Belçika GP Öncesi Bridgestone

yazar:

kategori:

Valensiya’da 200. yarışına çıkan Bridgestone, Belçika’da 201. yarışına çıkacak. 7 km uzunluğundaki Spa pisti takvimdeki en uzun pist. Yüksek hız gerektiren bir pist ve bu tarz pistlerle karşılaştırıldığında araçlar için yüksek downforce gerektiriyor. Bridgestone, Spa’ya sert ve orta sertlikteki lastik bileşenlerini getiriyor.

Hirohide Hamashima, Lastik Gelişim Müdürü: "Spa, pilotlar için ve motorlar için de oldukça mücadeleci bir pist. Takvimdeki en uzun pist ve eğim değişiklikleriyle birlikte oldukça karmaşık. Yüksek hız gerektiren bir pist ve yüksek downforce gerekli olduğundan lastiklere fazla yüklenilecek. Buna ek olarak, Belçika’da hava durumu sıklıkla değişken oluyor, daha önce çok kez yağmur gördük. Bu yüzden Spa herkesin çok çalışmasını gerektirecek. Daha önce lastik dayanıklılığında sorun yaşadığımız için bu yıl lastik hamurlarını bir basamak sertleştirdik. Böylece daha az problem olacak."


Yorumlar

  1. Yoksa şu anda McLaren tam bir canavar. Canavara göre lastik üret Bridgestone. İş yap İş.

  2. Zaten lastik problemimiz olmasa siz biraz zor yarış alırdınız bu yıl. Tabi 2-3 yarışları saymıyorum çünkü orda araçta kötüydü.

  3. ogun savaş avatarı

    Bridgestone 5 yıl ferrari ye çalıştı sürekli zaten bırakta Mclaren e çalışsın biraz :P:P

  4. Fia ve Bridgeston surekli Mclaren`e calisiyor zaten :p Brezilya lastiklerinide degistirdiler, ohhhh suyundan da koy 🙂

  5. ''Daha önce lastik dayanıklılığında sorun yaşadığımız için bu yıl lastik hamurlarını bir basamak sertleştirdik Böylece daha az problem olacak..'' Bu cümle bir mclarenci olarak çok hoşuma gittiğini söyleyebilirim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir