Belçika GP Öncesi Honda

yazar:

kategori:

Jenson Button

Her pilot Spa’ya gitmeyi sever ve bana göre de bu pist yeşilliğin ve doğal ortamın içerisinde yarıştığımız en güzel pistlerden birisi. Pilot için burası her şeye sahip bir pist ve sürerken gerçekten iyi bir etki yapıyor, aynı Suzuna ve Silverstone’da olduğu gibi.

Eau Rouge efsanesi bir viraj ve tepenin en altındayken araç zemine dokunduğunda ve tekrar düzeldiğindeki his inanılmaz. Kuruyken çılgın bir viraj ve yağmurda daha da fazla. Yarış hafta sonunda yağmur büyük bir etken olabilir ve bu bizim için mükemmel çünkü araç yağmurda iyi gidiyor. Bir turun sonunda yağmur yağabilir ancak diğerinde tamamen kuru olabilir. Bu yüzden her şeye hazırlıklı olmalı ve hava koşulları ne olursa olsun hemen tepkide bulunabilmelisiniz.

Rubens Barrichello

Geçen haftaki Monza testleri olumluydu ve beni Valensiya’da etkileyen fren problemlerini aştığımızı düşünüyoruz. Spa kuşkusuz takvimdeki en iyi pistlerden birisi ve tahmin edilemeyen hava koşulları ve geçiş şansı ile her zaman eğlenceli yarış oluyor.

Formula 1 aracı ile bir tur fantastik duygular veriyor çünkü çok hızlı ve bazı mükemmel virajlarda akıp gidiyorsunuz. Frenler, lastikler ve motor üzerinde kolay bir pist çünkü yüksek hızdan düşük vitese indiğiniz yer normalden daha az ve frenleri soğutmak için bu virajlar arasında uzun zamana sahipsiniz.

Araç orta downforce ayarlarında oluyor ve Montreal’e benzer ancak hava koşulları etken olursa seçenekleriniz açık olmalı çünkü yüksek downforceda gitmeniz gerekebilir. Spa aynı zamanda takvimdeki en uzun tura sahip bu yüzden antrenmanlarda ve sıralamalarda zamanı iyi ayarlamak zorundasınız ve mümkün olan en iyi şekilde kullanmalısınız.

Ross Brown

S. Belçika GP’deki performans açısından RA108’in son güncellemelerinden beklentiniz nedir?

"Yaz arasında RA108 ile ileri yönde önemli bir adım attık. Bununla birlikte bu potansiyeli, hayal kırıklığı olan Valensiya’da güçlü bir sıralama ve yarış performansına çeviremedik. Belçika GP için önceliğimiz, bu performans adımlarını optimize etmek ve Jenson ile Rubens’e, iyi bir yarış sonucu şansı adına en iyi imkânı vermek için sıralama performansımızı geliştirmektir. Geçen haftaki Monza testlerinin ardından, Valesiya’da Rubens’in karşılaştığı sorunu çözmesi gereken fren sistemi gelişimimiz olacak. Buna ilave olarak Spa’da gereksinim olan orta seviye downforce için özel aerodinamik pakedimiz olacak."

S. Spa pisti ne gibi meydan okumalar sunuyor?

"Spa, harika klasik yarış pistlerinden biri ve kesinlikle favorilerimden biri. Tur, yarış takviminde kendisini pilotların ve ayrıca mühendislerin de favorisi haline getirecek ilginç, hızlı ve meydan okuyan virajlara sahip. Çünkü, aracı doğru ayarlarsanız, gerçekten çok zaman kazanırsınız. Eau Rouge’de durmak ve aracın bu çok hızlı virajda tam limitlerinde geçmesini izlemek, hâlâ ensenizdeki saçları kaldırabilir. Hava koşulları Spa’da sık sık rol oynar ve kötü hava şartlarında sürpriz sonuç için harika fırsatlar doğar. Aracımızın yağmurlu havalarda, kuru zemindekine göre daha iyi performans gösterdiğini zaten gördük."


Yorumlar

  1. Honda yine süpriz bir hava bekliyor.Heyecanlı bir yarış olsunda nasıl olursa olsun derim:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir