Bridgestone, Oluksuz Lastiklerle Büyük Mücadele Bekliyor

yazar:

kategori:

Bridgestone, gelecek yıl kullanılacak olan oluksuz lastiklerin takımlar ve pilotlar için daha fazla meydan okuma sunacağını umuyor. Japon lastik üreticisi, bazı yarışlarda iki lastik bileşeni arasındaki farkın yeteri kadar olmadığı düşüncesinin ardından gelecek yıl kullanılacak lastiklerin çeşitliliği üzerinde değerlendirmeler yapıyor.

Autosport’a yapılan açıklamada 2009 lastiklerinde özellikle ufalanma açısından farklılıklar görüleceği söyleniyor. FIA’ya bildirilmeden önce son planları hakkında konuşan Bridgestone görevlisi Hirohide Hamashima, lastikler arasındaki farkın gelecek yıl takımların daha fazla çalışmasını gerektireceğine inanıyor. Bridgestone yine dört farklı lastik hamuru üretecek ve her yarışta iki tanesi kullanılacak.

Hamashima, "Her yarışa iki farklı lastik hamuru getireceğiz ve aralarında zaman ve karakter farklılığı olacak. Lastik aşınması daha farklı olacak. Bu, bazı takımlara zorluk çıkarabilir." diyor.

Hamashima, tek turluk pefroamanslar benzer kalacak olsa da lastikler arasındaki aşınma seviyesinin fazla olacağını tahmin ediyor.

"En iyi turlar çok yakın olacak ama ikinci turlarla karşılaştırıldığında 0.3 veya daha fazla fark olabilir. Yumuşak lastikler çok hızlı aşınıyor, sert olanlarsa daha istikrarlı."

Bridgestone’un farklı tip lastikleri ayırt etmek için nasıl bir işaretleme yapacağı ise henüz belli değil.

"Lastiğin kenarlarını işaretlemek ya da bunun gibi şeyleri düşünüyoruz. Beyaz bir boya ya da beyaz bir halka."

1 Eylülde FIA tarafından belirlenen 2009’da kullanılacak lastik şartnamesi F1 teknik yönetmeliği onaylandı.

" Bu yolda alınan kararda. lastiklerin teknik özellikleri, rekabet eden bütün takımların onayı olmadan şampiyona sezonu boyunca değştirilmeyecek." yürürlükte kural bu şekilde yer aldı.


Yorumlar

  1. Normal lastiklerdeki Bridgeston yazisi beyaz olsun, yumusaklarda kirmizi, nasil olur 😉

  2. Aynı araç olmayacak çünkü aero downforce yapıları değişiyor

  3. tijs_wervest avatarı

    Yumuşak lastikler çok hızlı aşınıyor, sert olanlarsa daha istikrarlı." McLaren seneye de aynı şekilde lastikleri tüketen bir araç yaparsa daha fazla lastik sorunu yaşayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir