A1GP: Monako Takımı Gelecek Yıl Seriye Katılacak

yazar:

kategori:

Monaco Takımı, gelecek yıl A1GP serisine katılacak ve eski GP2 pilotu Clivio Piccione yarış koltuğunda olacak.

24 yaşındaki Piccione GP2 ve F3 serilerinde yarışlar kazanmış ancak 2007’deki Formula Renault 3.5’tan bu yana hiç yarışmamıştı.

Piccione "Bu projenin içinde yer almaktan gurur duyuyorum. Bu girişimin ülkeye çok büyük heyecan ve şeref getireceğine inanıyorum." dedi.

Takım eski Super Aguri F1 Sportif Direktörü Graham Taylor tarafından çalıştırılacak ve Monako Prensi tarafından desteklenecek.

Öte yadan A1GP ile ilgili diğer bir haber de Endonezya’da Jakarta yakınlarındaki Lippo köyünün cadde yarışlarına ev sahipliği yapacağının açıklanması. Serinin Endonezya’daki ayağı 6-8 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bir yıl aradan sonra takvime geri dönecek olan yarış için yapılacak pistin tasarımı Herman Tilke tarafından tasarlandı.


Yorumlar

  1. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Aslında A1 gp yarışlşarına baktım bu yorumuma tepki gelebilir ama ben yinede söyleyecem. A1 gp pilotlatı f1 pilotları kadar zaten yetenekli dğilller ve o araçların yükünü kaldırmakta çok zorlanıyorlar. Yaptığı hataları bir görseniz. Sanki araçları sarhoş sürücüler kullanıyor. Rekabbetten değil sonuçta gp 2 dede rekabet var ama böyle tuhaf hatralar yok. Gerçekten monaco da yarış yapılacaksa mutlaka izleyin tam komedi olacak. Umuarım ciddi kaza olmaz 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir