Red Bull'un Performans Düşüklüğünün Nedeni Lastikler

yazar:

kategori:

Red Bull Takım Patronu Christian Horner, takımının son yarışlarda gösterdiği düşük performansa neden olarak lastiklerde yaşadıkları sorunları gösterdi.

Milton Keynes kökenli takım son 4 yarışta puan kazanamadı ve markalarda 6. sıraya geriledi.

Horner, rakiplerinin lastikleri kontrolde daha iyi iş çıkardıklarını, Red Bull’dan daha fazla performans bulmadıklarını söyledi.

Horner "Şu anda lastikler en büyük faktör. Son bir kaç ayda Toyota yüksek sıcaklıklarda lastikler bakımından çok güçlü göründüler. Rakiplerimiz bir anda performans olarak patlama yapmadıklar. Bu lastik kullanımına ve bizden daha iyi lastikleri yönetmelerine bağlı bir durum."

"Bunun neden olduğunu anladık ve durumun üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. Sezonun son bölümünde eski formumuza dönebiliriz ve umarım bu, bu hafta sonu Spa’dan itibaren başlar." dedi.

Horner ayrıca Spa pistinin araçlarına daha iyi uyacağını tahmin ediyor.

Hornr "Öyle düşünüyorum. Orada bir çok yüksek hızlı viraj var Macaristan ya da Valensiya’nın aksine. Monza’da iyi testler geçirdik ve bu test genel olarak İtalya GP için yapılmış olsa da, test sonuçları paketimiz hakkında bir çok önemli soruya cevap verdi."

"Oraya gidip mücadele etmeliyiz ve her iki pilotumuzda puanlarda bitirmeyi amaçlamalılar."

"Şu anda BMW, Renaut, Toyota, Williams, biz ve Sebastian Vettel’i içeren bölüm oldukça sıkı ve son yarışlarda da gördük, 0.1 sn bile grid pozisyonunda 4 sıra kaybettirebiliyor."

"Spa’da bir tur uzun olmasına rağmen orada da çok sıkı bir grid bekliyoruz. Normalinden 1 hafta sonra yapılacak yarışta hava koşulları da beklenmedik şeyler ortaya çıkarabilir." dedi.


Yorumlar

  1. yha ne istiyo bu millet lastıklerden her basarısız takım lastıklere laf buluyo önce renault sonra ferrari (geri düşünce mclarenın) şimdi redbull diğerleri fazla gelişti arkada kaldık dıyemıyor takımlar lastıklere bulunuyo suc dıger takımlar sankı farklı lastık kullanıyo

  2. recep ivedik avatarı

    vettel geliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir