Azerbaycan Formula 1 Takvimine Girebilir!

yazar:

kategori:

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone, 2015 veya 2016 yılında Bakü’de bir sokak yarışı yapmak istiyor.

83 yaşındaki Bernie Ecclestone “Azerbaycan’a gidiyoruz” diyerek bu söylentileri doğruladı. Formula 1’in patronu ayrıca anlaşmaları halinde 2016 ve sonrası için yarışın yapılabileceğini söylüyor.

“İnsanlar 2015 yılı için Azerbaycan’da bir yarıştan bahsediyor. Fakat bu biraz erken olabilir”

“Ancak 2016 ve daha sonrası için planlarımız var. Azerbaycan halkının uzun zamandır Formula 1’i istediğiniz biliyoruz. Zamanla herşeyi daha net göreceğiz”

Renault takımının eski patronu Flavio Briatore’nin de Azerbaycan ile iş birlikteliğinde olmasının bu yarışın düzenlenmesini kolaylaştıracağı söyleniyor.

Eğer Azerbaycan ile Formula 1’e ev sahipliği yapması konusunda anlaşılırsa takvimdeki yarış sayısı 22’ye yükselecek.


Yorumlar

“Azerbaycan Formula 1 Takvimine Girebilir!” için 8 yanıt

  1. ******* (spa2000) avatarı
    ******* (spa2000)

    Birçok Türk vatanından bir olan Azerbaycan’ımız için hayırlı olsun.

  2. Para nereye biz oraya diyor yani Bay E.
    Saçma sapan pistlerle ne hale geldi F1. Bay E ve Tilke yüzünden.
    Bu arada Cenevre Otomobil Fuarı başladı. Otomobil haberlerine hazır olun…

  3. http://www.youtube.com/watch?v=3NyddP4JvoY

    Geçen sene baküde GT yarışı yapıldı ve inanılmaz heyecanlı geçmişti. Aynı pist olacaksa tahminim Monaco’yu aratmayacak deli bir yarış olacağı yönündedir. Gelsin!

  4. Bu konu hakkında gecen yıl bir haberde de yazmıştım. Singapur ve Abu Dhabi bildikleri herşeyi Bakü den kopyaladilar diye. Gp2 asya serisinin bir ayağıydı yanlış hatırlamıyorsam, o plazaların üzerine yarışı canlı olarak yansıtmak ta dahil olmak üzere akla hayale sığmayan türlü şov lar yapmışlardı. Tüm dünyada magazin ve spor kanalları ve hatta moda kanalları bile yarıştan bahsetti çünkü Azeri dostlarımız o kadar ince düşünmüşler ki, yarışlar sırasında dünyaca ünlü moda markalarını davet edip yarış konseptli bir moda defilesi düzenlemiş ler ayrıca konserler, spor, dinema, moda ve siyaset dünyasında ne kadar renkli sima varsa toplanmış. Bir de bu şenliği Formula 1 için nasıl yapacaklarını hayal etmek bile heyecan verici…

  5. bencede adamlar türkiyeden daha çok hakediyor televizyon yayınları ücretsiz mesela bizde aylık üyelikli paralı kanallarda . genele degil durumu olana hitap ediyor. bu bile mesela onların halkı formula 1 ile daha çok iç içe geçirme cabasını gösterir. zaten bu mantıkla adam kendi ülkesinde olan yarısı paralı kanal yüzünden izliyemiyorsa türkiyede yarış falanda olmasın .

    1. Formula 1’in özel yayın kuruluşların elinde olmasının Formula 1 ayağının Türkiye’de olmaması ile ilgisi duygusal bir ilişki boyutuna indirgenmiş. Bu olaylar tamamıyla ikili ilişkiler ve parasal güç ile alakalı. Yalnız ve güzel Türkiye’mizin spor konusundaki vizyonu malum: sadece Futbol. Bu yüzden İstanbulPark için türlü yetersizlik ve anlaşmazlık sebebi de bulunabiliyor rahatlıkla.

      1. şimdi şöyle yazmışsın ” Formula 1’in özel yayın kuruluşların elinde olmasının Formula 1 ayağının Türkiye’de olmaması ile ilgisi duygusal bir ilişki boyutuna indirgenmiş. Bu olaylar tamamıyla ikili ilişkiler ve parasal güç ile alakalı ”
        birincisi : yorumumun psikolojik anatomisini çıkarmana gerek yok . yok şöyle duygusala indirgemişsin falan
        ikincisi : bu sporu takip eden herkes zaten ilişki ve para güç denklemini biliyor.
        kısacası bilgiçlik taslamayı kesip haber hakkında varsa bir fikrin yorum yapmanı tavsiye ederim .

        1. yorumumu beğenmediysen yorumlama beni dostum 🙂 varıp direktiflerinle yorum içeriğimi düzenleyecek değilim. millet olarak karşı görüşlerden hiç hoşnut olamıyoruz, hep bir yol gösterme girişimi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir