Kobayashi Son Günden Memnun Ayrıldı

yazar:

kategori:

Güne debriyaj sorunuyla nokta koyan Kamui Kobayashi Bahreyn testlerinin son gününde 106 tur atabildi.

Popüler Japon pilot bu sezon Caterham ile gride geri dönüyor ve Pazar günü Bahreyn’de hazırlıklara devam etti.

Kobayashi bugün 106 tur tamamlayarak en hızlı tur olarak 1:38.391 yapabildi.

En iyi turu Lewis Hamilton’ın turundan 5.113 saniye yavaş olmasına rağmen Caterham, CT05 üzerinde kısa sürüşlerle ilerleme kaydetti.

“106 tur testleri bitirmek için iyi bir yol ve debriyaj sorunu ile karşılaşmıştık ve son saatteki performans sürüşlerimizi yapamadık.”

“Ancak Bahreyn’de bu kadar iyi iki gün geçirdiğimizden dolayı mutluyum. Bahreyn bize dayanıklılığımızın iyi olduğunu gösterdi ve bu Avustralya ve tüm sezon için çok önemli olabilir.”

“Bugün çok uzun bir programımız vardı, sabah kısa sürüşlerle başladık ve ayar değişikliklerine yöneldik ve bu alanda iyi bir gelişme kaydettik.”

“Öğleden sonra uzun sürüşlere yöneldik ve yakıt ve enerji yönetim stratejilerine baktık. Lastik aşınmaları ile ilgili de çok fazla veri elde ettik. Aracın farklı modlarda nasıl davrandığını anlamamız kritik önem taşıyor.”

Kobayashi simülatörde çalışmak için takımın fabrikasına dönecek ve Melbourne’de F1’e geri dönmüş olacak.

“Önümüzdeki hafta simülatörde geçireceğimiz birkaç gün daha var ve sonra Avustralya’ya gitme vakti gelecek.”

“Yarışmaya geri döndüğüm için heyecanlıyım ve testten elde ettiklerimize bakacak olursak, çok ilginç bir 2014 sezonu olacak gibi görünüyor.”


Yorumlar

“Kobayashi Son Günden Memnun Ayrıldı” için 4 yanıt

  1. Daha dün garajdan çıkamayan adamlar 106 tur atmış! Vay be.

    Renault sorunları ne şekilde çözdü acaba? Yavaşlarsan sorun kalkar tamam da, yarışta ne olacak?

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Sadece yavaşlayarak çözmediler bence. Toro Rosso 1.35’lere indi. bayağı da tur attılar. Ferrari ile kıyaslanınca Jerez’e göre Mercedes motorlulara daha fazla yaklaştılar. Görüntüye bakılırsa Ferrari yavaş ama kısmen dayanıklı bir motor üretmiş gibi bir durum var ortada. Renault dayanıksız fakat hız bakımından geliştirilebilir bir motora benziyor. (Benim görüşüm tabii)

      1. hız ile dayanıklılık motorda birbirleri ile doğru orantılı olabilecek şeyler. hız aslolan dayanıklılık ona eklemlenen bir şey değil kaldı ki. sorunları taraftar odaklı bir bakış açısına indirgeyip iki argümanı birbirinden ayrıştırarak değil motorun teknik diziliminde aramak daha doğru olacaktır kanımca.

    2. hacı muratlar da milyonlarca km yapabiliyor mesela 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir