FIA Toplantısı Gündemi: Nurburgring Yarışları Tehlikede… Takımlar Teklif için Zaman İstiyor…

yazar:

kategori:

Nurburgring’deki Formula 1 yarışları, ADAC kontrolündeki Alman Motor Sporları Birliği’nin (DMSB) 7 Ekim’deki toplantıda FIA tarafından Almanya’daki sportif yetkilisi rolünden çıkarması durumunda bozguna uğrayacak.

Autosport.com’da çıkan habere göre FIA’nın Almanya’daki sportif yetkisi, ADAC’ın bu sene başında yönetim kurulu ile bütün ilişkisini bitirme kararının ardından Ekim ayında Paris’te yapılacak olağanüstü toplantıda görüşülecek.

ADAC, Temmuz ayında güvenoyu alan Mosley’i sert şekilde eleştirmiş ve Mosley’in o koltukta oturmaya devam ettiği sürece FIA ile ilişkilerinin olmayacağını dile getirmişti.

Anlaşılanm o ki bu toplantıda, DMSB’nin Almanya’nın ulusal sportif yetkilisi olarak devam edip etmeyeceği görüşülecek.

Cuma günü FIA Genel Sekreteri Pierre de Coninck’ten WMSC (Dünya Motor Sporları Konseyi) üyerlerine gönderdiği mektup, Almanya’daki sportif gücün, toplantıda görüşüleceğini doğruluyor.

Bir olasılık, ADAC’ın tutumuna karşılık rakipleri Automobil von Deutschland’ı (AvD), Alman sportif yetkili olarak belirlemek. AvD, Hockenheim’e ve Alman GP adının haklarına sahip.

Alman GP için Hockenheim ve Nurburgring’in F1’e sırayla ev sahipliği yapacak olmasına rağmen DMSB’nin güç kaybı, Nurburgring’deki F1 yarışlarını elinde bulundurmak artık ADAC için zor olacak.

Ayrıca Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında, Dünya Ralli Şampiyonası’nın gelecekteki ticari hakları ve Hindistan’daki ulusal sportif yetki de görüşülecek.

Gündemdeki diğer ana konu ise, 2011’den itibaren uygulanacak F1 kuralları. FIA, yeni kuralların görüşmesinde orijinal Ekim tarihine sadık kalmak ve 3 yıllık zamanda yerine getirilmesini istiyor.

Max Mosley TEmmuz ayında takımlara, yarışları geliştirecek ve maliyetleri azaltacak teklif hazırlamak için 3 ayları olduğunu, aksi takdirde FIA’nın kendi kurallarını hazırlayacağını yazmıştı.

Takımların yeni Formula 1 Takımlar Birliği’nin (FOTA) formulasyona başlamış olmalarına rağmen anlaşılan o ki, gelecek için teklif hazırlamada şimdiye kadar küçük adımlar atılmış.

Valensiya’da geçen hafta sonundaki görüşmeler, şasi parçalarının daha fazla paylaşımı imkânını da kapsıyordu. Ama bu fikrin arkasında büyük bir destek yoktu.

Takımlar, kendi tekliflerini sunmak için tarihi Ocak ayına kadar ertelemek istiyor.


Yorumlar

  1. ahh ahh GPLde oynardık zoplayarak zıplayarak… ahhh ahhh

  2. yalçın aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    hayali bile güzel owwwwwwww:)orda şu dönemimin f1 raçlarını kullanak hadi hadi kullnamyı geçtik izlemek bile manyak olur:)

  3. Rampalardan uçan F1 otomobilleri görürdük hem. Yarışı hiçkimse bitiremezdi ama olsun keyfi yeter.

  4. Ahmet Bridges avatarı

    evet ja eski nüburgring nordschleife gelsin o efsane pist
    wahhh süper olurdu

  5. Nürburgringin çakması gitsin, orjinal bol virajlı eski pist gelsin. 🙂

  6. umarım nurburgring gibi efsane bir pist takvimden çıkarılmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir