Hamilton: Red Bull’un Aracı İnanılmaz

yazar:

kategori: ,

Lewis Hamilton Red Bull’un inanılmaz bir araca sahip olduğunu ve sorunlarını çözdüğü anda önlerde mücadele etmeye başlayacağına inanıyor.

Red Bull 2014 sezon öncesi testlerinde mekanik sorunlarla boğuşdu ve Hamilton’ın Mercedes takımı çok daha fazla yol katedebildi ve oldukça rekabetçi göründü.

2008 dünya şampiyonu Red Bull’un uzun süre arkada kalacağını düşünmüyor ve RB10’un tasarımını övüyor.

“İnanılmaz bir araca sahipler gibi görünüyor ve genelde araç ne kadar güzelse o kadar hızlıdır, bu yüzden bu yıl oldukça hızlı olabilirler.”

“Bir kez motoru çalıştırdıklarında yenmesi çok zor olan bir rakip olacaklar.”

“Sebastian bir dünya şampiyonu ve herkesin hedefi o. Ancak takımımın güçlü olduğunu biliyorum ve umarım onlarla başedebiliriz.”

Hamilton 2014 sezon öncesinin daha öncekilere hiç benzemediğini söylerken Mercedes’ten çok daha fazlasının geleceği konusunda uyarıda bulundu.

“Kesinlikle en garip ve en zor sezon öncesi testiydi. Hala öğrendiğimiz şeyler var ve her şeyi tamamen anlamış değiliz.”

“Yarışa gittiğimizde de Cuma günü gibi bir test içinde olacağız. Çok daha fazlasını yapabiliriz. Padokta bir çok hata göreceğiz, bundan eminim. Umarım en az hatayı yapan ekip oluruz.”


Yorumlar

“Hamilton: Red Bull’un Aracı İnanılmaz” için 26 yanıt

  1. Yakup ERCAN avatarı

    Hamilton ilk yarış öncesi daha iyi bir araca sahip olmanın genişliği içinde, Red Bull a karşı yersiz ve samimi olmayan birazda alaycı bir yaklaşım sergilemiş.

    Ancak şu bir gerçek Red Bull un beyin takımı çok sağlam. Belki bir kaç yarış sonra bunu avantaja çevirirler ise o zaman tekrar bu konuda Hamilton dan yorum almak isterim.

  2. Soğutma ve software sorunlarından dolayı Redbull güç ünitesinin ancak bir kısmını kullanabiliyormuş
    hesaplara göre ERS %10 da çalışıyormuş(%20 daha az performans) motor turbosunu soğutmadan dolayı tam basınçla çalıştıramıyorlarmış ve maksimum 12000 devire çıkabilmişler(%20 performans kaybı daha)
    yani redbull güç ünitesinden sadece %60 verim alıyormuş 🙂

  3. inanılmaz olduğunu nasıl anlamış, adamlar daha test bile edemedi 😛

    Avustralyaya yada bir sonraki yarışa çok büyük güncellemeler gelecektir… Muhtemelen aracın tüm soğutma sistemini, sidepodları vs. elden geçiriyorlar… çok zaman kaybettiler, geride kaldılar falan ama işleri yoluna koyacaklardır zamanla… zaten azcık geride kalmaları bizimde işimize gelir :)) Geçen sene yarış keyfimizi diğerlerinden fazlasıyla iyi olarak baltaladılar 😛

  4. Murat AYDIN avatarı

    hamilton’daki vettel ve redbull aşkı nedir anlamıyorum. geçen yılda sürekli vettel’i övüp duruyordu. adamlar daha doğru dürüst test yapacak düzeye bile gelemediler ama yine de redbull’u övüyor. anlamış değilim.

  5. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Redbull’da Mercedes ya da Ferrari motoru olsaydı burada herhalde kim şampiyon olur diye tartışma bile yapmazdık.

  6. “motoru çalıştırırlarsa..” demiş, sübliminal mesajlar var. 😀

  7. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Doğru söylemiş. Renault sorunları çözerse bu aero ile yine ön sıraları parselleyecekler gibi görünüm var. Ayrıca tek turda 1.35’leri gördüler.

  8. aerodinaminin öneminin azaldığı bir sezonda bu sözün pek bi dayanağı kalmıyor, sonuçta derinin altındaki motorun güzelliğe pekte bir etkisi yok.

    1. Sebastian Vettel avatarı
      Sebastian Vettel

      Bu sporda aero dinami hiç bir zaman azalmaz aero dinami olmadan bu araçlar bir hiçtir sadece motor olsa iş Marussiada şampiyon olması gerekir çok övündüğünüz o Ferrari motoru ile.

      1. dikkat edersen aerodinami öldü bitti gitti dememişim, önemi azaldı demişim.. görünen o ki yarışı bitirebilmek bile çok önemli olacakken finishi görmeni sağlayacak olan motordur.. yada ilk virajda kenara çektiren.

      2. yıllardır motor kısıtlamaları yokken aeronun esamesi okunmuyormuş, ne zaman motorlar eşitlendi bi farkları neredeyse kalmadı, o zaman aero önem kazandı.
        eskiden hangi takım olduğunu hatırlamıyorum, motorun üstünü kapatmış, sırf rakipler göremesin bilgi alamasın diye, ama rakipler aero olarak yenilik yapıldığını sanmışlar.

        tamam f-1 de aero önemli ama Ezno Ferrari söyle bir söz söylemiş,

        “Aerodynamics is for those who cannot manufacture good engines”
        – Enzo Ferrari.

  9. bir araç ne kadar güzelse o kadar hızlıdır dediği doğru. genelde güzel araçlar daha hızlı olmuşlardır. nasıl bir bağlantı var bilmiyorum ama bu doğru.

    şurda da geçmişti aynı muhabbet

    1. Murat AYDIN avatarı

      “güzellik” konusunda bir çalışma yapılmış. bir grup bilim adamı bir üniversiten 64 kız öğrencinin resimlerini çekip bilgisayara aktarmışlar. bir program geliştirerek her resmin matematiksel bir takım verilerini çıkarmışlar. iki kaş arasındaki mesafe, gözlerin iriliği, yüzün uzunluğu vb. gibi. sonra tüm 64 kızın resminden elde ettikleri bu verilerin ortalamasını alıp 65. bir yeni yüz oluşturmuşlar. okulda erkek öğrencilere anket yaptıklarında en güzel kız 65. resim seçilmiş. bu da şunu gösteriyormuş. beyin gördüğü bir şeyi yorumlarken ona bir değer veriyor. ve değer verdiği herşeyi harmanlıyor. bu değerler doğrultusunda bir aritmetik ortalama belirliyor. bu aritmetik ortalama değere en yakın olan şeyi beyin “en güzel” olarak tanımlıyor. bir şeyi ne kadar sık görürseniz aritmatik ortalamaya o kadar değer katıyor. mesela ünlü isimleri sürekli olarak televizyonda gördüğümüz için beynimiz sürekli o kişileri değerlendirmeye alıyor. ve güzellik tanımlamasında bu kişiler baskın olmaya başlıyor. mesela kel olmak çirkinlik olarak görülürken zamanla sayılarının artması yada tv de sıklıkla kel insanları görmek, kel insanların beynimizde güzel ve karizmatik olarak yorumlanmasına neden oldu. bu araştırmadan yola çıkarsak şampiyon olan araç ve onun pilotu diğer araç ve pilotlara göre daha fazla gösterildiğinden beynimizdeki “güzel araç” tanımlamasına daha baskın bir etki yapıyor. ben bu görüşe hak veriyorum. geçen yıl lotus ile kimi şampiyon olsaydı büyük ihtimal lotus aracı çoğumuzun gözüne en güzel araç olarak görünecekti.

      1. Ertan Akkaş avatarı

        2006’dan beri aktif olarak bu siteyi takip ediyorum ve bu yorum fazlasıyla aklıma kazınacak. Zevk aldım okumaktan.

        1. teşekkür ederim.

  10. Bos konusmus araç ne kadar güzelse o kadar hızlıdır lafı tam malca

    1. Neden mal ca olsun doğru söylüyor.
      Çoğumuzun zamanında evinin duvarların Ferrari posterleri yokmuydu 🙂
      Renaultun 2005-2006 aracı pistin en güzel aracı idi.
      Mclarenin Hakinen zamanındaki aracının güzelliğini kim inkar edebilirki.
      Brawn Gp nın aracıda oldukça sade ve şık bir tasarıma sahipti.
      Rbr nin ise ortalama gerçekten güzel bir aracı vardı.

      Olabilir birde bu işin mutfağında olan bir pilot söylüyor bunu x kişi söylemiyor.

  11. İnanılmaz bir araca sahipler gibi görünüyor ve genelde araç ne kadar güzelse o kadar hızlıdır, bu yüzden bu yıl oldukça hızlı olabilirler.

    Rambo nerdesin Rambo!!! 😀

    Bu nasıl laf lan! 😀 En güzel araç şampiyon oluyorsa FW33’ün ortalığı dağıtması gerekirdi 😀

  12. Bakalım burdaki çok bilen F1 taraftarları ne diyecek 🙂

    Biz bunu söylediğimizde rakip taraftarlar polyanacılık yaptığımızı söylüyorlar ama araç gerçekten inanılmaz güçlü ben ilk boya ile yapılan sürtünme testlerinde anlamıştım müthiş bir hava aralığı kapasitesi varki hızlı veya en hızlı olması bu özelliği tarif etmiyor yine viraj ve hızlı noktalarda savrulma derecesi sıfıra yakın olan ve motor ünitelerindeki enerji akışı ile durumu oldukça farklı bir noktaya taşıyacakları aşikar motorun süper olması önemli değil ortalama olarak normal olsa zaten yine Renault logosunu arkada yarışırken motorların kapağında görücekler sürekli.

    Renault ve RBR diğer takımlardan oldukça ayrı kulvarda işbirliklerini sürdürüyorlar.Her iki markada yenilikler peşinde ve bunun tutkusu ile son 4 yıldır ve 10 yılda 6 yıldır markalar klasmanında gösteriyorlar.

    Benim düşüncem rekabetin olması her takım birbirine yakın olsun bu ilk 3-4 yarış olabilir gibi ama eğer dengeleri sağlarsa (ki sağlayacak) Redbull yine önde götürür gibi duruyor.Bu sefer Renaultun çok pahalı ve içinde bir çok yeni teknolojiler barındıran diğer üretici markaların V6 kulvarında fazla idda sahibi teknolojiler barındırmadığını (çünkü Mercedes ve Ferrari genelde bu versiyon üretimini yapmıyor)V6 motorunun tam güç kapasitesinin kullanılması halinde bırakın 2 saniye yi 3-4 saniye farklar dahi görebiliriz.Çünkü bu yeni motor çıkarabileceği bütün sorunları çıkardı ve listeyi mühendislerin önüne sundu.Şu an yarışa kadar bunların %50 sini bile çözmek oldukça iddalı bir şekilde geri dönme mesajını taşıyacaktır.

    Bu arada bu sıkıntıların çözülmesi için Redbull bütün mühendislerini aerodinami ağırlıklı olmak üzere Renaultun motor teknolojileri üssüne yığmış vaziyette Neweyde dakika dakika durumu takip ediyor.Renault da bütün teknolojiyi paylaşarak şasi-motor uyumunu sağlama noktasını hedef koymuş vaziyette.

    Tabi arkadaşlar sunuda unutmamak lazım burdaki çoğu F1 taraftarı bilmez bunu.Burdaki araçlar yarış araçları değil test araçları dolayısı ile yarışlara çıkıcak araçlar eldeki veriler ışında şu an hazırlanmakta.Bu hazırlık sırasında süper bilgisayar ile birlikte diğer takımların(üretici fazında)verileride alınmakta ve çözümler bu noktada üretilen parçalar ile sağlanmakta.Yani diyelimki 100 parça denendi araçta 12 günlük test boyunca 100 parça denenirken 12 günün 11 günü bazı denen parçalar yüzünden kötü gitti diyelim buna karşıda önlemler var bunda en iyi performansı veren aracın her alanında 10 parça seçilip yeni oluşturulan araca entegre edilmekte.Yani sıkıntı yaratan parçalar ve tasarımlar elenmekte.Bu yüzden zaten test süreci deniliyor buna bunuda eklemek istedim.

    1. çok fazla konuşmuşsun da ben ilk cümleyi okudum bana yetti. adam aracın aerosundan bahsediyor, diyor ki motor rezil, ancak araç mükemmel. motoru hallederlerse hızlı olurlar.

      1. Sebastian Vettel avatarı
        Sebastian Vettel

        Hallederler niye halledemesinler ? Monzada tokatı bastılar kimse top speed ile şampiyon olamaz onca yıl geçti bunu öğrenmeniz lazımdı nasıl öğrenemediniz hala hayret doğrusu

    2. He canım he. Baya teknik konuşmuşsun yine var ya ağzımızın suyu aktı.
      3,4 saniye ne ola ki. Renault motoru Avustralya’ya kadar düzeltir sonra da tur başına 90 saniye fark atmaya başlarsınız.
      Hadi bakalım sevin şimdi.

      Kendinizi nasıl avutacağınızı şaşırmışsınız resmen. Ağzınızdan çıkanın farkında değlisiniz.

    3. makarna: ”müthiş bir hava aralığı kapasitesi”, ”hızlı noktalarda savrulma derecesi”
      Teknesi olan çocuk: ”motorun yarattığı dalga köpürtmesi”
      Teknik konuşmak için önce o teknik terimleri bilmek ve neyin ne işe yaradığını anlamak önemli.

      1. Doğru söylüyorsun hazar bunları öğrenmeden yorum yazmamak lazım yorumlara 🙂

        Bir sonraki akışkanlar dinamiği gibi daha ağır konularada girerim istersen özelden ama söylemek isterim bu konuda translate ve 9 yıllık (makina mühendisliği+mekatronik+doktora) bilgisine sahip olmak lazım

        Diğer yorumlara girmiyorum bile yorum değiller çünkü

  13. Redbull gücünü belçikada göstericek ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir