Alonso: “Yeni Sürücülerin Daha Zeki Olması Gerekiyor”

yazar:

kategori: ,

Ferrari’nin İspanyol pilotu Fernando Alonso, yeni kurallar ile birlikte pilotların daha zeki olmak zorunda olduğunu ifade etti.

“Yeni Formula 1 kuralları çok farklı. Artık Cumartesi ve pazar çok daha farklı şeyler olacak”

“Sıralama seansında en iyi sonucu elde edebilmek için sınırları ve motoru daha çok zorlayıp araçtan herşeyi almak mümkün olacak. Fakat yarışta bu seviyeden uzakta olacaksınız”

“Geçen yıl lastikleri doğru şekilde kontrol edebilmek çok önemliydi. Bu yıl yakıt tasarrufu ve motor kullanımıda önemli olacak. Bu yüzden aracı doğru şekilde yönetebilmek için daha zeki olmak gerekiyor”

“Sürücüler olarak bu kurallara hızlı şekilde adapte olmamız gerekiyor. Birkaç yıl boyunca bu kurallar değişmeyecek ve bu yeni bir heyecan yaratacak”


Yorumlar

“Alonso: “Yeni Sürücülerin Daha Zeki Olması Gerekiyor”” için 11 yanıt

  1. yakit kurali kaldirilsin . gecmisdeki kimi olsun

  2. AMUS ta ilginç bir haber okudum şöyle ki;

    Ferrari 340km/s ile bahreynde düzlükte en hızlı araç olmuş. Ancak Alonso bu hıza ulaştığı turda 1.35.600 gibi bir derece elde etmiş. Alonsonun 1.34.200 yani en hızlı turunda ise bu hız 308 km/s Olarak kaysedilmiş. Alonsonun 340 km/s yaptığı turun sektör zamanlarıda bir hata(!) nedeniyle kayıt edilememiş. ( Sektör dereceleri takımlara özelmiş galiba, açıklamak takımın elinde.)

    Yine alonsonun 338 km/s ile en yüksek 2. Hıza ulaştığı turda ise 1.40.000 lı bir derece gelmiş ve sektör zamanları yine açıklanmamış, ancak alonsonun son sektörde tam gaz gitmediği gözlerden kaçmamış.

    1. yeni fren sistemini test etmek icin araci duzluk hizina gore ayarlayip test yapmislar diye duydum ben. yani o 340 km/s ideal Bahreyn ayarlarinda ulasilmis bir hiz degilmis…

  3. Gelin en temizi su arabalara lpg taktiralim olsun bitsin.:)

  4. Herseyi özledik..En once ise bılglsayar ve yazılımların değil pilotların kullandıgı aracları ozledik.

  5. Yakıt ikmalini çok özledim arkadaş. Yarış içi stratejilerin içine ettiler artık.

    1. umarım yakıt ikmali asla geri getirilmez. hele şuanki lastiklerle getirilirse zaten karışık olan yarış içindeki durum iyice çorbaya döner. sıralama sonucu kimin kimden hızlı olduğunu sürücü bazında da takım bazında da kesin olarak bilemiyorduk. şuanki gibi 2 saniyede 4 lastiğin değiştirilmesi gibi o zaman inanamayacağımız bir teknoloji ve personel hızı yoktu. 8 saniyede rahat rahat lastik değiştiriliyordu. ayrıca güvensizdi ve birçok yarış hortumlar yüzünden heba olmuştu.

      1. Hocam zaten yakıt ikmalı kaldırıldığı için böyle saçma sapan lastikler ve DRS ile uğraşıyoruz. Takımlara stratejiye zorlamak için f1 tarihinin en rezil lastiklerini üretiyorlar. Yakıt yükü farkı varken DRS’ye de gerek kalmıyordu. Kısacası Yakıt ikmali varken bilinmezlik çoktu , strateji çoktu. Açıkçası ben öyle daha çok seviyordum. Teknoloji sürekli gelişiyor güvenlik konusunda da daha iyi hale getirebilirdi şimdiye kadar.

  6. Pit duvarının daha zeki olması gerek desek daha doğru. Pilotun kendi karar verdiği hiçbir şey yok.

    1. Pit duvarı ne alaka ki? Araçları da mı pit duvarı kullanıyor?

  7. Ferrari_team avatarı

    Formula 1 in içine edildi…Yakıt tasarrufu 3 yıl sonra yerini hıbrıde bırakır ne ses kalır neden Formula 1.. geçmiş olsun arkadaşlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir