Haug: "Özel Takımlar Formula 1'in 'Kalbi' "

yazar:

kategori:

Mercedes-Benz Formula 1 şefi Norbert Haug salı günü yaptığı açıklamada bağımsız takımların Formula 1’in ‘kalbi’ olduğunu söyledi.

Almanya’nın Auto Motor und Sport dergisine on Formula 1 takımının ve FOTA’nın oluşturduğu anlaşma hakkında konuşan Haug, Williams ve Force India gibi özel takımların mücadelesinin spor için önemli olduğu konusunda ısrarcı konuştu.

Max Mosley’in gelecek hakkında yaptığı teklifin ardından Formula 1 takımları Ekim ayındaki Dünya Motorsporları Konseyi’nin kararı hakkında başka soruda bulundu. FOTA gelecek hafta Monza’da toplanma kararı aldı.

Haug; " Birliktelik içinde yaratılan çözümlere sahibiz." şeklinde konuştu. Daha önce McLaren Mecedes’in Ferrari ile olan işbirliğinde yaşanan husumit daha önce paddockta yankılanmıştı.

Haug, Ferrari başkanı Luca di Montezemolo’nun anlaşmanın ön planında bulunduğunu ve McLaren’in FOTA’yı yönlendiren kuvvet olmadığını kabul etti.

" Fakat biz destekliyor ve tamamen arkasında duruyoruz. Üzerinde aktif rolü olan takımlar arasında oluşturulan ortak zeminin yüksek derecesi."

Mercedes ve BMW’nin Formula 1’de yeralan araç üreticileri arasında müşteri takımlarına motor satmadıkları gerçek olsa da Haug özel takımları ‘her zaman destekleyici’ oldukları konusunda ısrarcı.

" Onlar Formula 1’in kalbi, sadece piyon değiller."


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bence McLAREN MERCEDES daha hoş daha manidar hatta ismin başına vodafone yerine west daha güzel oluyordu ….

  2. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Norbert Haug'u çok severim.Adam gibi adam olduğu duruşundan bile belli.Ama bu söylediklerine katılmıyorum.Bu tür takımlar F1' deki gelişimi yavaşlatmaktan başka hiçbir katkı sağlamıyorlar bence.Zaten durumlarıda ortada.Büyük bir marka ile ismini birleştirmemiş bir takım kalmadı.Umarım günün birinde " MERCEDES-BENZ F1 TEAM " i görürüz.

  3. Yıllardır ne diyoruz biz? Garaj takımı.

  4. Katılıyoruzzz.Prodrive da gelebilseydi keske.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir