Toro Rosso, Sato'ya F1'e Geri Dönme Teklifinde Bulundu

yazar:

kategori:

İtalyan kökenli takım salı günü yaptığı açıklamada Japon Takuma Sato ve İsviçeli Sebastian Buemi’nin gelecek sezon takımda olma ihtimallerine karşı bu ay Formula 1 takımı Toro Rosso ile test yapacağını açıkladı.

Gelecek yıl Red Bull takımında yarışacak olan Sebastian Vettel’in boşluğunu doldurmak için takım 2009 yılında boşalan koltukta yarışabilecek pilot arayışına girdi.

Bununla brlikte ikinci pilot Sebastian Bourdais’intakımla bir yıllık kontratı olmasına rağmen Fransız pilotun durumu da hala kesinlik kazanmış değil.

Takım başkanı Franz Tost konu ile ilgili şunarı söyledi: " Sezonun son test dönemi Jerez testlerinde Buemi ve Sato’yu değerlendireceğiz, 2009 yarış koltuğu için mümkün olan iki aday."

" Buemi mantıklı bir aday, Red Bull ailesinin bir üyesi olarak hazır durumda ve GP2’e iyi sonuçlara sahip. Sato da Formula 1’deki yerini kanıtladı ve onun deneyimi takımiçin avantaj sağlayabilir."

31 yaşındaki Sato 91 Grans Prix’i geride bıraktı ve 2004 Amerika Grand Prix’ini üçüncü sırada tamamlayarak kariyerinin en iyi sonucunu elde etti.

Sezon başında Super Aguri takımı adına yarışan Sato, takım İspanya Grand Prix’inin ardından yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle spordan çekildi. Japon pilot 18 Eylül’de İspanya’nın Jerez pistinde gerçekleştirilecek testlere katılacak.

19 yaşındaki Buemi ise bu sezon GP2 serisinde beşinci sırada bulunuyor ve 17 Eylül’de Jerez’deki yerini alacak.


Yorumlar

  1. satoyo yazzık iki japon takım olsun orta gez adam bir der gel test pilotum ol der

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir