Ferrari, Phil Hill'i Saygıyla Anıyor

yazar:

kategori:

Ferrari başkanı Luca di Montezemolo perşembe günü hayatını kaybeden 1961 dünya şampiyonu Phil Hill hakkında övgüyle bahsetti ve İtalyan takımı için Amerikalı’nın tutku ve sevgisini özleyeceğini söyledi.

Hill’in hayatını kaybetmesi haberinden kısa bir süre sonra di Montezemolo şunları söyledi: " Ben ve Ferrari’nin bütün çalışanları, Phil Hill’in hayatını kaybetmesi haberine çok özüldük. Ferrari’ye çok fazla şey verdi, her zaman çalıştığı takımım değerlerini içeride ve yarış pistinin dışında en iyi derecede temsil etti, gerçek bir insan ve şampiyondu."

" Phil uzun süre yarıştı ve prototip araçlarla birçok mücadeleyi kazandı, Le Mans 24 ve Sebring 24 yarışınlarının her ikisini üçer kez kazandı, Formula 1 tek koltuklu yarışlarında olduğu gibi.

" Bizim aracımızla Phil 1961 yılında Formula 1 Şampiyonası’nı kazandı ve bu başarıya ulaşan ilk Amerika doğumlu pilot oldu.

" Phil ve ben uzun yıllar iletişimimizi koparmadık ve ben O’nun tutkusunu ve Ferrari’ye olan o çok büyük sevgisini unutmayacağımı biliyorum. En derin taziyelerimi karısı Alma ve oğlu Derek’e bu üzücü anda gönderiyorum.

" Hill, Ferrari adına yarışırken Monza’da yapılan üç Grand Prix’inin ikisini kazandı. Hayatının geri kalanı boyunca Maranello’yu çok sevdi ve uzun yıllar boyunca San Marino ve Italia Grand Prix’lerinde Ferrari’nin misafiri olarak yeraldı.

Ferrari ve Formula 1 gelecek hafta Spa-Francorchamps’ta koşulacak Belçka Grand Prix’inde Hill’i anacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir