Renault: “Turbo Gelişimi Önemli Olacak”

yazar:

kategori:

Renault, 2014 Formula 1 sezonunun başlangıcında performansta önemli bir atılım yapmak için turbo alanında gelişmenin önemli olduğunu düşünüyor.

Red Bull pilotu Daniel Ricciardo bugün umut veren bir sonuç elde etse de Renault mevcut durum karşısında temkinli olmayı sürdürüyor.

Remi Taffin “Bence şaşıracaksınız. V6 turbodan ziyade ERS’de daha eminim. V6 turbo üzerinde daha yapmamız gereken şeyler var.”

“Bu seneki V6’lar tamamen turbodan ibaret.” dedi.

Taffin, turbo motorun tam olarak hangi bölümünden endişe duyduklarını söylemedi ancak büyük değişikliklerden ziyade belli alanlarda iyileştirmelerinin olacağını söyledi.

Taffin “Elimizdeki bileşenden eminim. Bir kaç düzenleme olabilir ancak bu elimizdeki teknolojide sorun olduğu için olmayacak.”

“Aracın konseptinin tamamı değişmeyecek, sadece ufak düzenlemeler olacak.” dedi.

Taffin, yeni motorda gelişme kaydetseler de henüz yeteri kadar iyi seviyede olmadıklarını kabul ediyor.

Taffin “İstediğimiz yere yaklaşıyoruz. Potansiyelimiz var ancak bugünkü tur biraz gösteri turu olmuş olabilir.”

“Elimizdekinden hala maksimumu çıkarmamız gerekiyor.  Dürüst olursak daha yapmamız gereken çok şey var. Daha çok fazlası gelecek.” dedi.


Yorumlar

“Renault: “Turbo Gelişimi Önemli Olacak”” için 24 yanıt

  1. Renault: Sadece Turboyu Geliştirebileceğiz

  2. üşüyoruz reno reyizzz, korkuyoruz mazallah düzlükte bir 360a çıkarsınız ne yaparık sonra 😀

    etleri aldık gaza basmanızı bekliyoruz, ateşimiz yok.

  3. Arkadas renault mitirundan koorkacak takimlara bak kim onlar..ferrari ve mercedes.Motorun babasini yapan otomobili icat eden markaladan bahsediyoruz.renault ates olsan curmu kadar yer yakarsin motorunla..

    1. Senin dediğin bu iki markaya saygım sonsuz ama şunu bil yeter Ferrari 1929 yılında Alfa Romeo’nun yarış takımı olarak kurulmuş, 1946 yılında otomobiller üretimine başlamıştır. Beğenmediğin Renault 25 Şubat 1899 yılında kurulmuştur Otomobil, kamyon, traktör, tank, tren, uçak, motosiklet, bisiklet, otobüs gibi birçok farklı boyda araç üretmiştir. Diyeceğim şu ki Renault araç üretirken Ferrari’nin F si yoktu bunu bil yeter.

      1. Zaten dostum otomobili icat eden dedi orda koptum 🙂

        Elitlere özeneceklerine halk markası olsalar neyse Ferrari Mercedes lobisi ve erkanı normal halka hitap etmiyorki acaba diyorum bu Ferrari taraftarları ve Mercedes taraftarları Renault olmasaydı o çok övdükleri Ferrariye binip gezebilirlermiydi veya Mercedese 🙂

        Renault da değil hadi diğer normal markalar diyelim 🙂

        Elit ve lüks olmak tekerleği keşfetmeye yetmiyor malesef.

        1. Aynen Hocam valla. Çok haklısın hocam bu gün bir Mercedes alabilirim mesela Renault motorlu olandan 

          Maalesef yetmesine de imkan yok.

      2. helal sana
        Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  4. Sebastian Vettel avatarı
    Sebastian Vettel

    Bu sitede ne kadar çok bilmiş var hami1 prensesat royalhunt ve uzar gider yahu siz kendi işinize baksanıza

    1. Evet alisirsin ben de ilk basta zorlandim.sen de yskinda cok bilmis olacaksin.

  5. Size güvenim tam aslan parçaları şimdiden bazılarına korku vermiş durumdayız her zaman dedim atılan hızlı turun hiçbir önemi yok önemli olan her şeyi bir araya getirmek ve emin adımlarla ilerlemek. Turbo da gelişim yapılacak ERS de gelişim olacak ve daha bir çok bileşende sağlam adımlar atabiliriz bunları Avustralya motorunda göreceğiz büyük bir ihtimal.

    1. Ustad bende senin gibi Renault’un bir sekilde sorunlari cozecegine inaniyorum ancak Motorlar bugun itibari ile donduruldu ve performans kazandiracak seylere pek izin cikmaz. Guvenlik, dayaniklilik ve maliyet diyerek fazla ilerleyebilirlermi bilmiyorum. Mevcut haliyle Renault motoru kullanan tum takimlar dokuluyor ve Marko bugun aciklama yapti “Motorda sorunlar var ve bazi muhendislerimizi Viry’e gonderdik yazilima yardim ediyorlar” diye. Bu sebeplerden Renault’un birden su ustune cikmasi cok zor, baya bogusmalari gerekecek..

      1. Motorların çok az bir kısmı donduruldu, 2018 e kadar kademeli olarak artacak bu oran. Renault sancılı geçiriyor bu aşamaları. Elbet geri kalacaklardır ancak şunu söylemek gerek mevcut şartlar arada ki farkı kapatmak adına çok daha pozitif duruyor.

      2. Üstat çok teşekkür ederim fikirlerin ve yorumun için. Motorlar donduruldu doğrudur herkes Avustralya ve sezon içerisinde kullanacakları motorlarını FIA’ya sundular ama performans derken izin veriliyor zaten burada örneğin Turbo gelişimi serbest V6 motorların olmazsa olmazı buradan performans elde edilebilir bunun yanında ERS sistemi tamamen gelişime açık Mgu-h, Mgu-k bir birlerini tamamlayan bileşenler ki bizim en büyük sıkıntımız burada Marko Viry’e motor için eleman göndermedi Rbr Viry’e ERS sistemi ve yazılımı için eleman gönderdi. Rbr Motor dan ne anlar madem anlıyor fabrikanın yanına kendi motor departmanını kursunlar demi. Sorunlar var bunu kimse inkar etmiyor ama motorda olan sorunlar değil yazılım ve Ers bunlarda aşılıyor. Sezon içinde kim dökülür kim dökülmez hep birlikte görelim saygılar.

        1. Insallah ustadim, basta da dedigim gibi Renault mutlaka sorunlarini cozecektir, bundan kuskum yok ancak motorlarin dondudurulmasi nedeniyle cok zaman alacagini dusunuyorum, endisem sorunlarin is isten gectikten sonra cozulmesi..

    2. Ben korkan birilerini goremiyorum?

      Bu zamana kadar ne yapti renault motorlu araclar?

      2 sn hizli araca oturmayinca saga sola carpan pist disina tasan bir sampiyon

      Tek esprisi lastik koruma olan onuda basaramazsa tokat manyagi olan lotus var

      Gerisini saymiyorum bile

      1. Sebastian Vettel avatarı
        Sebastian Vettel

        böyle sığ düşünceler ile bir yere varamazsınız sol 5 yıldır varamadığınız gibi gerçekçi olmak lazım

        1. Adam gibi performans nedirbilir misin?

          Almanya 2012 dir.Ac izle butun yaris baski altinda tek bir hata yapmayan bir pilot var.

          Ben sana seb in en az 1 sn hizli olmadigi az sayidaki yarislardaki yaptigi hatalari roman gibi yazabilirim.Aksini iddia edebilir misin?

          1. 2004 den itibaren başlayayım istersen saymaya heee ne dersin buraya sığmaz gerçi ama RENAULT un yaptıkları diyorsun senin takımın neler yaptı bu güne kadar bizim arkamızdan koşturup durmanız dışında her zaman diyorum sezon başlasın boş yorum yapmayın sezonda hepinizi görecen nickler kayıtlı senide kaydettim neden biliyormusunuz tebrik etmek için neyse tek gercek….
            Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

          2. Aç 2010 Abu Dhabiyi izle şampiyon pilotunun hatalarını gör o yeter.

          3. Adam gibi performans derken çıtayı dahada yükseltip ‘Daha adam gibi performans için’ hatta ‘adamın dibinden performans için SUZUKA 2005.

      2. Biz 2010 sezonunun son yarışında çok tokat manyağı olan gördük aynı şekilde 2012 sezonu içinde geçerli rahat ol sen.

  6. laf değil icraat yapın jerezden sonrada çözdük diyordunuz, bugünkü gösteri turu kadar bu kadar yavaşsa durumları hiçte iç açıcı değil.

  7. Dürüst olursak bir şeyleri en baştan yapmanız gerekiyor, çok daha iyi değil, keza ortada iyi denilebilecek bir durum görünmüyor şu an.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir