Mallya İlk Yarışlarda Mercedes Motorlu Araçların Önde Olmasını Bekliyor

yazar:

kategori:

Sezon öncesi Jerez ve Bahreyn testlerinin ardından Mercedes motorlu araçlar diğer motorlu takımlara göre daha iyi bir grafik çizdi.

Force India takım patronu Vijay Mallya ise sezonun ilk kısmında Mercedes motoru kullanan takımların önde olacağını düşünüyor.

“Testlerin ardından oldukça iyimser durumdayız. Mercedes ile motor sağlayıcı konusunda anlaşmamızın ne kadar doğru bir karar olduğunu şuan çok daha net görüyoruz”

“Bana göre İlk dört yarışta Mercedes motoru kullanan takımlar dayanıklılık sayesinde daha önde olacak”

“Testler boyunca çok hızlı gözükebilirsiniz. Ama yarış ve yarış haftası koşulları çok farklıdır. Herşey bir anda değişebilir. Birçok takım kendi sorunlarını halletmek için çalışıyor ve bu sorunları kısa süre içerisinde çözebilirler”


Yorumlar

“Mallya İlk Yarışlarda Mercedes Motorlu Araçların Önde Olmasını Bekliyor” için 10 yanıt

  1. 2014 öncesinde müşteri sayısını artıran tek üretici Mercedes. Üstelik kullanıcıları da yüksek profilli takımlar. Mercedes ve Mclaren başa oynayabilecek takımlar. Force India asla sonlara düşmemiş stabil bir orta sıra takımı. Williams daha önceleri sonlardaydı ama atılımla en az Force India seviyesine çıkmış gibi görünüyor.

    Ferrari’ye gelirsek Ferrari var, Sauber pert, Marussia’dan pek bişi beklememek lazım zaten. Başta iyi olsalar gelişim yarışında çuvallarlar.

    Renault’ya gelirsek yüksek profilli olarak bir tek Red Bull var. Lotus ciddi şeyler kaybetti ve artık orta sıra takımından bile kötü olabilir. Caterham zaten mantar. Aslında bunları konuşmak çok erken, motor sorunları var, denebilecek tek laf: “Allah kurtarsın.”

  2. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Bu kadar konuşmanın ardından Ferrari ya da Renault motorlu bir araç Avustralya Gp’sini kazanırsa , Mercedes ve motor verdiği takımlar için büyük bir hezimet olur. Ama mevcut tabloya bakılırsa bana göre Williams Avustralya Gp için Mercedes’ten daha büyük bir favori gibi görünüyor. Tur yiyen ama dayanıklı olan bir araç kazanırsa da hiç şaşırmam. Hem hız , hem yakıt tüketimi , hem dayanıklılık üçü ilk yarışta bir araya gelebilir mi? Bence böyle bir ihtimal düşük. Ama böyle bir durum da ortaya çıkarsa , ilgili takımın sezonu domine ihtimali de bir hayli yüksek demektir. Kaldı 10 gün..

  3. Mallya hızlıyız dememiş aslında. Dayanıklılık açısından Mercedes’in daha ilerde olduğunu söylemiş ve haklıda..

    1. Dayanıklılık sanırım en iyi yarışta belli olacak. Ben Mercedes takımının dahi o denli dayanıklı olduğunu düşünmüyorum.

      1. Mercedes motoruyla sorun yaşayan takım sayısı, diğer motorlarla sorun yaşayan takım sayısından az. Birde gridde en çok kullanılan motor Mercedes motoru. Testlerde dayanıklılık açısından çok güçlülerdi. Force India ve Williams çok az sorun yaşadı. McLaren ve Mercedes’inde yaşadığı sorunlar fazla değildi.

  4. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    yav he malya ilk yarışlarda mercedes moturlu araçlar en önde olcak herkese tur başına 20 saniye fark atçaksanız he he …………………………………………………Şalu

    1. thechosenone avatarı

      Ulan adam senelerdir takim patronu, sen ondan cok biliyorsun dimi. Bikapa ceneni artik biktik senden ya

    2. Laf at tabi, taraftarlığın güzel yanı ama neyine güvenerek be Rambo 🙂 şu testlerde ne yaptığınızı gördük ama sanırım sen pek oralı değilsin 🙂

    3. Yirmi saniye mi?Gel şunu iki üç tur yapalım.

    4. turları bindirsin red bull cuğuna da aklı başına gelir

      şaluymuş he he

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir