MotoGP: Rossi: Farkı Kapamak için Çalışmak Gerek

yazar:

kategori:

Valentino Rossi, San MArino GP’de Stoner ile arasındaki farkı kapatabilmek için Yamaha takımının sıkı bir şekilde çalışması gerektiğini söyledi.

Stoner, Cuma günkü her iki antrenman seansında da egemen göründü; Rossi ise Avustralyalı sürücünün neredeyse yarım saniye gerisinde ikinci idi.

Şampiyona lideri Rossi, gününün umduğu kadar iyi olmadığını ama Stoner ile arasındaki farkı kapatabileceğini söyledi.

Rossi: "Bugün iyi bir başlangıç yaptık ama umduğumuz gibi değildi. Bu yüzden Casey ile farkı kapatmak için bazı işlerimiz var"

"Şu anda asıl sorun, 4. viraj. Orada oldukça yavaşım ve bu yüzden gerçekten verilere bakmam ve neden olduğunu görmem lazım."

"Her neyse, yine de 2. sıradayız. Bu yüzden yakınız. Ama yarın daha yakın olmayı umuyorum. Çünkü burada herkes oldukça rekabetçi görünüyor. Bu yüzden sıkı çalışmamız gerekiyor. Bazı fikirlerimiz var ve ne yapabileceğimizi göreceğiz"

"Evime yakın yerde, ilk sürüş yaptığım pistte yarışıyor olmak harika ve bütün taraftarlar için hafta sonunu harika bir hale getirebileceğimizi gerçekten umuyorum"

Bununla birlikte Valentino Rossi, şampiyonada Stoner’e karşı bir avantajının olmasına rağmen ikincilik için yarışmayacağını söyledi.

Rossi: "İyi bir avantajım var ama benim için bu kararı -ikincilik için yarışmak- vermek erken olur."

"İlk nedeni ikinci sıra için yarışmak daima şansızlıktır ve ikinci nedeni, sezon bitimine 6 yarış var, sadece 2 değil"

"Son yarışlarda olduğu gibi çalışmalı, Casey’i yenmeli ve onunla mücade etmeliyiz."

"Sona daha uzun bir yol var. Ve bu yarışta bana ve Stoner’e yakın kalabilecek daha fazla sürücü olacak"

"Laguna’da yaptığımızı tekrarlamak için, ayarları geliştirmemiz gerekiyor. Çünkü pistin bazı bölümlerinde yeteri kadar hızlı değilim, özellikle de son bölümde"

"Yarın gelişmemiz ve 1:34lere inmemiz gerekiyor. Daha sonra yarışa bakacağız"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir