Lauda, Vettel ve Newey’in 2017’ye Kadar Anlaşması Olduğunu Düşünüyor

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Niki Lauda, Sebastian Vettel ile Adrian Newey’in Red Bull ile mevcut anlaşmalarının yanında 2 senelik anlaşmasının olduğunu düşünüyor.

Geçen sene yapılan açıklamada Vettel’in anlaşmasının 2015 sezonuna kadar olduğu belirtilmişti. Christian Horner ise daha uzun süre birlikte olmayı hedeflediklerini söylemişti.

Lauda ile Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, Servus TV’deki Monday’s Sport and Talk programına konuk oldular.

Marko şaka ile karışık Lauda’nın Vettel ve Adrian Newey’i Mercedes’e katmaya çalıştığını söyledi. Marko “Niki her gün geliyor ve Newey ya da Sebastian’nın gidip gitmeyeceğini soruyor.” dedi.

Bunun üzerine Lauda “Ama sen her zaman Newey ve Sebastian’ın 2017’ye kadar anlaşmasının olduğunu söylüyorsun.” diye cevap verdi.

Marko “Doğru. Öyleyse niye her gün bunu soruyorsun?” diye konuşmayı sonlandırdı.


Yorumlar

“Lauda, Vettel ve Newey’in 2017’ye Kadar Anlaşması Olduğunu Düşünüyor” için 6 yanıt

  1. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    vettel ve neweyy yenilmez ikilidir bu ikiliye sahip olan takım banko şampiyon olur

  2. mercedes’in newey’e ihtiyacı yok, takım çalışmasıyla görevleri çok iyi paylaştırarak harika iş çıkarıyorlar. Organizasyonları çok iyi. Pilot olarakta estebana ihtiyaçları yok, rosberg ve hamilton aynı araçla estebana bin basarlar.

    meşrubatçılar tamamen newey’e bağlı, newey yoksa bi cacık olamazlar. Zaten bundan sonra newey olsada bi baltaya sap olamazlar. İşin içine motor ve güç girince afallama moduna giriyorlar 😀

    1. Eset hep aynı kafadan çalıyorsun sonra diyorsun ki efendim niye böyle savunuyorsunuz 🙂

      Yahu F1 tek adama düşse tonla adamın RBR de ne işi var onlar bütün gün ne yapıyor saklanbaçmı oynuyor.

      Newey hadi tasarımı yaptı diyelim iş tasarımla bitmiyor ki hadi tasarımı yaptı boş kabul içinde hiç bir şey yok eee Newev in işi burda bitti ama iş bitmediki akışkanlar dinamiğini kim hesaplayacak aero verilerini kim düzenleyip raporları hazırlayacak parça üretimdeki Kimya mühendisleri ne yapıyor.Makina mühendisleri motorun dizayn ve şekline nasıl karar veriyor.Lastik uzmanları araçtaki her lastiğe düşen toplam yük artı g kuvvetini artı aşınma sürelerini nasıl hesaplayıp sunucak yakıt uzmanları km başına kaç motorun kaç litre harcadığının hesaplamasını nasıl yapıcak Sistem mühendisleri araçla pilot arasındaki link bağlantılarının testi ve konfigürasyonunu nasıl yapıcak vsvsvs tonla gider bu olay.

      Yani iş sadece Newey de bitmiyor e bunu sürücek araç pilotu ne olucak.Tabi pit ekibi de lazım bunların hiç biri olmadan boş kabukla Newey in ne başarısından söz edilebilir ki.

      Newey neticede aerodinami uzmanı parçaların bu konuma göre şekillendirip üretilmesini sağlıyor onun dışında bir şey yapmıyor takımın esas yükü mühendislerin pilotların uzmanların üzerinde.İş sadece aero ile bitseydi Ferrari veya Mercedes topu alıp gitmişti çoktan.Sadece son 6-7 yıldır aero ağırlıklı araçlar olduğundan dolayı Newey ön planda ama bu sadece aero tabanlı araçların aynı zamanda makina+yazılım ağırlıklı olmadıklarını göstermiyor.

      Yani Esedim F1 futbol a benzemez bunu öğrenmeden gelmişsin öyle yıldız gelir takımı kurtarır veya onla takım şampiyonluklara ulaşır diye bir durum yok 🙂

      RBR bir takım ve Pİt ekibinden mühendisine kadar bir ekibin ürünü o araçlar tabiki pilotun emeği ve geri bildirimleri ilede kazanılan bir çok başarının sonucu.

  3. Biri hemen cevap yazacak biliyorum ama yinede;

    Ferrari 2014 World Constructors Champion .

    1. Bi an bi duraksadım fark ettimki Ferrari demişim kendi kendime cevaplayayım bari ;

      İnş.Canım yaa 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir