Amerikalı Haas, 12. Takım Kararının Yakında Açıklanmasını Bekliyor

yazar:

kategori:

Formula 1 takım adayı Gene Haas, FIA’nın kısa süre içerisinde kendilerini kabul edip etmediğine dair açıklama yapmasını beklediğini açıkladı.

NASCAR takımı olan Haas, 2015’te Formula 1’e girebilmek için başvuru yaptığını duyurmuştu. Gelecek sene spora bir takımın daha girmesi planlanıyor ancak henüz bir karar verilmedi.

Amerikalı Haas ile Romanyalı bir oluşumun gelecek sene için mücadele ettiği biliniyor. FIA, her iki takımın maddi olarak bunu başaracağına karar verirse ikisini birden alabilir.

Haas “FIA, geçen cuma gününe kadar karar vereceğini açıklamıştı. Bizi cuma günü bilgilendirdiler mi, hayır,  onlar sadece karar sürecinin bir parçasıydı ve karar süreci daha sonra olacak.”

“Tam tarihi ermediler ancak bir iki hafta, belki daha uzun süre içerisinde haber verecekler.”

“Diğer insanlarla konuşmama göre bu normal bir süreç. Çok fazla tarihleri var. Karardan emin olana kadar sonuca varmıyorlar.”

“Bizimle buluşmak istediler. Yaklaşık 1.5 saatlik toplantı oldu ve bu işi nasıl yapacağımıza, nasıl ödeyeceğimize, lojistiğin nasıl olacağına dair bir sürü soru sordular.” dedi.


Yorumlar

“Amerikalı Haas, 12. Takım Kararının Yakında Açıklanmasını Bekliyor” için 3 yanıt

  1. Stewart Haas Racing çok medyatik ve o bilindik amerikan şişirme kültürüne tam olarak uyan bir takım. Pilotlarının ilki namı diğer adıyla “dumancı” Tony Stewart. Zaten bu iki bacağı ve bir kolu kırık, Nascar pilotu olmak için hayli kilolu ve bir o kadar da kafadan kırık arkadaş sonuncusu 2011’de olmak üzere 3 kez Nascar sprintcup şampiyonu üstelik takımın isminden de anlaşılacağı üzere ortağı. Takımın diğer pilotları ise hepimizin adını ezbere bildiğimiz Danica Patrick ve geçen yılın finalisti, geçtiğimiz pazar koşulan Phoenix yarışının da galibi Kevin Harvick.

    1. Ferrari_team avatarı

      Nascarı pek takip edemediğimden dolayı bilgim yok.Gelirlerse formula 1 e iş yapar mı bu takım dostum ?

      1. Zannetmiyorum. Bu coniler sırf reklam olsun diye bu işe soyunmus bile olabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir