile alabileceğimizi düşünüyorum 🙂 Yeni araca parça yetiştirememek hiçbir takımın yapabileceği birşey değil bence, koskoca 5 ay yahu nasıl birşey hazırlanmaz, bence de imkansız 🙂

  3. Vay arkadaş, Alonso’dan sonra Button’dan da acıtan itiraflar.Acayip olacak dediğimiz sezon mabadımızda patlamazsa iyidir.

  4. Bu sene McLaren harika bir iş çıkarmış olsa bile sezon ortasında Mercedes ile karşılaşırsa şampiyonluk için motor verdiği takıma ne kadar eşit davranır tartışılır hele ki Honda mühendislerinin Woking de çalışmaya başladıklarını düşünürsek.

  5. yahu zaten kaç tane hızlı takım var, bi mercedes bide ferrari , mclaren çok geride değildir. Zaten sıralama bu sene fazla önemli olmayacak yarışlar çok karışık geçecek, button sever böyle ortamları.

    Jerez testlerinden sonra yada bahreyn ilk gün testlerinden sonra araç çok iyi falan diyordu. Ne oldu acaba, bizde mclaren çok hızlı mercedes korkacak diyorduk.

    1. Hocam bu bugün takıma biraz kızdı biraz anlaşılan yolda kalınca, bu açıklamaları yapıyor 🙂

  6. Sanirim buttonun bir araca iyi demesi icin, ilk yaristan sonra digerlerinden enaz 2 sn hizli olmasi gerekiyor…

  7. açık sözlülüğün beni hep etkilemiştir Button. McLaren’in başarılı bir son Mercedes ortaklık yılı geçireceğini düşünüyorum. şampiyonluğa oynamamızı kim istemez ama başarı eşittir şampiyonluk değil inancınız ve geçen yıl bu aracı ortaya çıkarmak için gösterdiğiniz çaba takdire şayan. bu yıl adımıza güzel şeyler olacak, inanıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir