Ron Dennis Sessizliğini Bozdu: “Bu Yıl Yarışlar Kazanacağız”

yazar:

kategori: ,

2008 yılında görevini Martin Whitmarsh’a devretmesinden sonra tekrar takımın başına dönen Ron Dennis sessizliğini bozdu.

“Mümkün olduğu kadar çabuk bir şekilde rekabetçi olduğumuz halimize dönmemiz lazım ve o noktaya insanların hayal edebileceğinden çok daha hızlı geleceğiz.” dedi Dennis bu sabah gazetecilere.

“Ne zaman olur ya da kaç tane olur bilemiyorum ama inanıyorum ki bu yıl yarışlar kazanacağız. Takım yetersiz bir durumdaydı ve bana bağlı kalırlarsa kazanacaklarını söyledim. Bu durumdan hoşlanmıyorlarsa da şirkette olmayacaklardı.”

Dennis, 1980 yılının ardından en kötü yılını geçiren takımı hakkında konuşurken oldukça canlı gözüküyordu. Martin Whitmarsh’ın başta olduğu geçen yıl hakkında:

“Geçen yıl çalışanların dikkati gereğinden fazla dağılıyordu, odaklarını kaybetmişlerdi. Bu yıldan itibaren şirketteki F1 çalışanları yalnızca F1 ile ilgilenecek.”

Buna rağmen Dennis, Martin Whitmarsh’tan arkadaşım diye bahsedip olanların ikisinin arasında olduğunu söyledi ve  onun hakkında konuşmaktan kaçındı. Kaynaklara göre Whitmarsh şu an Asya’da tatilde ve ay sonunda geleceğine dair açıklamalar yapılacak.

Bunun yanında Dennis bu yıl takımda alacağı görev hakkında da konuştu.

“Bir GP takımını yönetmek gibi bir niyetim yok. Sadece takıma yol gösterip tavsiye vereceğim ve eğer gerekli görürsem müdahale gücümü kullanacağım. Pistte aktif olarak görev almayacağım ama izlemek için orada olacağım. Şu an için yeniden yapılanma sürecindeyiz ve bu işte yer almak istiyorum.”

Takımdaki görev dağılımını anlatan Dennis, Eric Boullier’in takım patronluğunun kurallarla sınırlanan yetkilerine sahip olduğunu söylese de bu işin tek bir kişi tarafından idare edilmesinin zor olduğunu ekledi. Sonuç olarak CEO rolünde kendisi fabrikada aracı daha hızlı yapmakla ilgilenirken, Eric Bouiller yarış takımını yönetecek. Jonathan Neale ise şu anki rolünde devam edecek.

“Güç fabrikada olmak zorunda, çünkü aracı hızlı yapacak olan şeyler burada gerçekleşir.”

Dennis, takımın ilk yarışlarda isim sponsoru olmayacağını doğrulasa da ileriye yönelik planları açıkladı. “Bir kaç yarış sonra bir isim olacak. Bazı şirketlerle pazarlık yapıyoruz ve yakın zamanda anlaşmanın gerçekleşeceğini düşünüyorum.” Bunun yanında kısa vadeli anlaşma isteyen şirketleri geri çevirdiklerini, Vodafone anlaşması gibi uzun vadeli bir anlaşma istediklerini söyledi.

Kevin Magnussen ile yapılan anlaşmanın mühendislerin önerileri sonrasında gerçekleştiğinden bahsederken Jenson Button hakkında: “Oldukça iyi bir insan ve önemli prensip ve değerlere sahip. Takım ve özel hayatını idare ediş şekli üst düzey. Oldukça fit ve akıllı ki bu özellikler bu yıl önemli olacak.” şeklinde konuştu.

Ron Dennis’in padoğa geri dönüşü ise bazı konularda sporun geleceğini masaya yatırabilir. Bütçe kısıtlamasından çokta memnun olmadığını dile getiren Dennis, geçmişte çoğunluğun iyiliği için kendine düşeni yaptığını bundan sonra bütün takımların iyiliğindense Mclaren için en iyisi ne ise ona odaklanacağını söyledi.


Yorumlar

“Ron Dennis Sessizliğini Bozdu: “Bu Yıl Yarışlar Kazanacağız”” için 20 yanıt

  1. Ron allahını sevem artık ön sıralarda kapışalım ya her yarış ön sırada heycan olsun finişi göremeyelim ama heycan olsun valla bıktım 4 yıldır f1 den keyif alamıyom açıp f1 oyunu oynuyorum yarış sırasında yemin ediyorum dsmarta ödediğim paralara pişman ettiniz beni MCLAREN…

  2. Sayın kardeşlerim. Elimde 1 adet turuncu renkli 2010 yılına ait hamilton şapkası mevcut. İsteyen mesaj atsın, irtibata geçsin. Şapkayı alsın.

  3. Bakın Mclaren sever arkadaşlar nasıl bütünleşiyor.

    Monte’nin açıklaması olsa tifosiler birbirini bıçaklıyordu başlıkta. 🙂

    Bunun sebebi bence taraftara Rai’ciler Alonso’cular karıştı. Hamilton gitti diye Mclaren’a küsen pek rastlamadım bu sitede.

    1. Çünkü biz takıma sevdaliyiz patron, kişiler gelip geçicidir ancak bu gelip geçenlerin en kotusu dahi ailemizin bir üyesidir. Efsanelerimiz vardır büyük başarılarımız, kötü günlerimiz vardır uzuntuleeimiz. Ancak biz bir tek şeyden vazgeçmeyiz: takımımızdan.

  4. Her sezon başı olduğu gibi yine kardeşimle iddamı yaptım ve ilk yarışı alacaz dedim. Fix dir bu bende hiç bir zaman değişmedi.

    Vallahi öyle bir buluşla çıktı ki McLaren sahneye eskiden olsa duble derdim hiç düşünmeden. Ama şimdi yeni motorlar yeni araçlar ve özellikle benim en çok ilgimi çeken yeni yakıt kuralları korkutuyor açıkçası insanı.

    Yapacak birşey yok büyük konuşmamak lazım şuan ama kesin bu sene yarışlar kazanacağız bu çok belli bence. Aksi bir durum gerçekten büyük rezillik. Böyle birşey olmamasıda gerekiyor çünkü Ron patron geri geldi.

    Martin organizasyon ve özellikle pit duvarında çok iyi değildi. Ama takımı iyi yönetiyordu. Daha iyisini bulmak zor ama yeni yapılanma bence daha iyi şuan.

    Testlerde özellikle bu rayda gidiyor benzetmelerinede hastayım gerçekten. Geçen sene Rosbeg McLaren a rayda gidiyor gibi demişti. Ulan o ray diyesim geliyor resmen.

    Şimdide Wiliams için diyorlar. Mercedes çok güçlü diyorlar RB çok hızlı diyorlar. Ferrariden bahseden yok ama Alonso çok rahat. McLaren yavaş diyorlar ama sonra Mercedes kadar hızlı diyorlar sonra RB den yavaş diyorlar. Bu ne lan!!!

    Sizin ben yorumculuğunuza. Bu kadar çelişkili, uydurmasyon olur sezon analizi. Daha görmedim bunun gibisini yıllardır.

    Şuan McLaren doğru yolda bence. Aracın temeli çok iyi görünende. Özellikle Ferrari ve McLaren doğru alanlara yoğunlaştılar testlerde bence. İlk yarışı kaç araç bitirebilecek bende çok merak ediyorum. Sıralamalarda çok büyük farklar olabilir ama yarışın son 15 20 turuna gelince bakalım ne yapacak millet. En çok bunu merak ediyorum.

    Mercedes iyi ama Willamsdan çok umutlu değilim şuan bazı aero yarışları hariç bir beklentim yok aynı Forceİndia gibi. Onun haricinde Ferrari sıralamalarda geride kalıcaktır tahminimce ama yarışta çok rahat yükselecek bence.

    RB sıralamalarda şuan Q3 e kalamaz gibi. 2009 McLaren gibi hatalı bir durum var. Ama gelişeceklerdir çok çabuk. Ama motorları Renault olmasa Mercedes kadar hızlılardı bence.

  5. Ron amcadan inciler :)) Bu sene beklediğimiz demeçler..Yüreğimiz serinledi biraz..Asıl show Hondayla başlayacak artık…

    Birde Perezi mühendisler istememiş buda belli oldu..

  6. seneye buttonın gönderileceğine dair spoiler vermiş kaptan

  7. fazla despot ve kendini beğenmiş bir yorum. hamilton meselesinde de aynı tavrı takınmıştı ancak kaybeden mclaren oldu.

    bu arada girişte problem var, giriş yaptıktan sonra sayfayı yenilemek gerekiyor. diğer türlü girmiyor. ve sanırım galeride de problem var. resimler açılmıyor.

  8. Tipik bir Ronspeak. Katıksız.

    Bölüm 1: Whitmarsh’ın Gidişi

    Takım yetersiz bir durumdaydı ve bana bağlı kalırlarsa kazanacaklarını söyledim. Bu durumdan hoşlanmıyorlarsa da şirkette olmayacaklardı.

    Bölüm 2: Japon Hakimiyeti

    Pistte aktif olarak görev almayacağım ama izlemek için orada olacağım. Şu an için yeniden yapılanma sürecindeyiz ve bu işte yer almak istiyorum.

    Bölüm 3: Eskimiş Dostluklar

    Takım ve özel hayatını idare ediş şekli üst düzey. Oldukça fit ve akıllı ki bu özellikler bu yıl önemli olacak.

    Kitap gibi 🙂

  9. Sabrın sonu selamettir 🙂

    Gün içerisinde haberin gavurcasını görmüştüm. Kıt kanaat İngilizce’mle okuyup anlamaya çalışacağıma sabrettim. Ne de olsa TRF1.net bunu atlamaz dedim 🙂

    Teşekkürler TRF1.net

  10. Büyük başkan geri dönmüş, ama öyle böyle de dönmemiş. Açıklamalar jilet gibi keskin, ron dan da böyle bir açıklama beklenirdi zaten.
    Demek istiyor ki “mclarenciler rahat olun, kontrol artık bende”. Bu sene gönül rahatlığıyle izleyebilirim takımımı artık.

  11. McLaren gemisinin mürettebatlarından birisi olarak (Can’a saygılara bu arada) geminin kaptanı Ron Dennis’le aynı fikirdeyim bu sezon yarışlar kazanacağımıza inanıyorum.
    Ve haberi çeviren takımdaşımız Alper’e de çok teşekkürler ellerine saglık.

    1. ******* (spa2000) avatarı
      ******* (spa2000)

      Didem saygılar,
      Bu yazıyı 1 hafta boyunca kaç kez dönüp durup okuyacağız merak ediyorum.
      Tam bir savaş hazırlığı konuşması.
      Geminin tüm mürettabatına bundan sonra neler olacağını kesin ve net bir şekilde komutanımız ifade etmiş.
      Aykırı olanların diskalifiye edileceğini, tüm rütbe ve yetkileri tekrar belirlediğini cephelerde göreceği zayıflıklara göre devreye gireceğini deklare etmiş.

      Üsttekiler bize söyledikleri, bizim dışımızda olanlara ise korktukları Ron’un yenilenmiş ve daha keskinleşmiş bir şekilde oyunu daha sert oynamaya hazır olduğunu söylemiş.

      İnanılmaz bir demeç.
      Özgüveni bunun üstünde olan hiç kimse olamaz sanırım.
      Patron tam bir güç ünitesine dönüşüp geri geldi.
      Manyakça sabırsızlanıyorum.

      McLaren.
      McLaren.
      McLaren.

      1. can ım sen sıkma canını. ama bu diaz varya bu diaz EĞER REKABETÇİ bir takımdaysa ve yine EĞER 2015 de mclarene geçmezse değil senin ron feriştahı gelse şampiyonluk alamayacaksınız.siz en iyisi yatın kalkın diaz gelsin diye dua edin 🙂

  12. Türkiye Halklarının ortak tabiriyle: “Vay senin canına kurban!”

    Ron bu açıklamalarla o kadar ısıttı ki içimi varsın McLaren kazanmasın bu yıl, önemli olan takım çalışanlarının Formula 1’de McLaren’in konumuna dikkat ederek, bu prestije ayak uydurabilecek potansiyelde çalışmaya gayret göstermeleri ve Ron bunu karizmatik liderliği ile sağlayabilecek biri.

    Sen var ol McLaren, biz seni her gün büyüyen bir aşkla seveceğiz.

    1. Selam kardeşim. Yanlış anlamazsan şöyle bir eleştirim olacak.

      “Türkiye Halkları” tabiri bölücü ağzıdır. Biz o tabir yerine “Türk Milleti” deriz.

      1. Selam kardeşim söylemlere takılma sen, o ifade siyasi bir vurgu taşımamaktadır 🙂 şampiyonluk özlemiyle doluyuz. Umarım bunu bu yıl göremesek bile (ki inşallah görürüz) gelecek yıllarda görürüz.

  13. Haber editörünün eline sağlık,

    Samimiyetle teşekkür ederim, Haberin anlatımı kusursuz, Paragraf aralıkları, görsel akış, cümlelerin başlangıç bitişlerindeki tutarlılık, velhasıl komple bir emek ürünü var ekranda,

    Demek ki uzun da yazılsa, konular farklı da olsa, editör içeriği çok da önemli olmayan bir haberi sonuna kadar okutabiliyor.

    Yorumsuz kalmasın diye değil, yorumsuz olması marifetin iltifatından eksik kalmasın diye yazdım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir