Bourdais, Formula 1'de Kalmak İçin Mücadele Ediyor

yazar:

kategori:

Biraz daha az görkemli bir sezon başlangıcının ardından, Sebastian Bourdais bu haftasonu koşulacak Belçika Grand Prix’inde güçlü bir performans sergileyecek gibi görünüyor.

Sebastian Vettel’in 2009 yılında Red Bull adına yarışacağının açıklanmasının ardından Toro Rosso patronları gelecek senenin pilot kadrosu için çalışmalara başladı ve bu durum Fransız pilotun üzerindeki baskıyı arttırıyor.

On kez Grand Prix kazanan ve takımın ortağı olan Gerhard Berger konu ile ilgili olarak " Yetenekli olduğunu kanıtlaması gereken bir durum içerisinde." yorumunda bulundu.

Sezonun açılış yarışında Melbourne’de etkileyici bir performans sergileyen 29 yaşıdaki Bourdais sonrasın da genç takım arkadaşı Vettel ile mücadele etmek konusunda sorunlar yaşadı.

Avustralya’da kariyerinin ilk Formula 1 yarışını yedinci sırada tamamlayan eski dört kez Champ Car şampiyonu " Her haftasonu farklı oluyor. Eğer insanlar imza konusunda soru yöneltseydi, bunu yapmak isterdim." şeklinde konuştu.

İki hafta önce Valencia’da onuncu sırada yarışı tamamlayan Fransız pilotun bu en iyi ikinci sonucu oldu.

Bourdais, yarışı altıncı sırada tamamlayarak 3 puan kazanan takım arkadaşı Vettel’in bir kez daha gölgesinde kalmaktan kurtulamadı. Sonuç karşılaştırıldığında şu anlam çıkıyor Vettel pilotlar klasmanında 9 puana sahipken Bourdais’in sadece 2 puanı bulunuyor.

Berger, Bourdais’in Formula 1’de kalmasının uygun olduğunu kanıtlaması için yalnızca kendisini etkilemesinin yeterli olmadığını Red Bull’dakileri de etkilemesi gerektiğni kabul etti.

" Günün sonunda son söz Red Bull’dan gelecek çünkü bütün kaynaklarımızı sağladığımız yer orası."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir