Button Red Bull’dan Endişeli

yazar:

kategori:

Mclaren pilotu, Red Bull’un testlerde çok sorun yaşamasına rağmen yarışlarda yine öne yakın olacağından endişe duyuyor.

Bahreyn’de konuşan Button “Her zaman Red Bull’dan endişe duyuyorum. Fazla tur atabilirlerse gerçek performanslarını görebilirsiniz.”

“Onlar güçlüler. Araçları iyi görünüyor; aerodinamik açıdan çalışması gereken bir araç gibi görünüyor. Dayanıklı olurlarsa çok rekabetçi olacaklardır.”

“Bir kaç tur Ricciardo ile birlikte sürüş yaptık. Düzlükte beni geçemedi. Ancak çok hızlı sol viraj olan 11. virajda dışarıdan beni geçti. Daha önce öyle bir şey hiç görmemiştim.”

“Yarış mesafesi tamamlarlarsa öne yakın olacaklardır.” dedi.


Yorumlar

“Button Red Bull’dan Endişeli” için 22 yanıt

  1. Bu kadar korkma button yaw ne olacak sanki bu sene bizi geçmeniz için bir şans.olurda biz motor sorununu daha erken çözeriz ve yine şampiyonluğa oynarız ozaman burda bize sallayanları görmek isterim.En kötü seneye yine kafaya oynarız ama bu sene diğer takımlar olurda şampiyon olamazsa çok gülerim.

  2. Zamanın da Red Bull a Mercedes motoru verdirmeyen Ron Dennis i saygıyla selamlıyoruz 🙂

    1. Keşke verdirseymiş ani motoru en azından baskın 4 yıl olmazdı Silverstone de Renault’un haritalama ve EBD sistemi yasaklandığında neler olacağını gördük 🙂 Mercedes değilmiydi Avustralya da Renault motorunun sesini kayıt edip FIA ya şikayet eden 🙂

      1. İnan bana bir şey değişmezdi.O dönem mesele motor değildi.Tamamen aerodinamiydi.Ebd yi akıl eden ve erkenden Renault un bu sistemi kullanmasındaki etken Neweydir. Lotus da aynı sistemden faydalanmadı mı? E sonuç? Bahsettiğin 4 yıl periyotta aerodinami herşeydi.

        1. Sanırım araçlarda rüzgarla çalışıyordu 🙂

  3. canbundy (spa2000) avatarı
    canbundy (spa2000)

    Aracın tasarımı bir bütün herkesin malumu.
    Bir bölümünde yapısal değişiklik yapmak için tüm paketi elden geçirmek gerekir.
    Elden geçmiş en iyi sonuç vermeyecektir çünkü iyi sonuç verecek olan ilk seferde dizayn edilmiştir.

    Reno motor sisteminin artık değişemeyeceği göz önüne alındığında Newey’nin aracın yarışı tamamlayabilmesi için feragat edeceği alanlar hayal edildiğinde Red Bull aracı tasarım olarak kendilerinin istemeyeceği (verimli) bir noktaya kendilerine bağlı olmadan kayabilir.

    Aracın karoser içerisindeki materyallerinin yarışları tamamlayabilmesi için yerlerinin değişmesi gerekebilir. (Red Bull bu konuda mecbur gibi). Aracın ağırlık dağılımı değişince aracın karoseri de zoraki değişikliğe tabi olacak. Dengeyi sağlamak için tekrar feragat ….

    Red Bull kendi mücadelesini verecek.
    Buradan çıkarlarsa +reputeyşın.

  4. Gerçekler bunlar bunu tek Button demiyor ki Lewis de aynısını söyledi. Ricciardo 1.35 li bir tur attığın da bir çok pistten gelen söylenti Renault motorunun tam güçte olmadığı yönündeydi çünkü paketin arka kısmı aşırı ısınma yaratıyor evet bu çözülecektir ilk yarışta ve bunun yanı sıra Renault’un da yeni parçaları olacak Avustralya da diğerlerinin olmayacak mı olacak elbette ama bizim yeni parçalarımızın olması performans ve sorunları çözme odaklı olacak.

    1. F1 araçları yavaş gidemez.Yavaş giderse motor ısınır.Çünkü radyatörlerinde fan yoktur.Gelen hava ile soğur. Aracı çok zorlayınca daha çok ısı üreteceğinden(bazı bölümlerde 1.000 gibi sıcaklıklar sözkonusudur) daha iyi soğutulması gerekiyor. Buda daha büyük hava girişleri demek .Daha büyük hava girişleri aracın aerodinamiğini bozar.İlave Drag etkisi nedeniyle motor daha fazla zorlanır.Bazı yarışlarda görmüşsünüzdür.Diğer aracın arkasındayken ısınan motoru soğutmak için yarış çizgisinin dışına çıkarlar.Şimdilik yavaş giderek sorunu çözüyorlar.
      Renonun bir tek şanşı olabilir.Oda yüksek gücü kaldıramayan diğer takımların lastiklerinin patlaması ki süpersoftlarla ilgili bu tür söylentiler dolaşıyor.

  5. Madem RedBull’un ve Adrian Newey’in aerodinamiği bu kadar iyi tamam hoş iyi güzel. Peki diğer takımlardaki mühendis zımbırtıları ne iş yapıyorlar.F1 de mühendis olduysan havadan oraya gelmedin normal bir insan değlisin. Adın mühendis yapacaksın arkadaş o tasarlıyorsa sendede beyin var sende tasarlıyacaksın.

    1. hani fark şurdan geliyor.. onlar teknik mühendis. newey deha.. ben alonsocuyum beni bağlamaz ama neweyin çözümleri cidden hayran bırakıcı.. gerçi bu sene pek sıcak bi araç yapmış ama görücez rbryi

  6. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    adamın dibisin button sabah ta hamido bu tarz açıklamalar yaptı

    hepinize gününüzü göstereceğiz vettele ve red bulla dalga geçmek neymiş göreceksiniz

    poller zaferler podyumlar ve 5. şampiyonluk bizi bekliyor

    1. Ha Ha ha.

    2. Rambo bosuna hayal kurma red bull ve alman cikletinin sonu geldi devir ferrarinin devri efsane donuyor hepiniz saha kalkan atin onunde diz cokeceksiniz 😀

  7. Not: Birazdan okuyacağınız yorum, klasik objektif Formula 1 yorumlarımın dışında, taraftar kimliğimle daha fazla dayanamayarak yaptığım bir yorumdur:

    Button’ın süregiden bir başka taraftar-biçer açıklaması. Bırak RedBull hakkında konuşmayı da McLaren’den bizden, hani senin de pilotu olduğun takımdan ne haber? Son test günü çıkıp 21 tur atabilmişiz nedenine ilişkin bir resmi rapor yok Ricci’nin virajda nasıl geçtiğini ballandıra ballandıra anlatıyorsun.

    1. thechosenone avatarı

      https://twitter.com/McLarenF1/status/440149141365088256/photo/1

      Mclaren ilk gün açıklamasını yaptı resmi olarak aslında. Burada haber olmadı sadece sanırım.

      1. teşekkürler dostum.

  8. Bir açıklama daha bizim dediklerimizi pilotlarda söylüyor zaten hani refere konusunda sıkıntımız yok 🙂

    RBR ve Renault ilk iki yarış birinci olmayabilir ama 3-4 yarışta ilk 5 ten kopmadığı taktirde ciddi toparlanma ile şampiyonluk yarışında çok iddalı olacağı kesin.

    Heleki bunun sempati ile ilgisi yok bu pilotlar en büyük kaynak neticede.

  9. vettelin abudabi de seni geçişinide çok övmüştün.yanlış hatırlamıyorsam onların garajına girmiştin pitstop için.muhtemelen redbula ayrı sempatin var senin.

  10. Millet geçmiş 4 sezon nasıl korktuysa hâlâ karku devam ediyor. Bu durumun sebepleri olabilir. Tur attıkları gün Riccardo 1.35.7 elde etmişti muhtemelen düşük yakıt çalışıyordu. Motorlarını zaten düzlükte fazla zorlayamıyorlar o yüzden dolu depo mclareni bile geçmekte zorlanabilir fakat dolu depolu araçlar virajda biraz daha fazla yavaşlar bunu yakıt yükü farkına yorabiliriz. Motora uyarlanamayan aerodinami bir hiçtir. Motor bunu kabul etmiyorsa yapacağınız iş karoserde delikler açmaktır. Temkinli olmakta fayda var ama geçmiş sezonlar kadar baskın red bull bu sene yok gibi. Riccardo 1.35.7 yaptığı gün düzlükte 319’a ulaşmış. hadi 330’a çıksın 1.35.000 net yapsın yine mercedesle arada bayağı fark var. Yani fazla korku yersiz ama endişe olabilir tabiiki.

  11. emrecanzilfi avatarı

    Aero mükemmel olabilir, newey’i kimse hiçe sayamaz zaten ama bu ısınma problemleri, motorun azizlikleri, aero konusunda ödün verme yoluna ister istemez sürükleyecektir redbull’u. Eğer ki arka tarafı delik deşik etmeyeceklerse 🙂

  12. Adamları motoru ölü hala geçen seneki virajlardaki o çekiş nasıl devam ediyor hayret verici

    Mercedes motoru gibi olsa motorları kim bilir neler olacak 🙂

    Gerçi aracın aerosunun çok iyi olduğunu diğer pilotlarda demeçlerinde belirtti.Ancak bu motorun aşırı ısınmasına da neden oluyor olabilir.Aero dan ister istemez feragat edeceklerdir.

  13. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Redbull’u sindirme açıklaması mı yoksa gerçeklik payı var mı diye düşündüm. (Bence) aerodinaminin kralı şuan redbull ondan sonra da mercedes gelir. Mümkün olabilir ama araba yarışı tamamlayamadıktan sonra aerodinamide en iyisi olsan da bişey değişmez.O yüzden Avustralyada Redbull bana kalırsa sadece puan almak ve yarışı tamamlamak için yarışacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir