Massa, Belçika İçin Olumlu Düşünüyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, geçen hafta yapılan Monza’daki testlerde elde edilen cesaret verici sonuçların ardından Belçika Grand Prix’si için olumlu düşünüyor. Valensiya’daki yarışın galibi olan Massa, Spa’ya gelirken lider Hamilton’un altı puan gerisinde ve son iki yarışta yaşadıkları gibi problemler yaşamamayı umuyor.

"Çalışmalarım İtalya GP’si için olsa da geçen hafta Monza’da geçirdiğim iki günde sonuçlar olumluydu. Spa pisti için herhangi özel bir şey denemedim. Monza pistinin zorluklarına konsatre olmuş olsam da,ç ok fazla yol kat ettik ve bu da özellikle motor açısından Belçika’daki dayanıklılık için önemli bir nokta."

Massa, geçen yılki yarışta Raikkonen’in ardından ikinci olmuştu. Brezilyalı pilot, son yarışlardaki performansına rağmen dünya şampiyonunu yenmenin zor olacağını kabul ediyor.

"Geçen yıl Belçika’da ikinci bitirdim ve geçmişte Sauber ile yarışırken dördüncülük almıştım. Birçok pilot gibi, buranın takvimdeki en iyi pist olduğunu düşünüyorum ve pisti çok seviyorum, orada olmak harika."

"Spa’da olmak daima çok güzel ve geçen yıldan güzel hatıralarım var. Rekabetçi bir aracım vardı ve takım 1-2 sonucunu elde etti. Umarım bu performansı tekrarlayabiliriz ve şu anda asıl hedefimiz olan, McLaren’ların önünde olabilecek araca sahip oluruz."

"Aynı zamanda takım arkadaşımın da önünd olmayı ümit ediyorum. Ama Kimi Spa’da daima hızlı olmuştur, sadece Formula 1’de değil, Junior kategorilerde de yarışlar kazandı ve buradaki son üç grand prix’nin galibi de o."

"Bu yüzden, kesinlikle onu yenmek kolay olmayacak ve ben takım arkadaşımla hoş bir mücadele içinde olmak için sabırsızlanıyorum. F2008 rekabetçi olmalı ve bizim hedefimiz takım için mümkün olduğu kadar fazla puanı eve getirmek."

"Spa’dan bahsederken, yağmurdan abhsetmeden olmaz. Eğer sadece yağmur yağarsa başa çıkmak çok zor olmayabilir ama bazen Spa’da yağmur sis ile birlikte geliyor ve görüşü kısıtlıyor ve sürüş çok rahat olmuyor. Takım olarak bu duruma çok iyi hazırlanmalıyız. Bu koşullarda GP2 yarışını izlediğimi hatırlıyorum ve çok ilginç olmuştu!"


Yorumlar

  1. ogun savaş avatarı

    felipe46ice arkadaşım çok doğru yazmışsn massa-hamilton arasında olucak die şampiyonluk ve dayanıksızlık sorunu olan ferrari yi

  2. dedıklerını mantıklı buldum massa the best.genel olarak aynı fıkırdeyım.ben hıcbır zaman su yarısta en hızlı turu attı dıe bısey solemem.acıkladıgım gıbı pek bı onemı yok.tesellı olur sadece kotu gıden gunun tek guzel yanı.hamıltonun bu sene hıc en hızlı turu yok bı yarısı tamamlarken yada taş çatlasa 1-2dır ama adam lıder.

  3. devam etmeden duramayacağım. hocam sen iyi misin ne yazdığının farkında mısın? dilimizde tüy bitti kimi sürekli yarışların son bölümünde açılıyor, o açılana kadar da yarış bitiyor diye.. şimdi kalkmış ''yarışın başında hızlı turu atsaydı da ilk pite kadar kimi'nin arkasına yapışsaydı'' diyorsun.. bu senin söylediğinin adresi direkt kimi raikkonen'dir. karıştırdın herhalde pilotları, sarı kasklı olan felipe, arkada yarışın ilk bölümünde gezinip öndeki pilotlardan kopan, son turlarda en hızlı turu atan ise kırmızı kasklı raikkonen.. 🙂

  4. yanı benım ıcın pek bı onemı yok en hızlı tur zamanlarının.hepımızın bıldıgı gıbı asıl puanı ılk 8alıyor.maksımum bırıncı alıyor.sız ıstersenız her yarıs en hızlı turu atın o butun yarısta kucuk bı an olarak kalır.ancak hızlı turlar ıle sonuclar paralel deılse o zaman onemını yıtırıyor.sızın rakıbınız hızlı turlara gerek kalmadan sızı gecıorsa sız ıstedıgınız kadar en atın o turları

  5. http://www.formula1.com/results/season/2007/783/6446/pit_stop_summary.html

    kimi 15 ve 31. turlarda pite girdi. felipe 16 ve 32. turlarda. felipe 1 tur daha ağırdı sıralamalarda. bu linkten kontrol edebilirsiniz.

    utku avcı, bir raikkonen taraftarına ''iş en hızlı turu atmakla olsaydı…'' demek hiç yakışmıyor.. daha doğrusu bunu söyleyecek son kişi bir rai taraftarıdır. ben miydim durup durup ''ama kimi de hep en hızlı turları atıyor'' diyen?? ne perhiz ne lahana turşusu seninki.. sıralamalarda massa önde, yarışlarda massa önde, galibiyet sayılarında massa önde. her haberin altına kimi de en hızlı turları atıyor diyerek kimi'yi savunurken aynı hızlı turu felipe atınca neden küçümsüyorsun? hızlı tur sayısı bu sene kimi'nin yaptığı tek güzel şey, küçümsenecek bir şeyse önce siz söylemeyin bunu o zaman. bindiğin dalı kesiyorsun haberin yok.

  6. o yuzden mı geçen yarıs massa en hızlı turu attı 1.olamayacagını kabullendıgı ıcın mı.kazandıgı yarıstada attı.arkadaslar cok takılmayın su en hızlı tura.fazladan puan vermıyorlar.hee eskı puan sıstmeı olsa 80lerdekı o zaman 1puan ederdı.ancak sımdı sıradan bı ıstatıstık.daha cok sıralama ve yarıs perfonmansları yarıs sonucları onemlı oluyor.en hızlı turu atsa ne olur atmasa ne olur pilotlar.şampıonada pek onemı yok

  7. yoo massa 1 tur daha agırdı.kımı 15.turda massa 16.turda girmiş

  8. en hızlı turu atmakla olsaydı.. peki neden ilk pit stoplara kadar en hızlı turu atmayıp kimi nin arkasına yapışmadı massa nın en hızlı turu atması=kimi nin geçen yıl istanbul da en hızlı turu atması yani 1. olamayacağını kabullendiği zaman

  9. tolga soydan avatarı

    kimi yine ayar sorunu ne biliym sıralama sorunu falan yaşarsa anca podyumda olur.ama iyi bi günündeyse geçen seneki gibi bi yarış izleriz

  10. kimi burada çok güçlü bir pilot ama, felipe için de favori pistlerden biri. sauber ile 8. başlayıp 4. bitirdiği spa yarışı var. ayrıca geçen yıl felipe, daha ağır benzin yüküne sahip olmasına rağmen poleyi sadece 0,017 saniye farkla kimi'ye kaptırmıştı. hatta yarışta felipe en hızlı turu da atmıştı. ben de felipe'ye spa yarışı için çok güveniyorum. galibiyet felipe'ye daha yakın bence.

  11. Necati ÜNAL avatarı

    Spa pistinde ferrari iyi sonuçlar almayı başarmıştı.Umarım Kimi Raikkonen Spa da yine 1. olur ve Pilotlar klasmanında Şampiyonluk için BENDE VARIM der.

  12. ey kimi titre ve kendine gell

  13. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    ben şu an için kimi nin kazanmasını daha çok istiyorum.. basın artık o kadar üstüne geldiki ben bile stres oldum.. kazanması ve silkinmesi lazım..

  14. Ferrari geçen seneki başarısını tekrarlayabilir.Massa ne zaman böyle istekli konuşsa güzel oluyor sonucu.onun kazanmasını daha çok istesemde kimi alıcak gibi yada bana öyle gelıyor.ayrıca cok guzel konusmus kımıye karsı.griddekı en ıı pılot ıkılılerınden.birbirlerine saygıları yuksek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir